Home Blog Dyson Airwrap Review

Dyson Airwrap Review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

500 euro voor een föhn?! Mijn vriend keek me aan alsof ik gek was geworden. Ja, maar het is een Dyson Airwrap en die zijn heel goed, verdedigde ik mijn aankoop.

Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een Dyson Airwrap en heb ik meerdere malen mijn haar ermee gedaan. Hoewel dit apparaat al lang op mijn verlanglijstje stond heb ik deze eigenlijk nooit gekocht. Te duur vond ik het, en ik had toch een goede föhn, kruller en stijltang.

Maar uiteindelijk heb ik er dus toch eentje gekocht. Dit is mijn Dyson Airwrap Review.

Waarom heb ik een Dyson Airwrap gekocht?

De belangrijkste reden waarom ik een Dyson Airwrap heb gekocht is dat ik al jaren mijn haar blondeer. En hoewel ik Olaplex en alleen professionele haarproducten gebruik zag je dat toch terug aan mijn haar.

Mijn haar was pluizig en droog. Het zag er niet gezond uit, hoeveel producten ik ook gebruikte. Dat ik het heel heet droogde en daarna nog met een kruller of stijltang aan de slag ging hielp natuurlijk ook niet.

In de reviews van de Dyson Airwrap las ik dat dit apparaat niet zo heet werd, maar toch een goed resultaat gaf. Minder slecht voor je haar dus.

Aangezien ik mijn haar in goede staat wilde houden, plus het goed en snel een verzorgde uitstraling wilde geven, heb ik de knoop doorgehakt en een Dyson Airwrap gekocht.

Wat kun je met een Dyson Airwrap?

Met een Dyson Airwrap kun je je haar drogen en stylen. Ook als je, net als ik, niet heel handig bent met de gebruikelijk haartools.

Het apparaat heeft allerlei opzetstukken die je kunnen helpen bij het stylen van je haar.

Al deze opzetstukken zitten in een handige opbergbox, die behoorlijk zwaar is. Goede kwaliteit en alle opzetstukken passen er makkelijk in.

Linksboven zie je het opzetstuk voor het drogen van je haar. Deze lijkt op de ventilatoren van Dyson en werkt heel goed. Zonder dat je haar alle kanten op wordt geblazen is het in mum van tijd droog. Zelfs als je net onder de douche vandaan komt en handdoekdroog (bij mij gewoon zeiknat) haar hebt.

Het andere opzetstuk dat ik veel gebruik zijn de borstels. De linker heeft haren die meebewegen en daardoor niet in je haar vast blijven zitten. Als je dit even kort doet heb je gelijk zo’n mooie geföhnde look alsof je net van de kapper vandaan komt.

Tenslotte gebruik ik de rollers veel. Met deze maak je binnen een paar seconden krullen in je haar. Dat gaat echt razendsnel en – hopelijk – met een stuk minder haarschade.

Zorg ervoor dat de pijltjes op de rollers van je gezicht af wijzen als je in de spiegel kijkt. Dan krijg je het mooiste resultaat.

Dyson Airwrap resultaten

Van zeiknat haar naar slagen in een paar minuten. Wie had dat gedacht.

Mijn haar voelt echt enorm zacht en er zit lekker veel volume in. Deze slagen heb ik gemaakt met de grote krullers uit de set, wil je kleinere krullen dan kun je de kleine krul-opzetstukken gebruiken.

Het is in het begin wel even lastig, want het haar wordt niet zo goed om de krullers gezogen als ik zou willen. Dan neem ik weer plukken mee die ik nog helemaal niet wil krullen. Maar uiteindelijk krijg je daar handigheid in.

Op de foto hierboven kun je het niet zo goed zien, maar mijn haar glanst ook enorm. Veel meer dan als ik de stijltang of krultang gebruik.

Als je niet wilt dat de slagen/krullen uitzakken, trouwens, gebruik dan TIGI Bed Head Foxy Curls Contour Cream. Deze is te koop bij diverse kappers en online. Niet hele duur en je doet er best lang mee. Daarna nog een beetje (goede) haarlak erin en je heb de hele dag een perfect kapsel.

Nadelen Dyson Airwrap

Nadelen van de Dyson Airwrap? Natuurlijk de prijs. 500 euro is gewoon een hoop geld, hoe hoog de kwaliteit ook is. De opbergbox is heel handig en alle accessoires passen er ook netjes in. Maar of het die prijs waard is…

Als ik kijk naar hoe zacht en glanzend mijn haar nu is zeg ik ja. En ik ga ervan uit dat dit apparaat ook nog een tijdje meegaat, dus het is maar net wat het je waard is.

Een ander nadeel vind ik het geluid. Hoe stil de ventilatoren zijn van Dyson, hoe luid de Dyson Airwrap is. Echt het lijkt wel een stofzuiger direct naast je oor. Sterker nog, mijn honden begonnen te blaffen alsof ik aan het stofzuigen was. Hier had ik heel eerlijk meer van verwacht. Of nou ja, minder.

Het voordeel is wel dat je lekker snel klaar bent. Dus dan maar de Airpods in en een leuk muziekje opzetten.

Ben ik tevreden met mijn Dyson Airwrap?

Volmondig ja! Heel blij zelfs.

Mijn haar tover ik razendsnel om in een glanzend kapsel, alsof ik het professioneel heb laten föhnen. Het voelt ook echt heel zacht en gezond. Precies wat ik van de Dyson Airwrap had verwacht.

Is het de prijs waard, mwoah. Het werkt goed en alles voelt heel premium. Maar het blijft een hoop geld.

Van de zomer komt er trouwens een nieuwe variant van de Dyson Airwrap met wat extra functionaliteiten. Maar ik ben heel eerlijk al heel blij met deze. Dus wie weet gaat de huidige Dyson Airwrap in de aanbieding als de nieuwe er aan komt.