Vogel Rok Efteling: aansluiten of overslaan?

De Vogel Rok, oh die goede oude tijd waarin dit dé achtbaan was in de Efteling waar je in moest zijn geweest. De lange rijen waarin het leek alsof je een eeuwigheid aan het zigzaggen was.

Tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. De dagen dat je er nog lang in de rij staat zijn op één hand te tellen. Gek he, voor een attractie die vroeger zo populair was. Maar eigenlijk ook weer niet, want Joris en de Draak en de Baron 1898 zijn echt veel spannender.

Daarom de vraag, wie moet zeker Vogel Rok bezoeken en wie kan deze beter overslaan?

De achtbaan Vogel Rok

Je vindt Vogel Rok helemaal achterin het park naast Carnaval Festival – ik begin meteen dat deuntje te neuriën, heb jij dat ook?

De ingang kan je niet missen, je moet namelijk onder de enorme vogel door naar binnen. Hierna is de wachtrij wat saai en best lang. Maar uiteindelijk kom je dan toch bij het instapmoment uit.

Hier stap je in en dan begint de rit. Je wordt eerst in het donker naar boven getakeld. Door een sterrentunnel naar boven, wanneer je daar bent aangekomen dan is het tijd voor de afdaling, op een aardige snelheid en in het donker.

Onderweg zie je wat attributen die vast bij het verhaal horen van de attractie, maar die heb ik nooit echt begrepen. Zo ga je door een slang en door een lichttunnel.

Na een korte rit kom je weer aan op het station en stap je uit om je dag in de Efteling te vervolgen.

Voor wie is deze achtbaan?

Voor deze achtbaan geldt er een minimum lengte van 1,20m, wie kleiner is dan dat moet deze attractie helaas overslaan.

Ook is deze attractie niet toegankelijk voor zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen. Je kunt wat gedesoriënteerd raken dus houd daar rekening mee.

Voor wie is deze attractie dan wel? Sowieso voor liefhebbers van achtbanen. Het is de enige indoorachtbaan in de Efteling dus doe daar zeker je voordeel mee op regenachtige dagen.

Verder zie je ook veel uitgelaten tieners in deze achtbaan evenals complete gezinnen. Het is een vrij brave achtbaan vergeleken met Joris en de Draak, de Python en de Baron. Dus ben je in de Efteling en wil je in de achtbaan, maar niet zo’n enge? Dan is dit je beste keus.

En voor wie niet?

Mag ik iets bekennen? Eigenlijk schaam ik me daar best voor, als iemand die het lieft 6x op een rij in de Polka Marina gaat, maar dat is niet hetgene waarvoor ik mij schaam. De Vogel Rok…. sla ik meestal over. Écht? Waarom?

Het is een vrij korte achtbaan, ik vind hem niet zo heel spectaculair, wel leuk maar het heeft voor mij geen wow-factor. Verder heeft het voor mij ook niet de nostalgische waarde die bijvoorbeeld Carnaval Festival wel heeft. Dus ja, meestal loop ik de Vogel Rok voorbij.

Behalve als er geen wachtrij staat of als het slecht weer is. Maar verder ga ik dan toch liever naar de echte achtbanen. Sorry Vogel Rok!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven