Home Blog Is Fuerteventura een leuke vakantiebestemming? Dit zijn de voor- en nadelen!

Is Fuerteventura een leuke vakantiebestemming? Dit zijn de voor- en nadelen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden. Misschien niet zo bekend als Tenerife en Gran Canaria, maar ook heel erg geschikt voor een vakantie.

Wij zijn zelf een aantal jaar geleden naar Fuerteventura geweest. Er zijn ons toen een paar dingen opgevallen die ik graag met je deel in dit artikel zodat jij een weloverwogen keus kunt maken voor jouw volgende vakantie.

Laten we eerst eens kijken naar waar Fuerteventure ligt en hoe lang het vliegen is.

Waar ligt Fuerteventura en hoe lang is het vliegen?

Fuerteventura ligt net als de andere Canarische Eilanden voor de kust van Marokko. De Eilanden behoren tot Spanje en dat is dan ook de voertaal.

Vanuit Nederland vlieg je in zo’n 4,5 uur naar Fuerteventura. Meestal maak je onderweg nog een korte tussenstop, in ons geval was dat op de heenweg op Lanzarote.

Het vervelende is dat er tijdens een tussenstop nieuwe mensen aan boord komen. Ondanks dat er meerdere keren wordt omgeroepen dat ze gewoon ergens moeten zitten en dat hun plaats pas geldt vanaf Fuerteventura krijg je altijd discussies dat jij op hun plek zit. Gewoon negeren en anders de stewards/stewardessen erbij roepen.

Wij hadden ook zo iemand die maar bleef volhouden dat wij op hun plek zaten. Uiteindelijk viel bij hen het kwartje en zochten ze een ander plekje. Gewoon rustig blijven en je realiseren dat niet iedereen even goed instructies kan opvolgen.

Verder is zo’n tussenstop niet heel spannend en zie je ook nog een stukje van een ander Canarisch eiland.

Plaatsen op het eiland Fuerteventura

Wanneer je een vakantie naar Fuerteventura boekt zie je een aantal plaatsen voorbijkomen, waaronder:

  • Costa Calma
  • Jandia
  • Caleta de Fuste
  • Corralejo

De twee grootste badplaatsen zijn Corralejo in het noorden en Jandia in het zuiden. Wij verbleven in Jandia maar zijn tijdens onze autotocht rond het eiland wel in de andere plaatsen geweest.

Wat ons opviel aan Corralejo was dat het heel Spaans aanvoelde met veel Engelse toeristen. Er waren hier ook veel surfers op het water waardoor het ook bij de stranden vrij druk was. Een groot contrast met het rustigere Jandia.

In Jandia zijn de stranden vele malen groter dan in Corralejo. Het is ook hier behoorlijk toeristisch maar minder druk. Ook is er op het brede strand vrijwel altijd een plekje te vinden zonder andere mensen in de buurt.

Caleta de Fuste is een kleine havenstad met een strand en verder vooral hotels, winkels en restaurants. Het is er niet zo druk als de andere twee plaatsen al blijft het vooral een toeristische plek. Je hebt hier een klein waterpark met zeedieren die je kunt bezoeken. Dit waterpark ligt aan een pier vlak bij de haven.

Dan is er nog Costa Calma. Net als de andere plekken bestaat het hier vooral uit hotels, met name grote resorts. Het zandstrand is ook hier lekker ruim en de meeste resorts hebben hun eigen stukje met bedjes.

Tenslotte is er Puerto del Rosario. Dit is een grote stad met een groot winkelcentrum. Niet de meest tropische plek om te verblijven, het komt meer in de buurt van een stedentrip.

Wat is er te doen op Fuerteventura?

Een van de dingen waar Fuerteventura bekend om staat zijn de witte zandstranden. Je waant je hier bijna in de Cariben. Dus als je vakantie viert op dit eiland mag je het strand zeker niet overslaan.

Verder kun je in de badplaatsen terecht voor een hapje bij de vele restaurants en om souvenirs te kopen.

Vanuit de reisorganisaties worden er meestal excursies georganiseerd bijvoorbeeld met een catamaran om te gaan snorkelen. Wij hebben ervoor gekozen om tijdens de vakantie zelf meerdere keren een auto te huren en op pad te gaan. Zo kwamen we op een geitenboerderij terecht en in een enorm veld met versteende lava.

Vanuit Corralejo is het mogelijk om de boot naar Lanzarote te nemen. Hier kun je dan een auto huren om dit eiland te verkennen.

Verder is het hier vooral een plek om tot rust te komen. Fuerteventura heeft de mooiste stranden van alle Canarische Eilanden. Dus wil je een keer ervaren hoe het is om in het Caribische gebied op vakantie te gaan zonder ver te hoeven vliegen? Dan zit je hier goed.

Prijzen en aanbiedingen voor Fuerteventura hotels!

Beste plek om te verblijven op Fuerteventura

Voor mij was de beste plek om op Fuerteventura te verblijven het plaatsje Jandia. Niet alleen vanwege het lange en brede strand, maar ook omdat het hier wel toeristisch is, maar niet zo druk als in Corralejo. En dan weer niet zo stil als in Costa Calma.

Het was de juiste mix van restaurants en winkels, plus rust.

Corralejo vonden wij veel te druk voor onze smaak. Maar ik kan me zo voorstellen dat dit juist mensen aanspreekt die van het nachtleven houden.

Het weer op Fuerteventura

Net als de andere Canarische Eilanden is het op Fuerteventura warm. Het gehele jaar door. Zomers liggen de temperaturen rond de 30 graden, in de winter is dat zo’n 20 graden.

Ook regenen doet het er nauwelijks. Zeker niet tijdens de zomer. In het najaar kan er een enkele bui vallen, maar over het algemeen is dit een ideale zonbestemming.

Ga je in het voor- of najaar? Zorg dan dat je een vestje meeneemt. ’s Avonds koelt het dan af naar zo’n 15 graden. Dat is niet heel koud maar na een dag in de zon voelt het toch behoorlijk fris. Zeker als je op een terras zit.

Is Fuerteventura een leuke vakantiebestemming?

Wij hebben het naar onze zin gehad op Fuerteventura. Elke dag lekker zonnig weer dus veel tijd doorgebracht aan het zwembad en aan het strand.

Wat wij ook leuk vonden was op eigen houtje het eiland ontdekken met een huurauto. Zo kom je ook op plekken waar de standaard excursies niet naartoe gaan.

Voor een zon- en strandvakantie is dit een prima bestemming. En misschien wel het best bewaarde geheim van de Canarische Eilanden!

Is dit ook jouw volgende bestemming? Bekijk dan hier de hotels en aanbiedingen!