Alles over vliegen naar Orlando!

Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst naar Walt Disney World ging was het een behoorlijke zoektocht naar de juiste luchtvaartmaatschappij. Uiteindelijk koos ik toen voor de – inmiddels opgeheven – maatschappij Martinair. Deze was goedkoper dan KLM en vloog rechtstreeks. Want als je voor het eerst zo ver vliegt wil je liever geen gedoe met overstappen. Vliegen naar Orlando en het vinden van goede vliegtickets is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden. Geen bezoek aan het reisbureau meer maar zelf de tickets vergelijken en boeken.

Maar waar moet je beginnen als je gaat vliegen naar Orlando?

De luchthavens van Orlando

Als je naar Walt Disney World gaat zijn er twee luchthavens waar je kunt landen. De eerste is MCO of Orlando International Airport. Dit is de grootste luchthaven in de regio. Maatschappijen als KLM, Delta en British Airways landen hier. Iets buiten Orlando ligt Sanford waar je de tweede luchthaven vindt. Hier landt onder andere TUIFly vanuit Nederland.

De beiden luchthavens liggen in de buurt van Walt Disney World. Orlando Intl. ligt het dichtste bij, ongeveer 20 minuten ten westen van het resort. Sanford ligt een stuk verder, ongeveer een uurtje richting het noorden. Vanwege de afstand is het goedkoper om een taxi te nemen naar Walt Disney World vanaf Orlando Intl. airport. Heb je een huurauto houd er dan rekening mee dat je iets langer onderweg bent.

Disney biedt daarnaast gratis vervoer voor hotelgasten van Orlando International airport. De Disney Magical Express bussen halen elke hotelgast voor de uitgang van de luchthaven op en zetten deze netjes af bij het hotel. Een magisch begin van je Disney verblijf. Deze vervoersoptie is niet beschikbaar vanaf Sanford Intl.

Mijn favoriete luchthaven is Orlando International Airport vanwege de betere ligging bij Walt Disney World. Zeker met het verkeer in Orlando wil je het liefst zo min mogelijk kilometers reizen. Al helemaal na een lange vlucht! Daarnaast is de Magical Express een hele uitkomst, geen gedoe met vervoer. Maar als er een goede aanbieding is via TUIFly dan zal ik dat zeker ook overwegen.

Welke maatschappij?

Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Orlando. Onder andere KLM, TUIFly, Lufthansa en British Airways. KLM en TUIFly vliegen rechtstreeks, KLM naar Orlando International Airport en TUIFly naar Sanford.

Zelf heb ik geen favoriete maatschappij, ik kijk gewoon wat het goedkoopst is. De laatste twee keren ben ik met British Airways gevlogen. We vertrokken vanaf Amsterdam en hadden een overstap op London Gatwick. Deze vlucht heb ik nu 2 maal gehad en was elke keer het voordeligst en qua overstaptijden prima te doen. Op de heenweg is buiten het hoogseizoen het vliegtuig dan vrijwel leeg. Bij ons zaten er denk ik 20 man totaal in het vliegtuig. Op de terugweg was deze helemaal vol! Dit kwam doordat toeristen massaal Florida verlieten i.v.m. orkaan Irma.

We zijn ook een keer met Virgin naar Orlando gevlogen. Hoewel de 747 een enorm groot toestel is, waren de stoelen ontzettend smal. Hierdoor paste de dame naast ons niet goed in de stoel en heeft ze de gehele vlucht half op één van onze stoelen gezeten. Vervelend, zeker als je wilt slapen. De stoelen bij British Airways zijn iets breder, maar slapen is natuurlijk nooit heel prettig in Economy. Als ik nogmaals naar Orlando vlieg neem ik zeker voor de terugweg Premium Economy om iets meer ruimte te hebben en hopelijk een oog dicht te kunnen doen.

Praktische informatie

  • Een vlucht naar Orlando duurt tussen de 9 en 10 uur
  • Prijzen voor een vliegticket beginnen meestal bij €500
  • KLM en TUIFly vliegen beiden rechtstreeks naar Orlando
  • Orlando International Airport is de grootste luchthaven op 20 minuten van Walt Disney World – alleen hier stopt Disney’s Magical Express
  • Houd rekening met lange rijen bij de douane, zowel op de heen- als terugweg

Laat een reactie achter

Scroll naar boven