Efteling attracties: welke moet je doen en welke kan je beter overslaan?

Er zullen maar weinig mensen zijn die niet één van de Efteling attracties kan opnoemen. Welke komt het eerst bij jou op? Droomvlucht? De Python? Of misschien juist de Fata Morgana? Als je al een lange tijd niet bent geweest kan je waarschijnlijk de nieuwste attracties niet. Symbolica? Fabula? Of Joris en de Draak. In dit artikel zet ik de leukste en minder leuke attracties op een rij!

De leukste Efteling attracties

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat er maar weinig attracties in de Efteling zijn die ik niet leuk vind. Sommigen wel minder leuk dan anderen. Maar over het algemeen best ok.

Welke attractie jij het leukst vindt hangt waarschijnlijk af van je interesses. Ben je van de thrillrides, of juist niet, of bezoek je het pretpark met (jonge) kinderen. Daarom heb ik ze hieronder voor je opgedeeld. Zo kan je direct zien welke attracties je niet mag missen!

Voor liefhebbers van thrillrides

Houd je van spanning, sensatie en adrenaline? Dan heeft de Efteling een aantal attracties die je niet mag missen. De leukste thrillrides zijn de Baron 1898, Joris en de Draak, Python en de Vliegende Hollander. Die eerste 3 zijn achtbanen waarbij de Baron toch wel het bijzonderst is. Hierbij word je naar boven getakeld en vervolgens over de rand gehangen. Je kijkt vanaf meer dan 30 meter hoogte recht naar beneden. Hierna laten ze het karretje los en stort je recht naar beneden. Doodeng, maar zo leuk!

Joris en de Draak is een houten achtbaan met 2 banen naast elkaar. Je strijdt tegen elkaar en als je met mij in het karretje zit verlies je altijd. Geen idee hoe het komt, maar ik kies altijd de verkeerde :).

De Python kent iedereen toch? Voor veel mensen de eerste achtbaan die over de kop ging. Tenslotte is er nog de Vliegende Hollander. Dit is de kortste attractie in de Efteling met de langste wachtrij. De eerste keer stonden we hier meer dan 40 minuten te wachten. Toen we eindelijk aan de beurt waren stonden we binnen een minuut weer buiten. Houd hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

De Vliegende Hollander is een combinatie tussen een waterattractie en een achtbaan. Met een beetje horror erin. Op het moment dat het schip verschijnt schrik ik elke keer… Meer zal ik niet verklappen. Gewoon doen, maar niet te lang in de rij staan!

Familie-attracties (en voor mensen die niet van thrillrides houden)

Zijn achtbanen en andere enge attracties niks voor jou? Dan heeft de Efteling ook genoeg familie-attracties. Daarmee wordt niet bedoeld dat ze alleen voor bezoekers met kinderen zijn. Maar dat ze geschikt zijn voor iedereen, van jong tot oud.

Daarvan zijn Symbolica en Droomvlucht de twee attracties die je niet mag missen. Symbolica is een attractie met een autonoom rijdend karretje. Je brengt een bezoek aan een paleis en maakt al snel onderdeel uit van het verhaal.

Droomvlucht ken je misschien, met de elfjes, trollen en de planeten. Een bijzondere attractie die voor iedereen leuk is. En iedereen beleeft deze op een eigen manier.

Andere leuke familie-attracties zijn Fata Morgana, Polka Marina, Carnaval Festival en Fabula. Die laatste komt je misschien niet bekend voor. Dit is de nieuwe film op de plek van PandaDroom. Een grappige 3D tekenfilm met wat 4D-effecten.

Voor jonge bezoekers

Vrijwel alle familie-attracties zijn ook geschikt voor jonge kinderen. Alleen de Fata Morgana zou ik overslaan. Die trol is echt voer voor nachtmerries.

Ook leuk voor kleine kinderen is het Sprookjesbos (ren voorbij het Pinokkio-deel brrrr), de Oude Tufferbaan en de Monorail in het Lavengedeelte. Daarbij is er natuurlijk ook de enorme draaimolen en de Gondoletta bootjes.

Attracties die je kunt overslaan

Er zijn geen slechte attracties in de Efteling waarvan ik direct zeg overslaan. Het ligt een beetje aan je interesses.

Ben je meer van de thrillrides? Dan zal je familie-attracties als Droomvlucht een beetje suf vinden. Ze zijn wel mooi en leuk om te zien. Maar warm zal je er dan waarschijnlijk niet van worden.

Dat geldt andersom natuurlijk ook. Ben je helemaal niet van dat achtbanengeweld, dan zou ik de Python, Baron 1898 en Joris en de Draak overslaan.

Betekent overigens niet dat het slechte attracties zijn, ze zijn gewoon niet voor jou.

Zo ga ik nooit in de Pagode, heb ik één keer gedaan en ik heb tegen de wand geplakt gezeten met mn ogen dicht totdat we weer naar beneden gingen. Tja…hoogtevrees. Dus die sla ik altijd over. Net als dat veel mensen de Villa Volta overslaan, omdat ze daar misselijk van worden. Terwijl ik “dit huis, dit vervloekte huis” juist wel leuk vind. Niet heel spannend maar zeker een attractie die ik altijd bezoek als ik in de Efteling ben.

Meer over de Efteling

Heb je deze al gelezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven