Efteling tickets, zijn ze in 2020 nog wel te betalen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Efteling tickets zijn nooit écht goedkoop geweest. Hooguit in de beginjaren, maar anno nu is het toch wel één van de duurste pretparken. Dat is niet zo erg, want je krijgt er natuurlijk ook een hoop voor terug. Maar ik kan mij zo voorstellen dat er veel gezinnen zijn die moeten sparen om een dagje naar Langnek en Holle Bolle Gijs te gaan.

Vanaf 3 februari 2020 krijgt de Efteling variabele ticketprijzen. Wat houdt dat in?

Efteling tickets met variabele prijzen

Variabele prijzen voor de Efteling tickets betekent dat je afhankelijk van de drukte in het pretpark meer gaat betalen voor je entreekaartje.

De vanafprijs is €36 voor hele rustige dagen en deze kan oplopen tot €45 per persoon op de drukste dagen. Als je net als ik buiten de weekenden of schoolvakanties gaat dan is de lage prijs mooi meegenomen. Ben je juist gebonden aan deze periodes dan ga je een stuk meer betalen voor je kaartje. En laat dat net voor de meeste mensen het geval zijn.

Hoewel veel pretparken met variabele ticketprijzen werken vind ik de Efteling behoorlijk duur geworden. Op dit moment kost een ticket tussen de €38 en €40. Dat betekent een verhoging van ruim 10% vanaf februari 2020 en dat vind ik vrij fors. Natuurlijk snap ik dat voor hen ook alles duurder wordt en dat ze willen blijven uitbreiden. Maar als je als gezin van 4 nu €180 kwijt bent voor een dagje Efteling i.p.v. €160 dan is dat best een aanzienlijk verschil. Veel zullen dit waarschijnlijk gaan compenseren door zelf eten mee te brengen of geen souvenirs meer te kopen in het pretpark.

Slimme manieren om te besparen op de ticketprijs

De snelste manier om geld te besparen is door de tickets vooraf online te kopen. Doe je dat via de website van de Efteling dan krijg je direct €2 korting. Ook hoef je met deze tickets niet te wachten bij de kassa. Het enige wat je dan nog moet regelen is een uitrijmuntje voor het parkeerterrein.

Een andere manier om korting te krijgen is via de ANWB. Leden betalen voor een ticket die je kunt gebruiken t/m 27 maart 2020 €32 per ticket.

Dan is er natuurlijk de spaaractie van de AH. Deze komt eigenlijk elk jaar wel terug en ik hoop dat je in 2020 ook weer kunt sparen voor €10 korting op entreekaartjes.

Spaar je Airmiles? Dan kan je deze inwisselen op een Efteling ticket. Je kunt de ticket volledig betalen met de gespaarde Miles of je kunt bijbetalen.

De laatste manier om te besparen op entreekaartjes is door deze te combineren met een verblijf in het Efteling Hotel, Bosrijk of vakantiepark het Loonsche Land. Bij deze accommodaties boek je een arrangement inclusief tickets. Hoewel je er dan nog steeds voor betaalt, voel je het wel minder en je hebt gelijk een leuk weekendje uit gehad.

Losse Efteling tickets of abonnement?

Nu de ticketprijzen van de Efteling duurder worden, is een abonnement dan niet voordeliger? Eigenlijk niet.

Een abonnement kost vanaf 2020 €199 per persoon. Dat is exclusief parkeren. Hierdoor is een Efteling abonnement pas voordeliger vanaf 5 bezoeken. Ben je van plan om maar 1 keer per jaar te gaan dan zou ik losse tickets kopen. Wil je meer dan 5 keer dan is het de overweging waard. Het abonnement heeft ook nog wat andere voordelen.

Lees hier meer over een Efteling abonnement.

Is de Efteling in 2020 nog wel te betalen?

De Efteling is in 2020 zeker nog wel te betalen, maar je moet dan wat slimmer je bezoek plannen. Je bent het meeste kwijt op drukke dagen. Dat zijn vaak toch de dagen die je wilt vermijden, want dan staan er enorme wachtrijen.

Kijk daarom eerst bij de Efteling op de website wat voor drukte zij verwachten en welke ticketprijs daarbij hoort. Zoek daarnaast naar de beste kortingsactie. Zie hiervoor de sites die ik hierboven heb genoemd. Voor de voorjaarsvakantie zou ik nu sowieso de tickets bij de ANWB aanschaffen. Die kosten €32 en kan je ondanks de verhoging van de prijzen t/m eind maart 2020 gebruiken.

Voor de rest zou ik zeker de kortingsacties bij de supermarkten goed in de gaten houden. Als je slim je bezoek voorbereid kan je dat heel veel euro’s schelen.

Foto: Efteling