Home Blog Futureland Rotterdam, wat is er te doen?

Futureland Rotterdam, wat is er te doen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Futureland was mijn eerste gedachte: “is dat een dancefestival?”. Maar nee, het is een educatief uitje in het havengebied van Rotterdam en nog gratis ook.

Nou dan willen we er helemaal alles van weten!

In dit uitje staat de uitbreiding van de Maasvlakte centraal. Je leert waarom het nodig is om uit te breiden en hoe ze dat doen. Maar je kunt ook een rondleiding- of rondvaart boeken door het gebied of op lichtjestour.

Verderop in het artikel meer over wat er te doen is in Futureland Rotterdam, eerst wat praktische informatie!

Waar ligt Futureland Rotterdam en hoe kom je er?

Je vindt Futureland midden in het nieuwe havengebied. Het adres is Europaweg 902, op Maasvlakte Rotterdam. Dit gebied bevindt zich op ongeveer een half uur vanaf het centrum. Hierdoor kan je er het beste met de auto naartoe. Die je overigens gratis kunt parkeren.

Met het openbaar vervoer is het een iets grotere uitdaging. Dan ben je zo’n 1,5 uur onderweg vanaf Rotterdam Centraal. Het is daardoor niet echt goed te combineren met een dagje in het centrum.

Wel is het leuk om daar in de buurt nog te wandelen. Je zal geen hele dag zoet zijn, maar rond de Maasvlakte zijn er diverse wandelpaden langs het water te vinden waar je kunt uitwaaien. Met of zonder de hond!

Wat is er te doen?

Het gratis gedeelte van Futureland bestaat uit een informatiecentrum over de nieuwe Maasvlakte. Je wordt op verschillende manieren bijgepraat over Maasvlakte 2.

Niet alleen leren ze je waarom er uitgebreid moet worden, ook zie je precies hoe ze het doen. Verder neem je een interactief kijkje in de toekomst.

Hartstikke leerzaam, maar niet waarom je naar Futureland moet.

Het leukste aan dit uitje zijn de Futureland Express of de Futureland Ferry. Hierbij ga je per bus of boot door het havengebied. Met de bus rijdt je langs de containers en de enorme kranen. De voorlichter vertelt je meer over het gebied en hoe het tot stand is gekomen.

Neem je de Futureland Ferry dan vaar je om het gebied en langs de enorme containerschepen. Je kunt je echt niet voorstellen hoe groot ze zijn totdat je er met een veel kleiner bootje langs vaart.

De rondvaart duurt vanaf 60 minuten en kost €10,50 voor Maasvlakte 1 en €12,95 voor Maasvlakte 1 en 2. De tour met de bus duurt 75 minuten en kost €8,50. Vooraf reserveren is aan te raden zeker in deze tijd.

Wanneer je de beiden tours boekt krijg je 40% korting en maak je er gelijk een ochtend-/middagvullend programma van.

Ga je alleen voor de gratis activiteiten dan ben je al vrij snel uitgekeken. Dan is het leuker om door het enorme havengebied te rijden en schepen te spotten.

Lichtjestour

Tijdens de wintermaanden kan je mee op Lichtjestour. Dit is een rondvaart door het havengebied van ongeveer 1,5 uur – in het donker.

Maar vanaf het aardedonkere water zie je alle duizenden lampjes van het havengebied. Zoals ze zelf schrijven lijkt het dan op een enorme kerstboom.

De Lichtjestour kost €12,95 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen. Vooraf reserveren wordt geadviseerd.