Home Efteling Efteling: wat je écht moet weten voor je gaat!

Efteling: wat je écht moet weten voor je gaat!

Efteling is het bekendste attractiepark van ons land. De kans is groot dat je er weleens geweest bent. Als kind bijvoorbeeld op schoolreis of met vrienden of het gezin. Maar het kan ook zomaar zijn dat je binnenkort voor de allereerste keer gaat.

Ongeacht hoe vaak je bent geweest wil je er altijd het meeste uit je bezoek aan de Efteling halen. De leukste attracties zien, de beste shows, het lekkerste eten en misschien blij je wel slapen.

Daarom geven we jou de 12 tips & tricks om het meeste uit je dag in de Efteling te halen!

1. Parkeren bij de Efteling

Om bij de Efteling te komen kun je met de auto of met het openbaar vervoer. Hoe je vanaf jouw huis het beste met de bus of trein kunt reizen kun je het beste opzoeken in 9292ov of een andere reisapp.

Het adres dat je invoert in deze apps, maar ook in je navigatie is: Europalaan 1, Kaatsheuvel.

Wanneer je met de auto brengt bovenstaand adres je direct naar het parkeerterrein. Parkeren bij de Efteling kan direct voor de hoofdingang van het park. Hoe vroeger je komt, hoe dichterbij je staat.

Om het parkeerterrein te mogen verlaten heb je een uitrijkaart nodig. Deze kun je bij de automaten bij de in-/uitgang kopen of online. Die laatste is handiger, want dat scheelt weer in de rij staan. Wil je het kaartje bij de automaten kopen doe dit dan aan het begin van de dag. Je zult me dankbaar zijn ;)!

Heb je een elektrische auto dan kun je deze opladen bij de Efteling. Hiervoor zijn recent extra parkeerplaatsen gecreëerd. Je laadt met 22kw, genoeg om de meeste elektrische auto’s binnen een paar uur van een volle batterij te kunnen voorzien.

Deze plekken kun je niet reserveren dus kom op tijd als je écht moet laden.

Lees verder: alles over parkeren bij de Efteling!

2. Efteling ticketprijzen en korting

Een Efteling ticket kost tussen de €38 en €46 per persoon. De prijs is hetzelfde voor elke bezoeker, dus ook voor kinderen. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang tot het park.

Waar zit dan het prijsverschil in?

Of je €38 of €46 betaalt per kaartje (of iets daar tussenin) is afhankelijk van de verwachte drukte. Tijdens het hoogseizoen willen meer mensen naar de Efteling en zijn de entreekaartjes duurder. Buiten de schoolvakanties in de koudere maanden is het vaak rustiger en betaal je minder voor je entreekaartje.

Daarom is onze tip altijd om buiten het hoogseizoen te gaan en het liefst ook niet tijdens het weekend. Daarmee kan je tot wel 8 euro per persoon besparen.

Andere kortingsacties zijn schaars. Bekijk hier ons artikel over de prijs van Efteling kaartjes en kortingsacties.

Benieuwd naar de beste dagen om te gaan en hoe je het meest kunt besparen op je Efteling tickets?

Bekijk dan hier de kalender en de aanbiedingen!

3. Tijdslot reserveren

Ondanks dat we inmiddels geen coronamaatregelen hebben, heeft de Efteling nog steeds een reserveringssysteem. Hiermee kunnen ze de drukte bij aankomst spreiden om lange rijen zoals op de foto hierboven te voorkomen.

Je kunt op de website van de Efteling een tijdslot reserveren. Dat kan zo’n 3 maanden van tevoren. Je moet ook reserveren wanneer je al een ticket hebt gekocht.

Zelfs als je een Efteling abonnement hebt moet je vooraf een tijdslot reserveren. Zonder zo’n reservering krijg je geen toegang tot het park dus niet vergeten!

Lees verder: meer over reserveren bij de Efteling.

4. Drukte in de Efteling

Wanneer je naar een pretpark gaat weet je dat in de rij staan erbij hoort. Maar op sommige dagen zijn die rijen nou eenmaal langer dan op andere dagen.

De langste rijen in de Efteling staan er tijdens schoolvakanties en in de weekenden. Vooral de warmere maanden trekken veel bezoekers naar het pretpark. In het najaar of op een koude, regenachtige dag is het er vaak aanzienlijk rustiger.

Je kunt de verwachte drukte vooraf bekijken via de website van de Efteling. Hartstikke handig en zeker doen!

Lees ook: Efteling drukte, onze 6 tips als je niet wilt wachten!

5. Hoe leuk is de Efteling op een regenachtige dag?

We weten allemaal dat het in Nederland regelmatig regent. En hoewel het de hele week stralend weer is, zul je zien dat het precies tijdens jouw bezoek aan de Efteling gaat regenen.

Dan kun je twee dingen doen: verplaatsen of toch gaan.

Wij kiezen altijd voor de laatste. Waarom?

Meestal regent het niet de hele dag en kun je de meeste buitenattracties tussen de buien door bezoeken. Ook blijven veel mensen weg als er regen wordt voorspeld waardoor het een stuk rustiger is in het pretpark.

Meer weten? Lees verder hoe je het meest uit een bezoek aan de Efteling in de regen kunt halen!

6. De leukste Efteling attracties

De Efteling heeft zoveel leuke attracties dat het moeilijk kiezen is! Het hangt er ook maar net van af of je houdt van achtbanen en andere thrillrides, of dat het voor jou niet zo spannend hoeft.

Populaire attracties zijn:

Geen attractie, maar absoluut de moeite waard is het Sprookjesbos. Hier ben je zo een paar uur zoet!

Bekijk hier meer over de Efteling attracties!

Lees verder: de leukste attracties in de Efteling voor kleine kinderen!

7. Shows in de Efteling

Bij een pretpark horen natuurlijk ook shows. Efteling heeft twee shows: Aquanura en Raveleijn.

Aquanura is een show die wordt gehouden op het water tussen de ingang van het pretpark en Fata Morgana. Deze show vindt plaats aan het eind van de dag. Kijk voor de precieze showtijden in de Efteling-app.

Ook in de app vind je de showtijden voor Raveleijn, dit is de must-see show in de Efteling! Een show met ridders en magische krachten waarbij je soms op het puntje van je stoel zit van de spanning.

Er zijn nog twee andere shows in de Efteling die vooral leuk zijn voor kleine kinderen. In het Sprookjesbos is er de Sprookjesboom show vol met verhalen. En bij Carnaval Festival kun je Jokie en Jet in levende lijven zien.

8. Waar kun je het beste eten in de Efteling?

Bij een dagje pretpark hoort natuurlijk ook lekker eten, vind je niet? In de Efteling zijn er een hoop verschillende restaurants waar je kunt snacken, lunchen of dineren.

Van snackbars waar je de vette hap uit de muur kunt trekken. Tot chique restaurants waar je aan tafel bediend wordt.

Populair is het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken. Wil je hier zeker een pannenkoek eten, zorg dan dat je op tijd reserveert. Dat kan vooraf via de website of de Efteling app. Op de dag zelf kun je ook reserveren bij het restaurant, alleen is het dan maar afvragen of er nog wel een tafeltje voor je beschikbaar is.

Lees verder: de beste restaurants in de Efteling

9 Naar de Efteling met een beperking

Iedereen verdient een leuk dagje Efteling. Ook als je een beperking hebt. Bij attracties en shows wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met wat jij nodig hebt om een leuke dag te beleven.

Heb jij (of je kinderen) een aandoening waarmee wachten in de rij een uitdaging is? Dan kun je een faciliteitenkaart aanvragen via de website van de Efteling.

Hoewel het niet verplicht is, is het toch verstandig om een bewijs mee te nemen, zoals een doktersverklaring of een Autipas. Veel handicaps zijn aan de buitenkant niet zichtbaar en bij twijfel kan het personeel om een bewijs vragen. Zorg dat je deze bij je hebt om vervelende gevolgen – ze kunnen je zelfs uit het park zetten – te voorkomen.

10. Overnachten bij de Efteling

Bron foto: Efteling.com

Tip! Overnachten bij de Efteling. Leuk voor een gezellig weekendje weg met het hele gezin. De Efteling heeft 3 accommodaties die direct naast het pretpark liggen. Je kunt vanaf je huisje of hotel heel eenvoudig binnen een paar minuten naar het pretpark lopen of je neemt de gratis pendeltrein.

Dit zijn de 3 accommodaties van de Efteling:

Het Efteling hotel kun je niet missen. Je ziet dit bijzondere gebouw zodra je met de auto richting de Efteling rijdt. Gasten van het Efteling hotel maken gebruik van een eigen in- en uitgang vlakbij Vogelrok. Ze kunnen zo in 5 minuten van het hotel naar het pretpark lopen. Naast de standaardkamers, die behoorlijk luxe zijn, heeft dit hotel ook themasuites.

Efteling Bosrijk is een vakantiepark in Efteling stijl. De huisjes en gebouwen doen Oudhollands aan en hebben dezelfde sfeer als op het attractiepark. Voordeel van dit vakantiepark is de ruimte en de vele faciliteiten voor kinderen.

Tenslotte het minder bekende Efteling Loonsche Land. Dit is een vakantiepark met een hotel. De huisjes liggen midden in de natuur, op de bekende zandvlaktes van dit natuurgebied. Het hotel en de huisjes doen wat volwassener aan en zijn daardoor minder leuk voor jonge kinderen.

Lees verder: De beste plek om te overnachten bij de Efteling

Ook zo’n zin gekregen om te overnachten in het Efteling Hotel of Efteling Bosrijk?

Bekijk dan hier de prijzen of de laatste aanbiedingen!

11. Wanneer is een Efteling abonnement de moeite waard?

Net als veel andere pretparken kun je ook bij de Efteling een abonnement afsluiten. Zo’n abonnement kost €18,50 per maand of €205 per jaar. Voor het parkeren moet je een extra abonnement afsluiten, deze kost €40 per jaar.

Al met al best een hoop geld, maar dan mag je wel zo vaak als je wilt naar de Efteling.

Ga je meer dan 5 keer per jaar naar de Efteling dan heb je het er al uit. Daarbij bespaar je met een Efteling abonnement ook op eten, drinken en souvenirs in het park. Het is niet heel veel, maar 5%, maar het is toch mooi meegenomen.

12. Hoe leuk is de Winter Efteling?

De Efteling is het gehele jaar geopend. Tijdens de wintermaanden, meestal vanaf halverwege november start de Winter Efteling.

De Winter Efteling lijkt heel erg op de gewone Efteling, maar er zijn een paar verschillen. Zo zijn sommige attracties gesloten (logisch, want wie wil er nou kleddernat worden als het buiten koud is) en er is speciaal entertainment.

Soms is er een schaatsbaan met kraampjes waar je een lekker warm drankje en snacks kunt halen. Verder is de Winter Efteling gezellig, een beetje Hollandse kneuterigheid. Precies wat je van dit pretpark verwacht.

Meer over hoe leuk is de Winter Efteling?

Lees verder over de Efteling:

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie