De 7 leukste attracties voor kleine kinderen in de Efteling

De Efteling is één van de oudste en bekendste familiepretparken van Nederland. Naast “thrill-rides” zoals Baron 1898 en de Vliegende Hollander zijn er ook genoeg leuke attracties voor de allerkleinsten. Hieronder een overzicht van de 7 die je echt niet mag missen.

Het Sprookjesbos

Denk je aan de Efteling, dan denk je aan het sprookjesbos. Waarschijnlijk heb je thuis ergens een oude foto van jezelf op een paddestoel, rood met witte stippen. Ook voor de huidige generatie is Het Sprookjesbos zeker nog het bezoeken waard.

Kinderen rennen van links naar rechts om Doornroosje te zien slapen, rode schoentjes te zien dansen en fakirs te zien vliegen. En wat dacht je van de keizer zonder kleren of de dansende waterlelies. Ze kunnen zich uren vermaken in dit gedeelte van het park.

Droomvlucht

Dit is nog steeds één van de populairste attracties van De Efteling. Zwevend in een karretje ga je langs prachtig gekleurde paleizen en vrolijke elfjes.

Aan het eind van de rit versnelt de attractie en zie je hoe elfen en trollen samen in harmonie leven. Deze trollen kunnen eng zijn voor kleine kinderen. Maar over het algemeen zullen zij deze attractie prachtig vinden.

Carnaval Festival

Wie kent het deuntje niet. Waarschijnlijk zit deze nu de rest van de dag in je hoofd. Een echte klassieker maar nog steeds erg leuk, ook voor de allerkleinsten.

Vrolijke muziek, dansende poppen en dieren. Hier worden ze gegarandeerd blij van. Nog leuker is het om gezellig mee te doen en mee te zwaaien naar de figuren. Deze attractie blijft het bezoeken waard. En stiekem zullen papa en mama deze ook nog steeds erg leuk vinden.

De Oude Tufferbaan

In deze attractie voelen kinderen zich super stoer. Ze kunnen namelijk als echte chauffeurs papa en mama rondrijden. Zonder rijbewijs!

De kindjes nemen plaats achter het stuur van de oude wagens en kunnen deze door schuren, over heuvels en bruggen sturen. Terwijl de ouders kunnen genieten van het uitzicht of even lekker de voetjes kunnen laten rusten.

Door de afstand tussen de auto’s is botsen vrijwel onmogelijk. Ook kunnen de auto’s niet van de weg af door de middengeleiding.

Monorail

Bekijk vanuit de lucht het land van Laaf in deze bijzonder vorm gegeven karretjes. Zoef langs de huizen waar dit volk woont en werkt. Waarschijnlijk zijn ze druk met hun alledaagse bezigheden.

Voor kindjes is het een spektakel om zo hoog een ritje te maken. Maar het kan ook een beetje eng zijn, zeker voor wie hoogtevrees heeft. De vrolijke karretjes en het uitzicht over het Land van Laaf maken een hoop goed.

Avonturendoolhof

Speciaal voor kinderen kleiner dan 1.50 is er dit labyrinth. Door goed te luisteren naar de aanwijzingen kunnen zij de uitgang vinden van dit groene gangen stelsel.

Maar pas op voor de vele fonteinen. Deze kunnen je behoorlijk nat sproeien. In dit doolhof kunnen kinderen zich goed vermaken. Je ziet ze rond rennen door de gangen en over de bruggetjes om zo snel mogelijk de uitgang te vinden. Soms verdwalen ze, maar papa en mama kunnen van een afstandje meekijken en aanwijzingen geven.

Symbolica

De nieuwste aanwinst van De Efteling is een groot kasteel waar je op bezoek gaat bij de koning. In hypermoderne karretjes maak je een rit door de gangen van het paleis en stop je om diverse vertrekken te bekijken.

Dit is echt een familieattractie en geschikt voor het hele gezin. Sommige scènes spelen zich af in het donker en kunnen eng zijn voor hele kleine kindjes. Maar de vrolijke muziek en het zien van Pardoes maken een hoop goed.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven