Europa-Park: 4 dingen die je moet weten!

Home Dagje wegPretparkenEuropapark Europa-Park: 4 dingen die je moet weten!

Het is misschien wel het meest ondergewaardeerde pretpark: Europa-Park. Hier in Nederland zullen er maar weinig zijn die het kennen. En dat is zo jammer, want het is echt een leuk pretpark. Zeker als achtbaanliefhebber ga je hier de tijd van je leven hebben. Het attractieaanbod is groot en dat op ongeveer 6 uur rijden van Nederland.

Om meer mensen kennis te laten maken met dit bij onze oosterburen zo populaire pretpark vandaag de 4 dingen die je moet weten over Europa-Park!

De eigenaar van Europa-Park is een bekende attractiebouwer

Heb je weleens gehoord van attractiebouwer Mack? Niet? Maar dan ken je vast wel een aantal van hun attracties:

Eigenlijk is Europa-Park een overzicht van de attracties die zij kunnen leveren. Eén grote showcase dus. En als je iets wilt laten zien aan je potentiële klanten dan doe je het natuurlijk goed.

Totaal zijn er ongeveer 100 dingen die je kunt doen in het pretpark. Van kleine kinderattractie en speeltuin. Tot de achtbaan Silver Star waarbij je met snelheden tot 130 km/h over de baan vliegt.

Daarnaast hebben ze ook hun best gedaan om alles zo leuk mogelijk aan te kleden. Het is geen Disneyland Paris, maar het is een stuk sfeervoller dan andere pretparken. Je merkt dat wanneer ze gedeeltes bijbouwen ze steeds meer moeite doen om de thematisering onder de knie te krijgen.

De attracties

Eigenlijk verdienen de attracties een eigen paragraaf, vind je niet? Er is zo ontzettend veel keus in het pretpark dat ik mij er 2 dagen heb weten te vermaken. En dat in 1 Park. Als je mijn artikelen een beetje kent weet je dat ik een enorme stuiterbal ben in pretparken en meestal van attractie naar attractie ren. Als ik 2 dagen nodig heb dan betekent het vaak dat er genoeg te doen is.

Mijn favorieten zijn de achtbanen Silver Star en EuroMir. Die laatste is een soort Crush’s Coaster. Maar ook als je niet van thrillrides houdt is er genoeg te doen.

Eigenlijk elke (kinder)attractie uit andere pretparken vind je hier terug. Van jeeps waar je zelf in kunt rijden, tot rustige boottochtjes, een spookhuis , waterachtbaan en zelfs een sprookjesbos. Dat kunnen ze wel heel goed in Europa-Park, attracties van andere pretparken nabouwen en ze dan een net iets ander thema geven. Met als dieptepunt het spookhuis dat voelt als een veel griezeligere versie van Phantom Manor.

Voor een compleet overzicht van alle attracties kan je terecht op de website van Europa-Park. Kijk daar maar eens rond en laat hieronder bij de reacties weten welke je herkent uit andere pretparken.

Hun themahotels zijn de moeite waard

Voor de hotels van EuropaPark heb ik een zwak. Die zijn zo goed gethematiseerd. Mijn nieuwe liefde is zeker hotel Bell Rock. Dit is de betere variant van Newport Bay Club. Hier hebben ze een nautisch thema echt overal doorgetrokken. Kijk bijvoorbeeld hieronder naar het stapelbed dat gebouwd is als twee bootjes in de opslag.

In totaal heeft het resort 6 hotels. Elk met een eigen thema:

  • Riddertijd/kasteel
  • Rome
  • Een Spaanse finca
  • Een resort aan zee
  • Klooster
  • Hotel voor ontdekkingsreizigers

Alles in de hotels is aangepast aan dat thema. Van de restaurants, gangen tot aan de kamers. Als je naar Europa-Park gaat zou ik tenminste 1 nachtje in een hotel blijven slapen. Ze hebben allemaal 4-sterren dus luxe genoeg. De meeste zijn op loopafstand van het pretpark en er rijdt een gratis pendelbus voor wie niet wil lopen. Daarnaast hebben veel van de Europa-Park Hotels ook een zwembad, lekker voor in de zomer.

Nieuw: Indoorwaterpark Rulantica

Over lekker voor in de zomer gesproken, Europa-Park heeft een groot indoorwaterpark Rulantica. Dit is iets anders dan een tropisch zwemparadijs. In het waterpark zijn er 25 attracties inclusief 17 glijbanen.

Daarnaast zijn er diverse zwembaden, een wildwaterbaan en een gedeelte speciaal voor kinderen.

Entree voor Rulantica zit niet bij je Europa-Park kaartje in. Je moet de kaartjes hiervoor apart bestellen via de website. Een dagticket kost €38,50 voor volwassenen en €35,50 voor kinderen.

Vanwege de hoge prijzen zou ik een apart dagje Rulantica doen, anders is het zonde van je pretparkticket. Bij Europa-Park moet je de tickets los boeken van je hotel. Je hebt als hotelgast niet het voordeel dat je korting krijgt als je de overnachting en entree samen boekt.

Europa-Park is goed te combineren met een vakantie in Duitsland

Europa-Park ligt in Rust, in het Duitse Zwarte Woud. Ongeveer ter hoogte van Straatsburg in Frankrijk. Het Zwarte Woud is een prachtige groene omgeving met heel veel wandel- en fietsroutes. Je zou een dagje Europa-Park heel goed kunnen combineren met een verblijf in deze regio. Zeker als je van een actieve vakantie houdt.

Zou je net als bij Disneyland Paris er ook een weekendje/midweek naartoe kunnen gaan? Dat kan zeker. Sowieso zou ik als je 6 uur moet reizen een overnachting nemen. In zo’n geval zou ik kiezen voor een Europa-Park hotel vlakbij het pretpark. Voor een midweek is er net te weinig te doen maar 2 dagen kan je je daar zeker vermaken. Hierna zou je bijvoorbeeld via Stuttgart of Trier terugkunnen rijden om nog iets cultureels te doen.

Voor mij voelt Europa-Park nog niet echt als een plek waar je langer dan dat kunt verblijven. ‘s Avonds is er wel entertainment in je hotel maar verder zit je best opgesloten. Terwijl je in Parijs nog naar Disney Village zou kunnen gaan.

Tenslotte zou je het ook nog kunnen combineren met een vakantie in Oostenrijk of zelfs Italië. Je rijdt er langs en zou Europa-Park kunnen gebruiken als leuke tussenstop.

Het is zeker de moeite waard om dit pretpark een keer te bezoeken. Al is het alleen maar voor de achtbanen!