Home Duitsland Vakantie in Duitsland

Vakantie in Duitsland

Bij een vakantie in Europa denk je misschien niet direct aan Duitsland. Toch is dit ook zeker een mooi vakantieland. Door de grootte van het land is er van alles te doen. Van uitgestrekte natuurlandschappen, bossen of juist bergen en heuvels, tot het bezoeken van steden, kastelen, pretparken en meer.

Een vakantie in Duitsland betekent dus dat je je niet hoeft te vervelen. Populair in Duitsland zijn de vakantieparken en campings midden in de natuur. Bijvoorbeeld op de berg bij de pistes van Winterberg. Of bij een van de meren in het zuiden van Duitsland.

De vele historische steden in Duitsland lenen zich ook goed voor een stedentrip. Denk bijvoorbeeld aan Berlijn, Trier of München met het jaarlijkse Oktoberfest. Ook de moeite waard in Duitsland zijn de vele kerstmarkten die traditiegetrouw worden gehouden. Vrijwel elk stadscentrum heeft wel zo'n markt in de laatste weken van het jaar.

Wist je dat Duitsland een van de meest populaire pretparken van Europa heeft? Dit pretpark heet Europa-Park en is te vinden in het Zwarte Woud. Dit park is gebouwd door een attractiebouwer dus je weet dat je er veel van kunt verwachten.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Veel gelezen artikelen over Duitsland

Duitsland is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto ga je dan over de befaamde Autobahn. De enige snelweg in Europa waar je zo hard mag rijden als je zelf wilt. Durf je niet zo hard? Blijf dan op de rechterrijstrook en rijd mee met het verkeer, dan is het helemaal niet eng.

Heb je net als ik een elektrische auto dan kun je daar prima mee naar Duitsland. Er zijn genoeg snellaadpunten in de buurt van de snelwegen.

Wil je met de trein naar Duitsland? Dan kun je het beste met de ICE treinen reizen. Dit zijn hogesnelheidstreinen die je binnen een paar uur naar je bestemming brengen. Wil je Duitsland op een andere manier ontdekken met de trein? Boek dan een reis in de slaaptrein.

Nog meer artikelen

Onderwerp Duitsland

Tip! Beste prijzen voor Disneyland Paris ook tijdens de schoolvakanties!

Incl. Disney Hotel en entreetickets.