Hoe eng is de Python in de Efteling?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is zo’n achtbaan waar je als kind weleens naar gekeken hebt en gedacht: “later ga ik daar zeker in”. Maar als later daar is lijkt die looping wel groter geworden… Er zijn er genoeg die dan besluiten de Python in de Efteling over te slaan. Maar hoe eng is deze achtbaan eigenlijk?

Een rit in de Python – stap voor stap

Als je in de wachtrij staat voor de Python komen de karretjes je voorbij. Je staat er letterlijk middenin. Hierdoor hoor je het gegil, wat je kan doen besluiten om de attractie over te slaan.

Heb je toch al je angsten overwonnen dan is het tijd om in te stappen. Kies een plekje in het karretje waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Zit je voorin dan ga je iets langzamer, maar kijk je wel recht naar beneden bij de “drop”. Achterin ga je het snelst waardoor de attractie sneller voorbij lijkt te zijn. In het midden is altijd de meest veilige keuze.

Ga je nu voor het eerst in de Python dan heb je geluk. De rit is namelijk na de renovatie een stuk soepeler geworden. Je wordt minder door elkaar geschud en zoeft nu echt over de baan.

De rit

Daar zit je dan, in het karretje. Het angstzweet zal je waarschijnlijk uitbreken maar het komt goed!

Het eerste deel van de attractie is heel rustig. Terwijl het karretje omhoog wordt getakeld kan je rustig om je heen kijken en de omgeving bewonderen. Je kunt best ver kijken – en dat schrijf ik met mijn enorme hoogtevrees.

Als je boven bent maakt het karretje een flauwe bocht naar links. Nu gaat het pas echt beginnen. Het karretje rolt over de rand en op hoge snelheid ga je naar beneden, door 2 loopings en een kurketrekker. Dat was het enge gedeelte.

Nu draait het karretje nog een paar rondjes en de attractie zit er alweer op.

Hoe eng is de Python?

Eigenlijk ziet deze achtbaan er enger uit dan die is. De 2 loopings en kurkentrekker duren bij elkaar iets meer dan 20 seconden. Het vliegt echt voorbij en je merkt er nauwelijks iets van.

Natuurlijk voel je wel dat je ondersteboven gaat. Zelf heb ik dan altijd sterk de drang om weer “recht” te komen. Maar het is niet eng. Het voelt eigenlijk best grappig en doordat je zo snel gaat is het ook zo weer voorbij.

De rit zelf duurt ongeveer 1.30 minuten. Het grootste gedeelte daarvan wordt je naar boven getakeld. Als je het eng vindt maar wel wil proberen zeg dan tegen jezelf dat je over iets meer dan een minuut weer buiten staat. Je zult zien dat het echt heel erg meevalt, zeker nu met de soepele karretjes.

Python Boarding Pass

Is de wachtrij langer dan 15 minuten dan werkt de Efteling met een Boarding Pass. Hiermee reserveer je een plekje in de rij zodat je nooit lang hoeft te wachten. Dat is fijn, want de wachtrij is niet overdekt. Hoe werkt de Python Boarding Pass?

In de Efteling-app of bij de automaat haal je een kaartje met daarop een tijdvak. Binnen dit vak mag je “instappen”. De Boarding Pass is goed voor 1 rit in de Python en kan je kosteloos reserveren.

Ben je een Single Rider dan hoef je geen Boarding Pass te halen. En kom je na 16.00 dan kan je ook zonder deze pas aansluiten in de reguliere wachtrij.

Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd of je uiteindelijk toch in de Python durfde. Laat het hieronder weten of stuur een berichtje via Facebook!

Meer over de Efteling