Home Blog Europese Disney Cruise 2019, routes, prijzen en meer! (deel 1)

Europese Disney Cruise 2019, routes, prijzen en meer! (deel 1)

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Op een cruise gaan is steeds populairder aan het worden. Was het vroeger nog iets wat vooral oudere mensen deden, tegenwoordig gaan ook jonge stellen en gezinnen met kinderen aan boord van de enorme schepen. Denk je aan op een cruise gaan, dan denk je aan de Caribbean. Azuurblauw water en kleine bounty eilandjes met witte stranden. Maar wist je dat je ook in de buurt diverse cruises hebt? En dat je zelfs op een Europese Disney Cruise kunt gaan?

De Disney Cruise Line bestaat al heel wat jaren. Het zijn eigenlijk drijvende pretparken. Aan boord is er allerlei entertainment en natuurlijk varen ook de bekende Disney figuren mee. Daarnaast zit alles bij de cruise inbegrepen, eten, drinken, entertainmentprogramma, etc. Het is eigenlijk een complete vakantie die je op zee doorbrengt.

Het leuke aan een cruise is dat je op meerdere plaatsen stopt. Het schip meert aan en je kunt een aantal uur van boord om de stad te bekijken. Aan het eind van de dag ga je terug het schip op en vertrekt deze weer naar de volgende haven. Het is een soort rondreis, waarbij je de hotelkamer met je meeneemt.

Europese Disney Cruise bestemmingen

In Europa zijn de Disney Cruise Line bestemmingen wellicht niet zo tropisch, maar ze doen wel veel historische steden aan. De Europese Disney Cruise bestemmingen kan je het beste vergelijken met een stedentrip. Alleen heb je dan geen hotel in de stad, maar is het cruiseschip de uitvalsbasis.

Er zijn dit jaar 15 verschillende routes. Hoe langer de cruise, hoe meer steden je aandoet. De kortste Europese Disney Cruise duurt 5 nachten, de langste 11.

5 nachten Mediterraanse Cruise vanuit Barcelona

Dit is de kortste cruise, maar gek genoeg niet de goedkoopste. Een kamer zonder raam kost op dit schip iets meer dan €4000. Wil je een kamer met raam? Dan kost dat €4500. Een romantisch balkon erbij? Dan ben je bijna €6000 kwijt voor 5 nachten.

Bij dat bedrag zit alles inbegrepen aan boord van het schip. Er zijn allerlei shows en feesten met Disney figuren. Je kunt een duik nemen in diverse zwembaden en al het eten en drinken zit inbegrepen. Dit zijn overigens alleen de frisdranken, sappen en water die je bij de maaltijd kunt halen. Alcoholische dranken zijn verkrijgbaar maar daarvoor moet je bijbetalen. Dat geldt ook voor de drankjes die je tussen de maaltijden door drinkt.

Route

Deze 6-daagse cruise begint in Barcelona. Om 16.00 kan je aan boord van het schip gaan. Voor die tijd kan je rustig deze Spaanse stad verkennen. ’s Avonds vaart het schip uit en ga je richting Frankrijk. Je meert aan in Cannes waar je van 9 uur ’s ochtends tot 18.15 rond kunt kijken. Daarna wordt je weer terugverwacht op het schip. De volgende ochtend wordt je wakker in Livorno. Vanuit hier kan je naar Florence of Pisa reizen. Je kunt al vanaf 7.00 het schip verlaten en wordt pas om 18.45 weer terugverwacht. Hierdoor heb je uitgebreid de tijd om alles te bekijken. De volgende ochtend ben je nog steeds in Italië alleen in een andere haven. Vanuit Civitavecchia reis je eenvoudig naar Rome. Ook hier heb je genoeg tijd om alles te bekijken, want je wordt pas 18.45 weer terug verwacht. De laatste dag ben je op zee. Je kunt dan gebruik maken van alle faciliteiten op het schip.

6 Nachten Mediterraanse Cruise vanuit Barcelona

Deze 7 daagse Europese Disney Cruise vertrekt ook vanuit Barcelona, maar doet andere steden aan dan de cruise hierboven. Ook is deze iets goedkoper. De goedkoopste kamer kost namelijk €3558. Wil je een raam dan betaal je €4449, met een balkon kost deze cruise €5708. Nog steeds behoorlijk veel geld!

Route

De cruise begint in Barcelona. Vanuit hier vaar je naar de Franse havenstad Cannes. Je kunt deze stad bekijken of ervoor kiezen om naar Nice of Monte Carlo te gaan. De volgende dag wordt je wakker in Italië. Het cruiseschip ligt aangemeerd in Genua, waarvandaan je ook naar Milaan kunt. De volgende dag ben je nog steeds in Italië maar in een andere haven. Vanuit Livorno kan je naar de steden Florence en Pisa. Dag 5 breng je door op zee, lekker aan het zwembad. Op dag 6 ben je in Napels. Je kunt deze stad bekijken of je gaat naar Pompeii. De laatste dag verlaat je het schip om 7.00 ’s ochtends. Je bent dan in Civitavecchia. Vanuit hier kan je naar Rome en daarna terugreizen naar huis.

7 Nachten Cruise door Noord Europa

Eén van de goedkoopste Europese Disney Cruises is de Noord Europese cruise die begint in Dover. Voor een kamer zonder raam betaal je €3174, met raam €3602 en met balkon €4704.

Route

De eerste dag ga je om 16.00 aan boord van het cruiseschip in de Engelse plaats Dover. Dag 2 breng je door op zee. Hoewel het in het Noorden van Europa niet altijd zwembad weer is, kan je meer dan genoeg doen aan boord van het schip. De derde dag breng je door in Copenhagen, daar heb je tot 17.15 de tijd om alles te bekijken. Op de 4e dag kom je aan in Oslo. Ook daar kan je de bezienswaardigheden in de stad bekijken, maar je hebt niet lang de tijd. Slechts van 10.00 tot 16.00. Dag 5 breng je door in Stavanger waar de oudste kathedraal van Noorwegen staat en je een geweldig uitzicht hebt als je de wandeling aandurft! Op de 6e dag ben je in de kleurrijke stad Bergen. Vanuit hier vaar je weer terug naar Dover. De 7e en laatste dag breng je door op zee. Op dag 8 kan je om 7.30 het schip verlaten.

Dit is het einde van het eerste gedeelte over de Europese Disney Cruise bestemmingen. Houd deze site goed in de gaten voor het volgende deel!

Wat vinden jullie van de hoge prijzen voor de cruises? Zouden jullie dit ervoor over hebben?