Menu
Disneyland Paris

Een hotel in de buurt van Disneyland Parijs of een Disney hotel?

Er zijn maar weinig mensen die een dagtocht maken naar Disneyland Parijs. En eigenlijk is een dag ook veel te kort. Veel leuker is het om een aantal nachtjes te slapen midden in de magie in een van de Disney Hotels of om te slapen in een van de vele hotels in de buurt. Maar wat kost dat eigenlijk, slapen in een Disney Hotel?

Het Disney verschil: bestaat het écht?
Als je slaapt in een Disney Hotel heb je het voordeel dat je op loopafstand zit van de parken. Vanaf het goedkoopste hotel, Disney’s Hotel Santa Fé, loop je in 25 minuten naar de parken. De wandeling is goed te doen, onderweg loop je langs de andere hotels en door Disney Village. Heb je geen zin om te lopen, dan neem je de bus die voor het hotel stopt. Naast de locatie hebben de Disney hotels ook allemaal een eigen thema. Met name Disney’s Hotel Cheyenne, Disney’s Sequoia Lodge, Disney’s Newport Bay Club en het Disneyland Hotel zijn leuke thema hotels, zeker voor kinderen.

Hotels in de buurt
Vlakbij Disneyland Parijs bevinden zich de geselecteerde of de partner hotels. Deze hotels kan je via Disneyland Parijs boeken, maar zijn geen echte Disney Hotels. De hotels zijn minder sfeervol, maar net zo functioneel. Ze hebben allemaal een busverbinding met de Disney parken en een winkeltje waar je Disney souvenirs kunt kopen. Deze hotels zijn kwalitatief net zo goed als de Disney hotels, maar hebben niet zo’n goede locatie. Hierdoor zijn ze vaak wat goedkoper.

Prijsverschil
Tussen de Disney Hotels zit een groot prijsverschil. Voor een verblijf in Disney’s Hotel Santa Fé betaal je tussen de €100-€200 per persoon per nacht, voor het Disneyland Hotel is dat al snel zo’n €400-€500 per persoon per nacht. Voor hotels buiten de parken betaal je minder geld voor luxere hotels. Het enige nadeel is dat je dan ‘s ochtends met de auto of de gratis pendelbus naar de parken moet, in plaats van er naartoe wandelen.

Conclusie
De meeste mensen kiezen ervoor om in een Disney hotel te verblijven, ondanks dat het vaak iets duurder is. Door op het resort te verblijven ben je binnen een paar minuten in de parken, hoef je ‘s ochtends niet in een overvolle bus te staan en kan je de gehele dag terug naar je kamer om even uit te rusten. Daarnaast zorgen de thema’s van de Disney hotels voor een extra beleving. De hotels buiten de parken zijn slechts hotels. Hierdoor zal je minder het magische gevoel hebben.

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

    Leave a Reply