Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er naartoe te gaan (behalve de superfans natuurlijk). Je wilt toch iets nieuws zien of doen. Dat geldt eigenlijk voor alle pretparken. Er zijn ook genoeg mensen die het na 1 bezoek aan Disneyland Parijs wel weer gezien hebben(onvoorstelbaar! :)). Daarom blijven pretparken vernieuwen en uitbreiden. Vandaag kijken we naar de nieuwe attracties in de Efteling in 2020. Is het tijd om dit jaar weer eens een bezoek te brengen aan dit attractiepark?

Nieuwe Efteling attracties in 2019

Voordat we naar dit jaar kijken, laten we eerst terugblikken op vorig jaar. Er waren best een aantal wijzigingen in attracties. De eerste was de sluiting van de Bobsleebaan. Deze geliefde attractie moest na een groot aantal technische storingen plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan. Over deze achtbaan later meer.

Dan was er natuurlijk nog de sluiting van Pandadroom. Na 17 jaar – en een moeizame samenwerking met het WNF – werd het tijd voor een nieuwe film. Op 6 december konden de eerste bezoekers de nieuwe film: Fabula bewonderen. Deze 4D-film gaat over een beer die niet zo goed overweg kan met de andere bewoners in het bos. Hierop besluit Klaas Vaak dat de beer eens een kijkje moet nemen hoe andere dieren leven. Dit levert af en toe grappige, maar ook enge scenes op. Het blijft een 4D-film dus verwacht ook zeker wat speciale effecten.

In 2019 kwam er ook weer een nieuw sprookje bij: de Zes Zwanen. In dit sprookje zie je het verhaal van prinses Elisa. Haar 6 broertjes werden door hun boze stiefmoeder omgetoverd in zwanen. Alleen als Elisa 6 hemden van bos-astertjes breidt en 6 jaar niet lacht of spreekt kan zij de betovering verbreken. Je kunt dit sprookje te voet bekijken of in een zwaanbootje. Beiden zijn leuk om te doen, maar maak Elisa niet aan het lachen.

Nieuwe attracties in 2020

Tja, uhm, weinig heel eerlijk. Er komt in 2020 maar 1 nieuwe Efteling attractie bij: Max&Moritz. De familie-achtbaan op de plek van de Bob. Verwacht geen thrillride, dit is meer een instapachtbaan om (jonge) kinderen te laten wennen aan deze beleving.

Verder komt er weinig nieuws dit jaar.

Dan is er natuurlijk de vraag, is het de moeite waard om te gaan als er geen nieuwe Efteling attracties zijn?

Wil je echt nieuwe dingen beleven? Dan is de Efteling dit jaar misschien niet het pretpark voor jou. Je zou dan eens verder kunnen kijken naar pretparken over de grens zoals EuropaPark of Phantasialand. Ben je in 2019 niet naar de Efteling geweest of ga je met een gezin dan is het zeker leuk om de nieuwe PandaDroom, Fabula, te bekijken en om een bezoek te brengen aan het nieuwe sprookje.

Ben je al jaren niet meer geweest en zeggen Symbolica en de Baron je echt helemaal niks? Dan heb je echt wat gemist en is het zeker tijd om weer eens naar de Efteling te gaan.

Foto: Efteling

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...