Hoe groot is Europa-Park? Is het te vergelijken met Disneyland Paris?

Steeds meer Nederlanders ontdekken Europa-Park en daar ben ik echt blij om. Het is namelijk zo’n leuk pretpark. We kijken nog steeds met veel plezier terug op ons bezoek jaren geleden. Een vraag die ik nog weleens krijg is: “hoe groot is Europa-Park”.

Dan zul je waarschijnlijk niet bedoelen hoeveel oppervlak het park heeft, maar of het de moeite waard is om te bezoeken. Velen van jullie zullen net als ik een aantal uur moeten reizen om er te komen. En hoewel dat voor Disneyland Paris tegenwoordig gebruikelijk is, is dat voor Europa-Park vaak nog een drempel.

Maar die ga ik weg nemen. Het antwoord op de vraag hoe groot is Europa-Park is dan ook: groot genoeg!

Hoe groot is Europa-Park, is er genoeg te doen?

Europa-Park is niet eens zo’n heel erg groot park, maar het staat echt boordevol attracties. Ze hebben er 100 in totaal, aldus henzelf.

Ze tellen dan ook bijvoorbeeld de sprookjes mee in hun sprookjesbos. Qua grootte kan je het misschien nog wel het beste vergelijken met de Efteling. Alleen met nog veel meer attracties.

En niet de minste attracties! Het park is, zoals je waarschijnlijk weet, van een attractiebouwer, die gezorgd heeft dat het de bezoeker aan niks ontbreekt in het park. De mooiste en beste attracties worden tentoongesteld hier in het park. Van de vetste achtbanen, tot schattige bootritjes.

Wij zijn toen 2 dagen naar Europa-Park geweest en hebben ons geen moment verveeld. Zeker als je op een zomerse dag gaat heb je aan 1 dag eigenlijk niet genoeg om alles te zien. Vooral als je niet van plan bent om het park (voorlopig) nogmaals te bezoeken.

Hoeveel dagen in Europa-Park?

Eigenlijk schreef ik het hierboven al, maar je hebt aan 2 dagen in Europa-Park wel genoeg om alles te kunnen zien en doen. Sommige attracties kan je dan ook meerdere keren doen. Zo zijn wij tijdens het bezoek 4 keer in de Euro-Mir geweest, gewoon, omdat ik het zo’n leuk attractie vond.

Wil je ook nog een bezoekje brengen aan het tropische zwemparadijs Rulantica? Dan zou je er eventueel nog een extra dag aan vast kunnen plakken. Maar over het algemeen zijn twee dagen genoeg.

Een extra nacht in één van de Europa-Park hotels is overigens geen straf. Wij verbleven 2 nachten in Hotel Colosseo en dit was genieten. De kamers waren groot en hadden een leuk thema. Net als het hotel trouwens.

Het ontbijt ’s ochtends was uitgebreid en zat bij de prijs van de overnachting inbegrepen. Tenslotte hebben wij op de 3e dag gebruik gemaakt van het zwembad van het hotel en de sauna. Beiden hadden we voor onszelf, omdat de andere hotelgasten rond dat tijdstip naar huis waren of in het park rondliepen.

Kortom, wij hebben er een bezoek van 3 dagen, 2 nachten van gemaakt en hebben ons geen moment verveeld.

Kan je Europa-Park vergelijken met Disneyland Paris?

Qua oppervlak wint Disneyland Paris het, zonder twijfel. Maar qua attractie aantallen liggen de twee toch aardig bij elkaar in de buurt. Waarbij Europa-Park toch als winnaar uit de bus komt.

Dus ben je een liefhebber van veel attracties, dan is Europa-Park meer een park voor jou.

Disneyland Paris wint het dan weer op aankleding. Dat park is gewoon een stuk mooier aangekleed dan Europa-Park en dat geldt ook voor de thematisering van de attracties. Disneyland Paris is gewoon wat liever, plus de bestemming voor gezinnen met jonge kinderen die fan zijn van Disney.

Misschien kan ik het nog wel het beste uitleggen als Efteling (Disneyland Paris) vs. Walibi Holland (Europa-Park). Beiden prima pretparken met leuke attracties, maar misschien met een net iets andere doelgroep.

Maar zowel Disneyland Paris als Europa-Park zijn een prima keus voor een minivakantie.

Bron foto: Europa-Park

Laat een reactie achter

Scroll naar boven