Home Dagje uitPretparkenEfteling De reden waarom ik niet in het Efteling Hotel wil slapen!

De reden waarom ik niet in het Efteling Hotel wil slapen!

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

Voordat ik dit artikel begin eerst een kleine disclaimer. Het is geen negatief of klagerig verhaal. Maar gewoon voor mij de reden waarom ik – hoewel ik het erg graag zou willen – toch nooit in het Efteling Hotel blijf slapen. De kans is groot dat jullie je herkennen in mijn verhaal en ik ben benieuwd of je er uiteindelijk toch een keer hebt geslapen. En natuurlijk hoe dat was. Deel je verhaal als reactie onder het artikel.

Het Efteling Hotel is het grote gebouw op de hoek direct naast het Park. Je kunt het niet missen. De bouwstijl past natuurlijk perfect bij dat van de Efteling en al van jongs af aan vraag ik mij af hoe het zou zijn om daar te slapen.

Toch is het er nog nooit van gekomen…

Wat is er zo bijzonder aan het Efteling Hotel?

Voor mij is het meest bijzondere de suites. Deze hebben elk een eigen thema. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande Carrousel Suite. Een beetje fout, maar wel heel leuk. Voor een nachtje.

Efteling Hotel kamer

Dat zou voor mij dan ook de reden zijn om er een keertje te slapen. Om een kijkje te nemen in de suites. Als ik zou mogen kiezen dan zou ik denk ik voor de Vliegende Hollander suite gaan. Deze is gebouwd als een hut in een schip.

Het grootste voordeel van dit hotel is natuurlijk de locatie. Vlakbij het Efteling park. Handig als je aan het eind van de dag geen zin hebt om terug te rijden. Of aan één dag niet genoeg hebt om alles te kunnen zien.

Mijn dilemma met dit Hotel

De kamers zien er prima uit, de locatie is goed, ik blijf vaker in pretparkhotels slapen….wat is er dan mis met het Efteling Hotel? Voor mij zijn er 2 redenen waarom ik er nog nooit heb geslapen. Dat zijn de prijs en de locatie.

Het Efteling Hotel is niet goedkoop. Voor een nachtje in een themasuite betaal je al snel €400. Dit is dan wel inclusief ontbijt en entree, maar het blijft een behoorlijk bedrag. Dat zou ik persoonlijk alleen uitgeven als ik iets te vieren heb of bij een andere bijzondere gelegenheid. Behalve als ik er niet aan ontkom vanwege de locatie.

De ligging van het hotel is perfect, direct aan het Park en naast de attracties. Maar, ik woon op ongeveer een uurtje van de Efteling vandaan. Dan vind ik het eigenlijk zonde om €400 te betalen voor een hotelkamer… Snap je wat ik bedoel? Zelfs al zou ik twee dagen achter elkaar gaan dan is het een kleine moeite om het stuk te rijden met de auto.

Anders is het natuurlijk als je er een paar uur vandaan woont. Dan kan ik mij goed voorstellen dat je een plek zoekt om te overnachten. Dat had ik ook bij Phantasialand. Wij hebben toen ruim 3 uur heen en weer 3 uur terug gereden voor een paar uur pretpark. Dan had ik zelf ook liever een hotel genomen.

Voor mij is de reden waarom ik er nog nooit heb geslapen simpelweg dat ik het voor mezelf niet goed kan praten. De standaardkamers in het hotel vind ik niet heel spectaculair. Dan rijd ik liever het stuk gewoon terug naar huis. Maar voor de suites zou ik best een uitzondering willen maken, als ze iets goedkoper zouden zijn.

Waar ik benieuwd naar ben is of jij ditzelfde gevoel hebt? Het Efteling Hotel is zeker niet slecht, maar zou jij het er voor over hebben om €400 voor een overnachting te betalen?

Een beter alternatief

Wil je bij de Efteling overnachten dan zou ik zelf misschien eerder Bosrijk overwegen. Hier boek je voor ongeveer €300 per nacht een compleet huisje. Dat is dan ook inclusief entree. De huisjes liggen op loopafstand van het pretpark en er rijdt meestal een treintje die je naar de ingang brengt. Tenslotte heb je op een vakantiepark wat meer bewegingsruimte en andere activiteiten dan enkel het pretpark te bezoeken.

Nou wil ik je aan het eind van het artikel nog wel meegeven dat dit mijn mening is. Er is niet zozeer iets mis met het Efteling Hotel, ik heb het er gewoon niet voor over. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij het niet moet doen. Of misschien lees je dit wel en vindt je dat ik er juist een keer moet slapen. Deel jouw mening hieronder bij de reacties!

Meer over Bosrijk en het Efteling Hotel vind je op de website van de Efteling.

Foto: Efteling


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter