Home Blog Elburg bezienswaardigheden

Elburg bezienswaardigheden

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Elburg is een plaats die ons positief verrast heeft. We waren er bij toeval om de A. Vogel tuinen te bezoeken, die net buiten het dorp liggen. Elburg heeft iets schattigs. De gebouwen ademen historie, in de haven is er bedrijvigheid, maar er heerst vooral rust. Zelfs in de winkelstraat waar je je kunt vergapen aan de historische gebouwen.

Wanneer je meer wilt weten over de historie van deze stad, breng dan een bezoekje aan Museum Elburg. In aanvulling op hun eigen collectie hebben zij regelmatig wisselende tentoonstellingen. Verder is de stad een museum op zich. Kijk om je heen, ook naar boven, maak foto’s en waan je even eeuwen terug in de tijd.

Waar Elburg ook bekend om staat zijn de vele watersportmogelijkheden. Zo kan je meevaren met een echte botter, of zelf het water opgaan in een zeilboot of een kano. En van al die activiteit krijg je natuurlijk trek. Dan kan je terecht bij de vele restaurants in de stad. Zoek een gezellig terras, met een mooi uitzicht, en kom even lekker tot rust.

Door de ligging is Elburg goed te combineren met andere steden en bezienswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan Harderwijk ook zeker de moeite waard. Wist je dat deze stad, behalve dolfijnen, ook een prachtig historisch centrum heeft? Andere uitstapjes in de buurt zijn Giethoorn en Walibi Holland.