De leukste manier om te overnachten bij de Efteling!

De Efteling blijft leuk. De vele attracties, het Sprookjesbos en die grappige Laven. Niet zo vreemd dat je er best eens zou willen blijven slapen. Zodat je nog een dagje hebt om al dat leuks te beleven. (sommige ouders moet hier niet aan denken, snap ik :)) Denk je nou, ik zou best een keer bij de Efteling willen overnachten? Dan zijn dit je mogelijkheden!

Nou heb ik ze voor je opgedeeld in categorieën. Want heel eerlijk, ik kan het lijstje opnoemen maar daar heb je dan nog steeds niet zoveel aan. Laten we beginnen met de meest sprookjesachtige manier om te overnachten.

Sprookjesachtige manier om te overnachten bij de Efteling

De meest sprookjesachtige manier om te overnachten bij de Efteling is het Efteling Hotel. En dan niet de standaardkamer maar de suites. Niet goedkoop, dat geef ik direct toe, maar soms wil je gewoon wat extra’s. Bijvoorbeeld als je wat te vieren hebt.

Als gast van het Efteling Hotel kan je gebruik maken van een eigen ingang tot het pretpark. Dat is fijn wanneer je even wat rust wilt. Daarbij hoef je niet achter de massa aan richting het parkeerterrein. Heeft toch iets luxe, vind je niet?

De meest sprookjesachtige kamers in het Efteling Hotel zijn de themasuites. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de prinsessen-, sprookjesboom-, carroussel- en vliegende hollander suite. Ze bieden plaats aan 4 personen, hebben een luxe badkamer én je slaapt in een heel bijzondere kamer. Een themasuite boeken is niet goedkoop. De vanafprijs is ongeveer €400 per nacht. Maar dat is dan inclusief 2 dagen entree, parkeren en ontbijt. Een koopje, niet ;)?

Het vakantiepark

Efteling heeft ook een vakantiepark: Bosrijk. Dit bestaat uit huisjes en appartementen die allemaal op loopafstand van het pretpark liggen. Op het vakantiepark is er een zwembad en een aantal andere sprookjesachtige activiteiten, maar de voornaamste reden om er te logeren is toch wel het naastgelegen attractiepark.

De verschillende huisjes en kamers in Bosrijk zijn te boeken voor 2 tot 8 personen. Ook groepen zijn welkom, voor hen zijn er andere accommodaties.

Qua prijs is het goedkoper dan het Efteling Hotel, ongeveer €350 per nacht inclusief 2 dagen entree, en eigenlijk nog steeds best sprookjesachtig. Althans, aan de buitenkant. Binnen is het eigenlijk net als elk ander huisje op een vakantiepark.

Meest volwassen accommodatie

Wil je na een dag Efteling wat anders dan al die sprookjesfiguren? Dan is Loonsche Land voor jou de beste keus. Nog steeds op loopafstand van het pretpark maar wat neutraler.

Het bestaat uit een hotel en een vakantiepark met huisjes. Deze liggen midden in de natuur (voor zover dat kan naast de Efteling) wat zorgt voor mooie wandel- en fietsroutes. Perfect als je er een ietwat volwassener verblijf van wilt maken.

De meest goedkope

Goedkoop en pretparken gaan niet samen. Zelfs de meest goedkope kamer in één van de Efteling accommodaties kost gemiddeld zo’n €200 per nacht. Dat is dan wel inclusief entree maar het blijft een hoop geld.

Je bent dan een stuk goedkoper af als je een verblijf in een hotel er net buiten boekt of in een AirBnB. Kijk wel vooraf goed naar de reviews zodat je zeker weet dat je goed terecht komt.

Het is misschien niet de meest magische manier om te overnachten in – of eigenlijk bij – de Efteling, maar zeker wel de goedkoopste. Vergeet niet de ticketprijs er bij op te tellen om een goede vergelijking te maken.

Meer over de Efteling

Laat een reactie achter

Scroll naar boven