Home Efteling Efteling in Coronatijd: drukte, maatregelen en hoe leuk is het?

Efteling in Coronatijd: drukte, maatregelen en hoe leuk is het?

De Efteling in coronatijd bezoeken is iets anders dan je gewend bent. En eigenlijk toch weer niet. Veel in het pretpark is hetzelfde gebleven, de attracties zijn open, net als de restaurants en de winkels.

Toch zijn er ook een aantal aanpassingen doorgevoerd om het pretpark te laten voldoen aan de maatregelen van de overheid. Waar de meeste bezoekers – niet allemaal – zich goed aan houden.

Tijdens mijn bezoek heb ik een hoop goede dingen gezien en ik heb mij eigenlijk ook nauwelijks onveilig gevoeld. Wel waren en een aantal dingen die mij opvielen. Laten we beginnen met de drukte.

Drukte in de Efteling in coronatijd

Wij bezochten de Efteling op een doordeweekse dag in het laagseizoen. Normaal gesproken zijn de bezoekers dan op één hand te tellen. Nou dat was nu wel even anders.

Zonder te overdrijven stonden wij vrijwel achteraan het parkeerterrein. Niet normaal hoeveel auto’s er stonden. Tel daarbij het aantal schoolbussen op en je snapt dat ik mijn hart vasthield hoe dat in het park zou zijn.

Bij de ingang stonden er nauwelijks mensen in de rij en konden we na 5 minuten wachten naar binnen. Het eerste gedeelte van het park, met de winkel, het toilet en de doorgang naar de attracties vond ik vrij druk.

Mensen stonden op elkaar te wachten en creëerde zo een smalle doorgang waardoor afstand houden lastig was. Ook de eerste route, naar Symbolica vond ik vrij druk. Bij deze attractie stond al snel een wachtrij van 25 minuten.

Andere attracties waar het de gehele dag druk bleef waren Joris en de Draak, Baron 1898 en de Vliegende Hollander. Verder hebben wij hooguit 15 minuten staan wachten. De reden hiervoor? De scholieren gingen massaal in de vette attracties en lieten de rest links liggen.

Op de paden was het druk, bij de attracties vrijwel niet.

Maatregelen

Lege stoelen tussen de groepen in Baron 1898

De Efteling heeft een aantal maatregelen getroffen om mensen 1,5m afstand te laten houden.

In de wachtrijen bijvoorbeeld wordt omgeroepen alleen in het witte vak te staan. Maar niet iedereen had door wat die witte vakken nou waren. Tussen de rijen zijn plexiglasschermen geplaatst met daaronder een balk van hout. Hierop zijn witte of rode lijnen getekend. Dat zijn dus de vakken waaraan je je moet houden.

Voor kinderen onder de 17 jaar is er een speciale wachtrij, zij kunnen versneld in de attractie. Dat was wel prettig, want die hielden geen afstand en hadden vaak ook lak aan de aanwijzingen van het personeel.

In de restaurants werd gevraagd om een QR-code op tafel te scannen. Deze stuurt je door naar een website waar je je contactgegevens kunt invullen ingeval van een corona-uitbraak.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Tenslotte zijn er hier en daar een aantal palen met desinfectiemiddel waar je je handen kunt reinigen mocht je hier behoefte aan hebben.

Wat mij opviel

Nu ik twee keer in coronatijd naar Disneyland Paris ben geweest ga ik dit vanzelfsprekend vergelijken met de maatregelen in de Efteling. Hier in Nederland is het echt veel minder streng.

In Frankrijk zijn mondkapjes verplicht en moet je bij de in- en uitgang van een attractie, winkel of restaurant je handen desinfecteren. In de Efteling zijn deze desinfectiepunten op één hand te tellen.

Verder vond ik de witte/rode markeringen vrij onduidelijk, ik snap best dat er mensen waren die het niet snapte. Hierbij hadden ze beter met tape of stickers op de grond kunnen werken.

Tenslotte viel het mij op dat het personeel bij de attracties vaak behoorlijk dichtbij komt, zeker geen 1,5m afstand, en dat ik ze de attracties geen enkele keer heb zien schoonmaken. Er stonden wel flessen met desinfectiemiddel maar die heb ik ze niet zien gebruiken.

Het zal allemaal veilig en volgens de geldende normen zijn, maar het viel mij in ieder geval op.

Hoe leuk is de Efteling in coronatijd?

Aan de hoeveelheid bezoekers te zien had ik niet het gevoel dat de huidige situatie mensen tegenhield om een dagje naar de Efteling te gaan.

Als je twijfelt zou ik gewoon lekker gaan. Het is vrijwel hetzelfde als ervoor. De attracties zijn allemaal open en er is nog steeds meer dan genoeg te zien en te doen. Voor Raveleijn, de parkshow, moet je vooraf reserveren via de app. Verder is vrijwel alles gelijk gebleven. Zelfs Aquanura wordt nog steeds gehouden, hetzij met een afstand van 1,5m tussen de gasten.

De enige tip die ik je nog wil geven, nou eigenlijk twee. De eerste: ga niet aan het eind van de dag naar de winkel bij de uitgang. Daar stond een rij van een half uur toen wij weggingen rond half 6. In die rij stonden een hoop balende ouders die hun kind een souvenir hadden beloofd en dus geen kant op konden. Maak zelf niet die fout.

De andere tip: doe wat voor jou prettig is. Houd je aan de regels maar weet ook dat er genoeg mensen in het park zijn die dat niet doen. Dit kan je niet veranderen maar je kunt wel jouw gedrag aanpassen. Er gaan mensen vlak achter je staan – ook schooljuffen die beter zouden moeten weten… Voel je je veiliger met een mondkapje dan zeker dragen en neem ook zelf desinfectiemiddel mee.

We hebben genoeg snotterende volwassenen en kinderen gezien in het park, dus weet dat ook de wonderbaarlijke wereld van de Efteling niet geheel coronaproof is.

Verder hebben wij echt een topdag gehad en ik sta te trappelen om nog een keer te gaan!

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

1 reacties

Adangelo nov 21, 2020 - 7:04 pm

Waarom staan er mensen te poetsen in de wachtrij voor de attracties met enkel een mond en neuskapje op? Misschien is het een idee om even een stop in te lassen zodat wat het publiek achtergelaat opgeruimd kan worden?

Reacties

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie