Wat zijn de beste achtbanen in de Efteling?

Je denkt bij de Efteling waarschijnlijk niet direct aan thrillrides. Dit is toch meer een gezellig familiepretpark voor jong en oud. Toch zijn de Efteling achtbanen niet zo suf als je misschien zou denken!

Dit park heeft namelijk 6 achtbanen en dat zijn niet de minste. Denk aan hoge snelheden, diepe “drops” en meerdere loopings. Ja, dat verwacht je niet bij zo’n sprookjespark. Dit zijn de achtbanen in de Efteling!

Overzicht van Efteling achtbanen

1. Baron 1898

Baron 1898

Baron 1898 is de beste achtbaan in de Efteling. Hier moet je zeker een keer in als je liefhebber bent van thrillrides.

In deze achtbaan word je naar een hoogte van ruim 30 meter getakeld waarna ze je net over de rand even stilhangen. Je kijkt dus recht naar beneden, de diepte in. En dan word je losgelaten en stort je naar beneden.

Zeker als je op de eerste rij zit is dit een bizar gevoel waar je zeker even van gaat gillen.

Hierna ga je nog twee keer over de kop en zit de achtbaan er alweer op. Korte rit, maar wel extreem spannend.

2. Python

Python

Python is toch wel de klassieke Efteling achtbaan. Wie van jullie kan zich de eerste rit in deze achtbaan niet herinneren. Bloednerveus terwijl je langzaam naar boven wordt getakeld.

Je weet namelijk dat er straks twee loopings aankomen. En dan ga je naar beneden, meerdere keren over de kop en dan via een aantal scherpe bochten – vergeet niet te lachen voor de foto – weer terug naar het begin.

Is Python dé achtbaan waarvoor je naar de Efteling moet? Nee. Maar anno nu nog steeds een leuke attractie die je zeker gedaan moet hebben tijdens je bezoek. De karretjes zijn in ieder geval lekker comfortabel.

3. Max&Moritz

Max&Moritz

Max&Moritz is de nieuwste achtbaan in de Efteling. Deze attractie is gebouwd op de plek van de Bobsleebaan.

Dit is een echte kinderachtbaan. Het voelt meer als een snel treintje dan echt een thrillride. Leuk voor de kleintjes, liefhebbers van achtbanen zullen hier niet warm van worden.

De attractie bestaat uit twee banen die in tegengestelde richting van elkaar bewegen. Je maakt twee rondjes op een vrolijk muziekje waarbij je door het station heen schiet. Boven het gebouw verschijnen Max en Moritz die natuurlijk weer rotzooi aan het uithalen zijn.

Voor kinderen hilarisch, want er komt een scheetkussen aan te pas.

4. Joris en de Draak

Efteling achtbaan - Joris en de draak

Joris en de Draak is zo’n goede achtbaan in de Efteling, daar moet je zeker een keer in.

In deze achtbaan kun je kiezen uit twee banen. Je strijdt tegen het karretje op de andere baan en aan het eind komt er een winnaar uit. Zit je bij mij in het karretje? Dan verlies je altijd. Serieus, ik ben hier tientallen keren in geweest en slechts 1x in het winnende karretje gezeten.

Joris en de Draak is een houten achtbaan op hoge snelheid. Dat betekent dat de rit veel minder stabiel voelt dat een stalen achtbaan. En dat maakt het extra leuk! Het voelt op sommige momenten echt alsof je uit je stoel zweeft.

Een absolute aanrader voor elke achtbaanfan!

5. Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Vliegende Hollander is deels waterattractie en deels achtbaan. Daarom hebben we deze toch op de lijst gezet.

Het begint als een rustig boottochtje in het donker, maar het wordt al snel griezelig. Uiteindelijk moet je op hoge snelheid vluchten en glijdt het bootje naar beneden op een rails.

Je gaat door een aantal bochten om uiteindelijk in het water uit te komen met een grote splash. In deze attractie kun je dus (een beetje) nat worden. Vaak zijn de stoeltjes nat dus onze tip, neem een plastic zakje mee waarop je kunt zitten tijdens de rit.

6. Vogel Rok

Vogel Rok

Vogel Rok is een indoorachtbaan in het donker. Op een spannend muziekje ga je door scherpe bochten, langs vogels, slangen en kleurrijke lampen.

Geen enorm spannende achtbaan, maar wel grappig om een keer te doen. Voor kinderen is dit natuurlijk een hele belevenis zo in het donker.

En je moet dan eerst langs de vogel bij de ingang durven die je strak aankijkt.

Voor achtbanen naar de Efteling

Ben je dol op achtbanen? Dan zul je waarschijnlijk niet direct aan de Efteling denken. Terwijl ze ook hier, naast alle familieattracties, een hoop achtbanen hebben.

Baron 1898, Joris en de Draak, en de klassieke Python, zijn stuk voor stuk achtbanen die je niet wilt missen! Dus houd je van thrillrides? Overweeg dan zeker een bezoek aan de Efteling.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven