Menu
Disneyland Paris

Eerlijke Disneyland Paris review: wat is er goed en minder goed?

Hoe is het voor iemand die al heel vaak naar dit Franse pretpark is geweest? Dit is mijn eerlijke Disneyland Paris review. Deze website is in 2012 ontstaan uit een liefde voor Disney pretparken en om antwoord te geven op de vele vragen die ik regelmatig kreeg. “Je komt er toch zo vaak? Vertel eens hoe werkt de fastpass, wanneer moeten we gaan, welk hotel, etc.”

Als ik een eerlijke mening over dit Franse pretpark moet geven dan verwacht je wellicht dat deze alleen positief is. Maar dat is zeker niet zo. Toegegeven er is natuurlijk veel dat leuk is, anders maak je er natuurlijk geen website over. Maar er zijn ook dingen die toch anders zouden kunnen. Dit is mijn eerlijke Disneyland Paris review!

Disneyland Paris: The good

Net als velen keek ook ik vroeger naar de Disney (teken)films en series. Mary Poppins, Alice in Wonderland, Belle en het Beest en Duck Tales. Hartstikke leuk! Hierdoor is ook de liefde voor Disney ontstaan en ben ik in 1993 voor het eerst met mijn ouders naar Disneyland Paris geweest. Nu velen jaren later kijk ik nog steeds erg graag naar de films en zijn de bezoeken aan de Disney parken (inclusief Orlando) allang niet meer op twee handen te tellen.

Voor mij zijn de Disney parken altijd een belichaming geweest van de films. Het in een andere wereld kunnen zijn. Zodra ik de muziek hoor of zelfs de verkeersborden al zie voelt het als thuiskomen. Voor mensen die deze liefde voor Disney niet hebben zal dit waarschijnlijk gek klinken. Maar er zullen er ook genoeg zijn die deze liefde delen. Als je in Disneyland Paris bent (of welk Disney pretpark dan ook) zit je in een bubble en krijg je niet veel mee van de buitenwereld.

Ook is Disney een kei in thematisering van attracties en gebieden in het park. Alles heeft een bepaald thema en dat is tot het kleinste detail uitgewerkt. In bijvoorbeeld de Amerikaanse pretparken of Tokio Disneyland is dit nog velen malen beter gedaan dan in Parijs.

LEES OOK:  Pretparken in Duitsland, het zijn er meer dan je denkt!

De attracties

Een ander iets dat Disney ook goed doet is dat de meeste attracties in de parken voor het hele gezin geschikt zijn. Natuurlijk zijn er een aantal thrillrides die de jongeren doelgroep aanspreken. Maar over het algemeen kun je ook met hele kleine kindjes in de attracties.

Naast de attracties zijn er ook veel shows en natuurlijk de parades. Zeker de nieuwe avondshow – die inmiddels alweer een aantal jaar draait – is ontzettend mooi. De projectie op het kasteel is leuk gedaan en het vuurwerk erbij maakt het helemaal af.

Tenslotte is het fijn dat alles op loopafstand is in Disneyland Paris. De hotels liggen op maximaal 20 minuten lopen van de twee parken. Dat is fijn als je tussendoor terug wilt naar je kamer maar zeker ook aan het eind van de dag als je voeten pijn doen. Als je geen zin hebt om te lopen kun je altijd de bus nemen. Die rijden zeer regelmatig en stoppen vlakbij de ingang van de parken en de lobby van het hotel.

Minder leuk

Deel twee van de Disneyland Paris review gaat over wat ik minder leuk vind. Er zijn helaas ook negatieve dingen. De eerste heb ik hierboven ook al een klein beetje genoemd. In de andere Disney parken wereldwijd zijn ze beter in het creëren van het magische gevoel dan in Disneyland Paris. De thematisering is vaak nog gedetailleerder en de cast members – zoals de medewerkers van Disney heten – zijn over het algemeen vriendelijker en behulpzamer dan in Parijs. Natuurlijk zijn er in Disneyland Paris ook genoeg cast members die ontzettend hun best doen om de bezoekers een magisch verblijf te geven. Maar toch lijkt het alsof dit in andere Disney parken beter gaat.

Zelf heb ik een keer een negatieve, niet magische ervaring gehad in Disneyland Paris. We verbleven in het Disneyland Hotel en hadden onze tassen afgegeven bij de bagagebalie, omdat onze kamer nog niet klaar was. Toen we terugkwamen uit het park was bij één van de tassen het hengsel kapot getrokken. Wellicht was dit gebeurt toen ze de tas uit het rek haalden. Vervelend, kan gebeuren hoe gaan we dit oplossen.

LEES OOK:  Hotel New York in Disneyland Paris gaat dicht. Maar daar komt iets moois voor terug!

De jongen bij de bagagebalie sprak geen Engels dus zijn collega – manager geloof ik – werd erbij gehaald. “Ja mevrouw zo heeft u de tas ingeleverd”. Kortom, niet zeuren en wegwezen. Zelfs na 30 minuten discussiëren vonden ze het genoeg en liepen ze weg, ik had een kapotte tas ingeleverd en probeerde er een slaatje uit te slaan. Niet netjes. Uiteindelijk terug in Nederland heb ik een klacht ingediend bij Disneyland Paris zelf die hun excuses aanboden en de schade hebben vergoedt.

Andere Disney Parken hebben een betere customer service

In andere Disney Parken is de kans een stuk kleiner dat dit soort situaties ontstaan. Daar zullen ze er namelijk alles aan proberen te doen om iemand een magisch verblijf te geven. Ook dat is ons een keertje overkomen in Walt Disney World in Orlando. We verbleven een aantal dagen in Pop Century – een van de value resorts daar. Hierna zouden we naar de Animal Kingdom Lodge gaan. Onze airco maakte lawaai en de kamers waren gehorig dus we vroegen bij de receptie of we wellicht een aantal dagen eerder naar de Animal Kingdom Lodge konden – vanzelfsprekend tegen bijbetaling.

De vriendelijke dame achter de balie liep naar achteren en kwam even later terug met goed nieuws. Ze hadden geen plek in de Animal Kingdom Lodge, maar wel in het Polynesian Hotel. Wow, hartstikke leuk maar iets boven ons budget. Wat bleek, ze had geregeld dat we daar zonder extra kosten 3 nachten mochten verblijven. Onze koffers werden netjes verhuisd naar de nieuwe kamer! Echt een ontzettend mooie verrassing! Die ons zeker is bijgebleven.

Terug naar de Disneyland Paris review….

Een ander nadeel zijn zeker de kosten. Voor veel gezinnen wordt een bezoekje aan het Franse pretpark steeds onbereikbaarder. Het ontbijt – dat tot een jaar geleden nog bij het arrangement inbegrepen zat – moet je nu apart betalen. Daarnaast worden de hotelkamers en tickets ook steeds duurder.

Daarentegen lijkt het alsof de bezoekersaantallen steeds verder stijgen. Echt rustige periodes zijn er niet meer. Bij populaire attracties staan ook in het laagseizoen nog steeds rijen. Hetzij natuurlijk korter.

In het verleden veel achterstallig onderhoud

Het laatste nadeel heeft Disneyland Paris in de afgelopen jaren opgelost. De parken waren namelijk echt toe aan een beetje liefde. Er was veel achterstallig onderhoud. Dat merkte je aan de gebouwen maar ook de attracties die regelmatig kapot waren. Een veel gehoorde klacht in mijn omgeving was dat ze Disneyland Paris maar “oude troep” vonden.

LEES OOK:  Antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over het Disneyland Hotel!

Gelukkig is er de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd om dit te verhelpen. Attracties zijn opgeknapt en veel gebouwen hebben weer een vers likje verf gekregen. Laten we hopen dat Disneyland Paris dit volhoudt en de parken ook in de komende jaren de aandacht geeft die het verdient.

Het oordeel

Dan nu de conclusie van onze Disneyland Paris review, het blijft een hele gave bestemming die ik zeker iedereen aanraad. Je moet er een keer geweest zijn en het hebben meegemaakt. Het is anders dan andere pretparken, zeker ook vanwege de thematisering, shows en parades.

Sommige mensen zijn na een eerste bezoekje verkocht en komen regelmatig terug. Anderen vinden het “maar een pretpark” en vinden 1 bezoekje meer dan genoeg. Ook wij komen er nog vaak en het blijft even leuk. Je ontdekt altijd wat nieuws.

Wat vind jij leuk en minder leuk aan Disneyland Paris? Deel jouw mening hieronder in de comments!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X