Menu
Efteling

Efteling tickets bestellen

De Efteling is misschien wel het meest geliefde pretpark van Nederland. Vrijwel iedereen is er ooit weleens in zijn of haar leven geweest. En je blijft er steeds terugkomen. Elk jaar is er wel weer iets nieuws te zien, een nieuwe attractie, gedeelte of show. Een bezoek aan dit pretpark begint natuurlijk met de entreekaartjes. Maar waar kan je het beste Efteling Tickets bestellen?

Waar kan je Efteling tickets bestellen?

Als je online zoekt naar aanbieders van Efteling tickets dan zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Iedereen lijkt deze kaartjes aan te bieden. Maar waar kan je ze veilig bestellen?

Mijn grootste nachtmerrie bij het kopen van online tickets is dat je bij de entree staat, ze scannen het kaartje en dan blijkt deze niet te werken. Dan heb je veel geld uitgegeven aan entreekaartjes en dan kan je ze nogmaals aan de kassa kopen. Dit gebeurt gelukkig alleen als je ze bij niet-aangesloten partijen koopt.

Efteling.com

Efteling.com is de officiële website. Als je hier tickets bestelt weet je zeker dat het goed is. En je hoeft bij aankomst niet meer in de rij te staan bij de kassa. Wat ik zelf ook heel makkelijk vind is dat je online je parkeerticket (€12,50) kunt bestellen. Dan hoef je niet eerst een uitrijmuntje te halen. Na een dag in de Efteling wil je niet ook nog eens in de rij staan voor een muntje, dan wil je naar je auto en richting huis. Toch?

Maar goed, op Efteling.com bestel je dus eenvoudig entreekaartjes vanaf €36. De prijs is afhankelijk van de verwachte drukte. Hoe populairder de datum, des te meer je kwijt bent voor een ticket. De precieze prijs zie je ook bij hun op de website. En je krijgt als €2 korting!

Tickets bestellen op de officiële website

LEES OOK:  5 Tips voor een stressvrije dag in de Efteling

Wat voor tickets zijn er?

Net als veel andere pretparken werkt de Efteling ook met ticketprijzen gebaseerd op de tijd van het jaar. In het laagseizoen betaal je online €36 voor een ticket. Tijdens de zomermaanden loopt dit op naar €43. Je kunt online in de kalender precies zien of het die dag druk of rustig is. En of je dus meer of minder geld betaalt voor je tickets.

Zelf vind ik het altijd wel fijn dat entreetickets goedkoper zijn in het laagseizoen – dan ben ik namelijk meestal in de pretparken te vinden. Maar ik snap ook heel goed dat dit voor gezinnen best even slikken is. Je kunt er dan voor kiezen om nog even door te sparen, een andere datum te kiezen of om de aanbiedingen af te struinen.

Ga je vaker naar de Efteling dan kan een jaarkaart voordeliger zijn. Hiervoor betaal je €199 per persoon per jaar. Ook voor kinderen vanaf 4 jaar – zij betalen ook het volwassenentarief voor entreekaartjes. Om de jaarkaart eruit te halen moet je zeker 4 keer per jaar naar de Efteling gaan. Geen straf, zeker niet, maar ga je minder dan is dat gewoon zonde. Je krijgt wel korting op andere pretparken en bij sommigen mag je zelfs gratis naar binnen op je vertoon van je jaarkaart. Maar het blijft natuurlijk een investering.

Wat is de beste tijd om te gaan?

De Efteling is het enige Nederlandse pretpark dat het gehele jaar open is. Tijdens de winter is het vaak stukken rustiger. Zo verbaasde ik mij erover dat ook de voorjaarsvakantie zo stil was. Aan de andere kant, dan zijn de “locals” vast druk met het vieren van carnaval. Dus eigenlijk is dat niet zo vreemd.

Alleen de kerstvakantie en een aantal weekeinden in de winter zijn druk(ker). Op andere dagen ben je soms met een handjevol mensen in het pretpark. Als je dan een snipperdag kunt nemen heb je bijna het park voor jezelf. Dat is wel luxe hoor!

Tijdens de zomermaanden is dat net even anders. Tot aan de zomervakantie is het nog goed te doen. De maanden juli en augustus zijn erg vol. Maar nooit echt heel storend moet ik bekennen. Zelf ben ik er ook vaak in de zomermaanden en dan is het wel druk, maar toch sta je nergens echt vreselijk lang in de rij. Alleen de Vliegende Hollander blijft populair. Andere attracties zijn over het algemeen goed te doen.

LEES OOK:  De reden waarom ik niet in het Efteling Hotel wil slapen!

Efteling kaartjes bestellen

Vanaf €36 per persoon. Direct digitaal in je mailbox, eenvoudig te scannen bij de ingang dus niet meer wachten bij de kassa!

Afbeelding: de Efteling

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

X