Beste plekken om te eten in de Efteling

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen of om gezond te eten. Terwijl de ander zonder blikken of blozen een frikandel, ijsje of saté schotel naar binnenwerkt. Zelf hoor ik bij die laatste groep, al houd ik niet zo van frikandellen. Misschien komt het door vroeger op de basisschool, maar van de gedachte aan kleffe boterhammen moet ik gruwelen. Daarom haal ik liever zelf iets te eten in een pretpark. Zo ook als ik iets wil eten in de Efteling.

Gelukkig hebben ze daar genoeg keus en het eten wordt steeds gezonder! Vroeger was het met name een vette hap, maar nu zijn er ook gezonde broodjes en salades. Bij de uitgang van Droomvlucht is er zelfs een restaurantje met allerlei smoothies en gezonde snack. De tijd van alleen maar een vette hap hebben we achter gelaten, maar is het genoeg om je boterhammen thuis te laten als je naar de Efteling gaat?

Gezond eten in de Efteling

De ene keer heb je meer zin in gezond eten dan de andere. Soms ben ik in de Efteling en heb ik ontzettende trek in een broodje kroket uit de muur. Terwijl op andere momenten ik bijvoorbeeld een broodje haal bij het restaurant bij de uitgang van Fabula.

In de zelfbedieningsrestaurants hebben ze ook vollop keus. Er zijn broodjes, salades en warme maaltijden met groente en aardappels/friet. Het enige wat mij meestal tegenhoud om deze te halen is de prijs. Het zijn namelijk geen goedkope opties. Zeker als je niet te veel geld uit wilt geven aan eten ben je al snel aangewezen op een vette, ongezondere keus.

De broodjes in de Efteling zijn verse stokbroodjes met vleeswaren en rauwkost. Hier ben je ongeveer €5 per broodje voor kwijt. Dit is exclusief een drankje. Weet je niet zeker of jouw optie een gezonde keus is? De Efteling werkt met een Kabouter systeem – dit zijn stickers die zij plakken op gezonde opties.

Meeste keus

Ben je met een grote groep of lastige eters? Dan zijn de zelfbedieningsrestaurants de beste keus. Er zijn er twee in de Efteling: Het Witte Paard en Panorama Self Service. Hier heb je niet alleen keus wat betreft eten, maar er zijn ook genoeg zitplaatsen. Een fijne plek om even bij te komen van het lopen of om te schuilen voor de regen. Heb je niet veel trek neem dan een kopje soep. Dit vind ik zelf altijd een prettige lunchmaaltijd, het is niet heel machtig maar vult toch goed. Soms neem ik er een tosti bij en dan kan ik er weer tegenaan.

De warme maaltijden haal ik eigenlijk nooit, afgezien van de poffertjes. Als ik in een pretpark ben vind ik het vervelend om enorm vol te zitten. Je moet dan toch weer een tijdje wachten voordat je in een achtbaan kunt. Dat vind ik zonde van mijn tijd. Daarnaast ben ik altijd voor het avondeten weer weg. Dit doe ik meestal thuis of ik eet onderweg bij een restaurant. Je bent dan een stuk goedkoper uit en kunt zelf bepalen wat je eet.

Geld besparen

In een pretpark is alles duur. Dat begint al bij het parkeren, dan de entreetickets en vervolgens het eten en drinken in het park en natuurlijk de souvenirs. Pretparken staan erom bekend dat je aan het eind van de dag heel wat minder geld in je portemonnee hebt.

Uitstapjes kosten geld, dat weten we allemaal. Maar de makkelijkste manier om geld te besparen is om zelf eten mee te nemen van thuis. Gemiddeld ben je voor een maaltijd meer dan €10 kwijt. Als je dan met meerdere personen gaat dan lopen de kosten al snel op. Wat je in 1 dag kwijt bent aan eten en drinken in een pretpark daar kan je ook een volle tas boodschappen voor halen.

Wil je geld besparen op je pretparkbezoek neem dan eten, drinken en snacks mee van thuis. Vooral drinken is erg duur en op een warme dag gaan er zo een paar flesjes doorheen. Vul flesjes water bij de kraantjes in de toiletten en neem kleine flesjes siroop mee voor de smaak. Daarmee bespaar je al snel €2,50 per keer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven