Hoe goed is de Volkswagen ID4 en wat is de range?

Zoals je in eerdere artikels hebt kunnen lezen zijn we nog steeds op zoek naar een elektrische auto. Gisteren hebben wij proefgereden in de Volkswagen ID4, Skoda Enyaq IV en hebben we tevens even gegluurd bij Audi voor de nieuwe Q4 e-tron. Maar in dit artikel kijken we naar de Volkswagen ID4. Hoe goed is deze auto? Wat is de range? En wat vonden wij goed, en minder goed, aan deze auto.

Wat vonden wij goed aan de Volkswagen ID4?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wanneer je dit leest weet je vast al dat de Volkswagen ID4 een elektrische crossover SUV is. Een ruime auto voor wie de ID3 net iets te klein is. Zo op het plaatje vond ik het gelijk een mooie auto. Daarom kon ik niet wachten om er een proefrit in te maken.

Bij de Volkswagen dealer werd de auto voorgereden en binnen een paar minuten reden we weg. Opvallend aan deze auto is het minimalistische interieur. Het dashboard bestaat uit twee schermen en een paar knopjes. Verder is het een grote leegte. Vooral liefhebbers van Tesla’s zullen hier blij van worden.

Het nadeel hiervan is dat je alles zult moeten regelen via het scherm in de auto. Dat is een kwestie van wennen, al stond ik bij het stoplicht af en toe even te puzzelen waar bijvoorbeeld de radio stond.

De stoelen zaten goed, lekker stevig, en erg leuk in de twee verschillende kleuren. Dat gaf het interieur een fris uiterlijk. En eigenlijk ook best hip, niet zo saai en standaard. Zeker als je het dan ook combineert met een leuk kleurtje aan de buitenkant zul je zeker opvallen.

Verder is het alles wat je van een Volkswagen kunt verwachten. Het is een degelijke auto, alles werkt, geen overdreven luxe maar wel alles wat je nodig hebt.

De range van de Volkswagen ID4

Hier werden we toch wel meteen enthousiast van. We reden met de auto met het grootste accupakket en dat merkte je. We bleven ons maar verbazen over dat de range nauwelijks minder werd, ondanks dat we toch tientallen kilometers hadden gereden.

Dit is wel echt een enorm pluspunt hoor van deze auto. Je komt er gewoon heel ver mee. Er zijn maar weinig elektrische auto’s die die afstand kunnen halen. Dus zoek je een degelijke auto, zonder opsmuk, dan is dit de auto voor jou.

Zeker als je ook de ruimte nodig hebt. Anders zou ik voor de ID3 gaan. Deze auto zie je tegenwoordig ook echt overal rijden.

De range in de auto die wij mee hadden stond boven de 450 toen wij deze meekregen. Na een uur rijden waren hier slechts enkele kilometers van af. Onvoorstelbaar!

Wat was er minder goed aan deze auto?

Nou is dit natuurlijk erg persoonlijk, maar ik vond de auto toch een beetje kaal. Binnen miste ik toch wat knopjes, wat aankleding, het was misschien wel een beetje saai.

Prima als je daar niet van houdt natuurlijk, maar ik wil het liefst niet alles bedienen via een scherm. En als dat wel nodig is, dan zou ik het persoonlijk wat intuïtiever willen. Dat viel mij wel op aan de software op het scherm, het werkte niet altijd even soepel.

Voor wie is de Volkswagen ID4 geschikt?

De Volkswagen ID4 is een degelijke elektrische gezinsauto met een opvallend uiterlijk. Aan de range van de grootste accu is niks aan te merken, die is gewoon heel goed. Dit is een auto voor mensen die ruimte nodig hebben, voor kinderen, huisdieren, hobby’s of om wat voor reden dan ook.

Van binnen is het een typische Volkswagen. Weinig luxe maar wel degelijk. Wat erop zit werkt, al is het niet zo intuitief. Je zult je dus wel even moeten verdiepen in de systemen.

Verder is het gewoon een hele geschikte auto in deze prijsklasse. Zeker als je wat opvallends wil. Wil je liever een elektrische auto die lijkt op een brandstof auto, dan zou ik zeker eens gaan kijken bij de Skoda Enyaq. Dit is vrijwel dezelfde auto als de Volkswagen ID4, maar veel minder futuristisch.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven