Efteling Loonsche Land

Wanneer je één of meerdere nachten bij de Efteling wilt logeren zijn er meerdere opties. Vakantiepark Efteling Loonsche Land zal dan waarschijnlijk niet meteen in je opkomen. En dat is best zonde.

Zelf had ik er heel eerlijk nog nooit van gehoord. Het klinkt ook iets minder sprookjesachtig. Terwijl het er erg mooi uit ziet. Je overnacht echt tussen de duinen en bomen. In een huisje, themakamer of hotel.

Dit maakt het ook een volwassenere keuze vind ik zelf. Laten we beginnen met de ligging van dit vakantiepark.

Waar ligt Efteling Loonsche Land?

Efteling Loonsche Land – zoals het vakantiepark heet – ligt naast de Efteling. Het ligt direct achter de Joris en de Draak en Python.

Je kunt dus heel eenvoudig wandelen naar de ingang van het pretpark. Dit doe je in ongeveer 15 minuten, afhankelijk hoe snel je loopt. Er rijdt ook een treintje van het vakantiepark naar de ingang. De precieze dienstregeling hiervan kan je navragen bij de receptie.

De voordelen

Voordat we naar de huisjes en hotelkamers gaan eerst kort de voordelen van het overnachten in een Efteling accommodatie.

Je mag namelijk als gast van Efteling Bosrijk, Efteling Loonsche Land en het Efteling Hotel eerder het pretpark in. Het is maar een half uurtje, maar je kunt dan wel met minimale wachttijd in de populairste attracties. En wanneer het drukker wordt kan jij lekker andere dingen gaan doen terwijl de rest in de rij staat.

Daarbij heb je onbeperkt toegang tot de Efteling tijdens je verblijf. Dat geldt ook voor de dag waarop je uitcheckt. Ga je 1 nacht dan krijg je dus 2 dagen toegang, etc.

Tenslotte mag je ook gratis parkeren. Dat is toch even wat anders dan de €12,50 die de andere bezoekers betalen.

Ook kan je de auto lekker laten staan. Je wandelt een kwartiertje of neemt de gratis pendelbus naar het attractiepark.

Terug naar vakantiepark Loonsche Land. Laten we beginnen met de huisjes!

Huisjes op vakantiepark Efteling Loonsche Land

Bron: Efteling

Op het vakantiepark kan je kiezen uit huisjes voor 6- of 12-personen. Er is ook een allergeenarme vakantiewoning. Dit houdt in dat ze stofvrij zijn gemaakt en dat er geen schoonmaakmiddelen met parfum zijn gebruikt.

De huisjes zijn van binnen niet heel groot maar wel compleet ingericht. Behalve de bedden voor maximaal 6 personen (12 als je met een groep komt) heb je een keuken met eettafel, zithoek en een terras. De badkamer is niet zo groot. Deze bestaat uit een douche, wastafel en toilet.

De 12-persoonshuisjes hebben een soortgelijke inrichting maar dan met een extra badkamer en meer slaapkamers.

Prijzen voor deze huisjes beginnen bij €460 voor 3 dagen 2 nachten voor de 6-persoonshuisjes en €1000 voor de 12-persoonhuisjes. Dit is inclusief entree voor de Efteling, gratis parkeren en wifi.

Themakamers

Bron: Efteling

Nou moest ik even kijken wat het verschil was tussen de gewone huisjes en de themakamers. Maar ik ben er uit!

De themakamers zijn huisjes waar het ontbijt bij inbegrepen zit. Verder zijn ze vergelijkbaar met de vorige categorie. Dus ook comfortabel ingericht met badkamer, keuken en terras. En gratis parkeren en wifi.

Je kunt kiezen uit 3 soorten uitzicht:

  • Water
  • Boom
  • Duin

Ze spreken denk ik redelijk voor zich maar bij waterzicht kijk je uit over het water, bij boom slaap je in de bossen en duin heb je een vrij uitzicht over de zandvlakte.

De huisjes Duin- en Boomzicht zijn even duur. Hiervoor betaal je €369 per nacht voor de 4-persoonshuisjes en €409 per nacht voor de 6-persoons. De Waterzicht zijn dus iets duurder: €434 voor de 6-persoons.

Verder heb je behalve het ontbijt dezelfde faciliteiten als de andere huisjes.

Efteling Loonsche Land Hotel

Bron: Efteling

Liever een hotelkamer? Dan kan je overnachten in het Loonsche Land Hotel. Je kunt dan kiezen uit een 5- of 6-persoonskamer.

De kamers zijn voornamelijk ingericht om er te blijven slapen. Dat klinkt heel logisch maar dat betekent dat je geen comfortabel zitgedeelte hebt en dat de kamers vrij smal zijn. De beschikbare ruimte is aardig volgebouwd met bedden. De badkamer is ook niet heel groot, je hebt een douche, wastafel en toilet.

Voornamelijk geschikt om in te overnachten dus.

Als je in het Loonsche Land Hotel verblijft zit ontbijt inbegrepen. Evenals wifi en entree tot het pretpark.

Prijzen voor de 5-persoonskamer beginnen bij €319 per nacht en voor de 6-persoons bij €339 per nacht.

Let op bij het boeken

Je betaalt bij de Efteling per kamer per nacht. Dus niet per persoon zoals in Disneyland Paris. Een kleine tip, omdat dit verwarrend kan zijn.

Daarbij kan je vooraf al je ontbijttijden en diner in het hotelrestaurant reserveren. Dat eerste vind ik zelf best fijn. Dan weet je in ieder geval hoe laat je bij het ontbijt wordt verwacht en heb je de garantie dat er een tafeltje beschikbaar is.

Aanbiedingen Efteling Loonsche Land

De beste plek om aanbiedingen te vinden voor dit hotel/vakantiepark is op de website van de Efteling zelf.

Wanneer ik dit artikel schrijf krijg je 15% vroegboekkorting. Toch weer mooi meegenomen. Zo hebben ze ook regelmatig lastminute aanbiedingen en andere tijdelijke kortingsacties.

Het loont meestal om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Bij de Efteling werken ze met variabele prijzen. Hoe voller het vakantiepark/hotel, des te meer je voor een kamer of huisje betaalt. Dit doen trouwens alle pretparken en accommodaties zo dus het is niet iets typisch voor de Efteling.

Tip! Overnachten in Efteling Loonsche Land hoeft helemaal niet zo duur te zijn, als je maar weet waar je moet zoeken!

Bekijk de aanbiedingen voor Efteling Loonsche Land

Laat een reactie achter

Scroll naar boven