Ergernissen in het pretpark: deze mensen heb je liever niet voor je in de wachtrij!

Een dag in een pretpark moet vooral leuk zijn. Het is een dagje uit waar je je grenzen kunt verleggen en je helemaal kunt uitleven. Dan is het natuurlijk vervelend als andere mensen dat voor je verpesten.

We kennen het allemaal – zeker op drukke dagen – mensen die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen, omdat ze zich anders gedragen dan de rest. Ze vallen op doordat ze lawaai maken, een nare geur verspreiden of voordringen.

Zeker als je lang in de rij moet staan vallen deze mensen je al snel op. Hoe langer ze in je irritatiezone zitten hoe meer je eraan gaat ergeren. Dit zijn de mensen die je liever niet voor je hebt in de wachtrij!

De herriemaker

Je komt natuurlijk niet voor je rust naar het pretpark. Overal is er muziek en je hoort de uitgelaten kinderen schreeuwen van plezier. Daar zullen maar weinig mensen zich aan ergeren.

Vervelend wordt het als je 45 minuten in de rij moet staan terwijl er een groep mensen voor je staat die lawaai maken. Bellen, schreeuwen, overdreven lachen. Je kent ze wel. Omdat je geen kant meer op kunt, zit er niks anders op dan deze mensen zoveel mogelijk te negeren. Vervelend is het wel.

De puber

Zeker als ze op schoolreis zijn of liever heel ergens anders dan in het pretpark willen zijn kunnen pubers soms erg vervelend zijn voor andere pretparkbezoekers. Rotzooi maken, lawaai maken, picknickplaatsen in beslag nemen, voordringen. Heel vervelend als jij met je jonge kindjes gewoon een leuke dag wilt hebben.

Nog irritanter wordt het als ze luide muziek gaan draaien in de wachtrij. Zeg je er iets van, dan krijg je de wind van voren. Het liefst zou je deze groep eens flink de waarheid zeggen. Maar om de goede vrede te bewaren tel je maar weer tot 10…

De treuzelaar

Ondanks dat je weet dat je echt niet eerder aan de beurt bent als iedereen aansluit is het toch heel irritant als mensen elke keer enorme gaten laten. Hierdoor sta je langer stil waardoor je het gevoel hebt nog langer in de rij te staan. Het is ook elke keer dezelfde persoon die maar niet oplet.

De roker

Veel pretparken zijn inmiddels rookvrij. Toch zijn er genoeg mensen die een sigaret opsteken in de wachtrij. Begrijpelijk hoor, je hebt toch niks te doen en zo maak je er een ontspannen momentje van. Alleen realiseer je ook dat je in de rij staat met mensen die problemen kunnen hebben met hun luchtwegen. Buiten de rij zouden deze mensen nog om je heen kunnen lopen terwijl je staat te roken. In de wachtrij kunnen ze geen kant meer op.

De stinkerd

Ken je dat? Je staat in de wachtrij en ineens ruikt het naar rotte eieren? Er komt een ontzettend vieze lucht voorbij…Je snapt al waar ik naartoe wil waarschijnlijk. In de wachtrij zijn er genoeg mensen die alle sluizen open zetten en het niet erg vinden als andere mensen in hun stank staan. Sterker nog, stiekem genieten sommigen er ook van.

Hartstikke vies maar ook hier is maar weinig aan te doen. Het is altijd moeilijk te bewijzen wie het is geweest. Al zie je het vaak wel aan de enorme grijns die ze op hun gezicht hebben.

De voordringer

“Sorry, ik hoor bij hun!” Hoor je terwijl je opzij wordt geduwd. Je staat al 20 minuten in de rij en ineens komt er iemand vanaf de zijkant er tussen. Hij hoort bij een groepje dat bijna vooraan staat. Komt dat even goed uit. We hebben al eerder een artikel geschreven over voordringen in een pretpark. Toen kwamen we ook al tot de conclusie dat je er weinig aan kunt doen. Als deze persoon echt bij die groep hoort en daarmee in de rij had gestaan was je ook niet eerder aan de beurt geweest. Toch blijft het vervelend als iemand je zo voorbij loopt terwijl je netjes in de rij staat.

De verteller

Sta je rustig in de wachtrij, bespreken de dames voor je alle ins en outs van hun huwelijk. Van ruzies tot wat er achter de slaapkamerdeur gebeurt. Ongemakkelijk word je er van. Sommigen gaan nog een stukje verder en bespreken zaken die je echt niet wilt weten. Of die je eigenlijk niet zo in het openbaar moet vertellen. Denk aan rechtzaken over de voogdij van de kinderen. We snappen dat je je hart moet luchten, maar je ontkomt er niet aan om mee te luisteren. Je staat op zo’n kleine afstand van elkaar. Wil je privézaken bespreken? Doe dat dan op een rustig plekje in het park.

Bovenstaande stereotypes zijn gebaseerd op echte pretparkbezoekers, maar je moet het natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Zeker als je lang in de rij staat en je verveelt ga je jezelf al snel ergeren aan andere mensen.

Maak het voor jezelf zo leuk mogelijk en laat andere mensen. Je kunt er toch weinig aan veranderen. Herken je jezelf in bovenstaande types? Weet dan dan mensen zich aan je kunnen ergeren. De keus is aan jou of je hier iets mee doet. Uiteindelijk willen we allemaal een leuke dag hebben en dan is – zeker op drukke dagen – rekening met elkaar houden het belangrijkst.

Herken jij bovenstaande types of wil je er nog eentje aan toevoegen? Deel jouw mening hieronder in de comments!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven