Efteling met een elektrische auto: zijn er genoeg laadpalen?

Heb je een elektrische auto (EV) en ga je binnenkort naar de Efteling? Dan is het fijn om te weten wat de laadmogelijkheden zijn. Woon je in de buurt dan zul je de stroom wellicht niet nodig hebben, maar woon je er net als ik toch wat km’s vandaan dan kan een extra boost voor de terugweg een uitkomst zijn.

Het goede nieuws is dat je bij de Efteling je elektrische auto op kunt laden. Ze hebben in totaal 174 laadplekken. Dat is een behoorlijk aantal, maar het kan nog steeds te weinig zijn.

Een klein rekensommetje. Ongeveer 10% van de Nederlanders heeft een elektrische auto. Het Efteling parkeerterrein telt 6500 plaatsen. Dan hoef je geen ster te zijn in rekenen om te zien dat 174 niet eens in de buurt komt van 10%.

Hoe dat er in de praktijk uit komt te zien is nu nog moeilijk te zeggen. Ze hebben recent 60 nieuwe laadpalen toegevoegd, wat waarschijnlijk voorlopig genoeg is. Alleen als je net als ik dus van ver komt en je genoeg energie wilt hebben voor de terugreis zou ik toch vroeg komen om zeker te zijn van een plekje.

Hoe krijg je toegang tot de laadpalen van de Efteling? En moet je betalen voor parkeren?

Om toegang te krijgen tot de laadpalen rijd je naar de ingang van het Efteling parkeerterrein. Hier staan medewerkers die het verkeer in goede banen leiden. Spreek één van hen aan en vraag naar de laadpalen. Zij zullen je dan in de goede richting begeleiden.

Je kunt de laadpalen niet reserveren dus het is van belang dat je op tijd komt als je het echt nodig hebt. En laten we wel wezen, als je het niet echt nodig hebt (hybride voertuig of je woont vlakbij) wees dan zo netjes om de laadpalen beschikbaar te houden voor bezoekers die wel die stroom nodig hebben om veilig thuis te komen.

Net als de andere bezoekers zul je ook met een elektrische auto gewoon moeten betalen voor het parkeren. Dat is natuurlijk vrij logisch, maar ik zag de vraag online voorbij komen dus dacht gooi het er toch nog even in. Je betaalt gewoon het normale tarief. De enige “luxe” die je hebt is dat je vrijwel vooraan parkeert, je hoeft dus geen rijen af te struinen op zoek nar je auto. Hierdoor denk ik dat de plaatsen toch ook snel bezet worden gehouden door mensen die het niet echt nodig hebben, maar gewoon gebruik willen maken van de luxe. We blijven Hollanders natuurlijk.

Foto: Efteling

Laat een reactie achter

Scroll naar boven