Op het verlanglijstje: de Suites in het Efteling Hotel!

Er zijn van die dingen waarvan je zegt…dat komt nog wel een keer. Ooit zal ik dat zeker doen! Voor mij is één van die dingen slapen in de Suites in het Efteling Hotel. Niet zozeer, omdat het moet vanwege de afstand. Maar, omdat het iets is waar ik al van kinds af aan van droom.

Iedereen kent het Efteling Hotel. Zodra je in de buurt komt van het gelijknamige pretpark zie je de grote oranje torens. Toen ik nog heel klein was, was dat het moment waarop ik onrustig werd, want dat betekende dat we er bijna waren. En nu vele jaren later begin ik nog steeds de glimlachen als ik het Efteling Hotel zie. Al lijkt het nu veel kleiner dan vroeger….

De Themasuites

In het Efteling Hotel heb je normale kamers, juniorsuites en themasuites. Hoewel de normale kamers en de juniorsuites er keurig uitzien, gaat mijn hart sneller kloppen van de themasuites.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het leuke aan deze suites is – zoals de naam al doet vermoeden – dat er veel aandacht besteed is aan de inrichting. En ze zijn allemaal anders! Hoe leuk is het om wakker te worden in een kamer vol Laven. Of als een prinses in de Doornroosje kamer. Eigenlijk is het alsof je slaapt in een kamer in het Sprookjesbos. De kamer, bedden, badkamer en alle meubels en accessoires zijn afgestemd op het thema. Hierdoor krijgen de kamers iets sprookjesachtigs.

Mijn favorieten

Hoewel alle suites er prachtig uit zien, zijn er een aantal die bovenaan mijn verlanglijstje staan. De eerste is de Assepoester Suite. Deze bevindt zich in één van de torens! In de ronding van de toren heb je een zitgedeelte dat voelt alsof je in een kasteel zit. De muren zien eruit alsof ze al eeuwen oud zijn en er staat zelfs een pompoen waarvan ik stiekem hoop dat deze in een koets veranderd. Voor de Disney fans, dit is niet de Assepoester zoals we die kennen uit de films, maar écht uit het klassieke sprookje. Hoe dan ook zal je je je hier zeker een prinses voelen.

Een andere suite met een magisch randje is de Pardoes suite. Als iets Efteling roept is deze het wel. Met name van het zitgedeelte met de boekenkast word ik blij. Ook deze kamer ziet er weer uit alsof het zo uit het sprookjesbos komt. Voor de kinderen is er een aparte hoek gemaakt met een stapelbed. Je kunt het gordijntje dichtdoen als jullie nog even op willen blijven.

De suite bovenaan mijn verlanglijstje is de Vliegende Hollander Suite. Het lijkt alsof je slaapt in een schip. Alles om je heen is van hout. De bedden zien er behoorlijk versleten uit alsof ze al jaren blootgesteld zijn aan de zoute zeelucht. De houten vloer ziet eruit alsof deze kraakt en je de kapitein aan kan horen komen. De rode stoelen in het zitgedeelte maken het helemaal af.

Wat mij opvalt aan de kamers hierboven is dat de badkamers vrijwel gelijk zijn. Dat vind ik toch een beetje jammer. Het zou nog leuker geweest zijn als je kon douchen met kasteelmuren om je heen of juist met het hout van het piratenschip. Zodra je moet douchen of naar het toilet moet stap je toch uit het sprookje.  Dan had ik het toch leuker gevonden als ook dit aangepast was aan het thema.

De laatste Suite waar ik een keertje zou willen slapen is de Carrousel Suite. In deze kamer bevindt je je in een draaimolen. Zeker als je naar het plafond kijkt! Ook het thema van deze kamer is ontzettend leuk gedaan.

De minder magische suites

Er zijn ook twee suites die ik zelf minder leuk vind. Je hoeft het natuurlijk niet met mij eens te zijn. De eerste is de Coca Cola suite. Hoewel er goed over het thema nagedacht is, vind ik deze toch niet erg sprookjesachtig of magisch. Eigenlijk past het niet zo goed bij de Efteling, waar je toch een Droomvlucht of Villa Volta achtige suite zou verwachten. Deze kamer heeft iets kils en volwassens. Voor kinderen lijkt mij dit niet de meest leuke kamer om in te verblijven.  

De andere suite die ik minder magisch vind is de Fata Morgana suite. En dat is écht heel jammer. We kennen allemaal de scene in de eetkamer met al het goud en de buikdanseressen. Zoiets had ik ook bij deze suite verwacht. Hoewel ze dit ook zeker geprobeerd hebben bij het inrichten van de kamer, lijkt dit toch meer op een kamer voor volwassenere activiteiten als je begrijpt wat ik bedoel. Het is een kamer die je tegen zou kunnen komen in een aflevering van Jambers. Niet zo geschikt voor het hele gezin vind ik zelf. Neem zelf maar een kijkje, ik ben benieuwd of je mijn mening deelt.

Waarom het slapen in een Suite in de Efteling er nooit van gekomen is?

Eén van de redenen is zeker de prijs. Natuurlijk, een suite is altijd een dure kamer en ik kan mij zo voorstellen dat deze Themasuites erg populair zijn. Ze maken het sprookjesachtige van de Efteling helemaal compleet. Voor een Themasuite ben je al gauw meer dan €500 per nacht kwijt. Dat is inclusief ontbijt en onbeperkt toegang tot de Efteling voor 2 dagen.

Als je bedenkt dat de meeste suites geschikt zijn voor 4 personen dan vallen de kosten nog reuze mee. Ga je met z’n tweetjes dan is het best duur. De reden waarom ik het Efteling Hotel steeds oversla is, omdat ik de kosten ga vergelijken met Disneyland Paris. Voor €500 voor 2 personen kan ik ook naar Disneyland Paris. Tja, dan is het best een moeilijke keus. Toegegeven, je slaapt dan niet in zo’n luxe themakamer, maar het blijft natuurlijk een afweging die je moet maken.

Er zijn af en toe last minute aanbiedingen voor de suites waardoor ik toch sterk begin te twijfelen en waarschijnlijk als er binnenkort een verblijf in één van mijn favoriete suites voorbij komt voor een leuke prijs dan zal ik dit ook zeker boeken.

Weekendje Efteling? Blijf overnachten!

Altijd inclusief tickets

Laat een reactie achter

Scroll naar boven