Bezienswaardigheden in Saarburg, dit is er te zien en doen!

Denk je aan Duitse dorpjes dan denk je aan van die idyllische huisjes, veel hout en dan een beekje dat door het dorpje heen kabbelt. Zie je het voor je? Wil je nu niks liever dan zo’n dorp bezoeken? Ga dan eens naar Saarburg. Bezienswaardigheden genoeg om je er een paar uurtjes te vermaken!

Je vindt Saarburg in het westen van Duitsland, niet eens zo heel ver van de grens met Luxemburg. Met de auto doe je er vanaf Utrecht zo’n 4,5 uur over. Met de trein is niet aan te raden, dat is een behoorlijke onderneming met veel overstappen.

Misschien komt de naam Saarburg je bekend voor. Dat komt, omdat er vlakbij een Landal Saarburg vakantiepark is. Gebouwd op een heuvel in de groene omgeving. Het vakantiepark is een leuk startpunt voor fiets- en wandeltochten door de omgeving en natuurlijk een bezoek aan Saarburg!

Bezienswaardigheden Saarburg: waterval en watermolens

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het plaatsje Saarburg is zelf al een bezienswaardigheid. De stad ademt historie, wat je vooral terugziet aan de monumentale gebouwen.

Toch zijn de gebouwen niet de meest populaire van de bezienswaardigheden in Saarburg. Dat is namelijk de Waterval. Je vindt deze midden in het centrum. Langs de waterval vind je een steile wand met bovenop allemaal terrassen. Wat is er nou lekkerder dan om een terras te zitten met zo’n prachtig uitzicht.

Vergeet ook niet ’s avonds langs de Saarburg Waterval te gaan. Deze is dan heel mooi verlicht.

Bij de waterval vind je het Amüseum Saarburg. Dit is een klein museum waarin ze je meenemen in oude ambachten. Er is ook een klein balkonnetje waar je een mooi uitzicht hebt over de watervallen.

We blijven nog even bij het water, want een andere bezienswaardigheid in Saarburg is de Hackenberger Mühle. Dit zijn oude watermolens waar een museum bij is gevestigd.

De oude binnenstad van Saarburg

Vanaf de waterval begint de ontdekkingstocht door het oude centrum. Hoewel het oude stadhuis in 1906 werd verwoest bevat het nieuwere gebouw nog steeds elementen van z’n voorganger.

Andere historische gebouwen in de binnenstad van Saarburg zijn de huizen op houten palen langs de Leuckbach, de St. Marien en St. Laurentius kerken en het Warsberg-huis.

Je kunt de stad het beste te voet ontdekken. Wil je zeker weten dat je geen bezienswaardigheden in Saarburg mist? Boek dan een rondleiding, ook wel stadstour. Deze kosten €5 per persoon of €12 per gezin.

Wil je een meer toeristisch tochtje door de binnenstad? Dan kun je meerijden met een treintje.

De Saarburg

Hoog boven de stad staat de Saarburg. De oudste kasteelruïne van Duitsland. Vanaf de muren en de toren heb je hier een mooi uitzicht over de stad. Je ziet de rivier onder je stromen en de groene heuvels waar dit gebied bekent om staat.

Een bezoek aan deze burcht is gratis. Je wandelt er zo naartoe vanaf het centrum. De wandeling kan soms wat pittig zijn maar zeker niet onmogelijk. Heb je nog wat energie over? Beklim dan de trappen van de toren voor een nog mooier uitzicht.

Activiteiten in Saarburg

Ben je op zoek naar wat meer actie? Dan zijn er ook andere activiteiten in Saarburg die je zullen aanspreken.

Het vogelpark “Greifvogelpark” met de roofvogelshow. Of wat dacht je van de Rodelbaan naar beneden? Lekker op hoge snelheid en door scherpe bochten van de heuvel af door de bosrijke omgeving.

Ook leuk is de stoeltjeslift die je naar de top van de Warsberg brengt. Dit is dezelfde berg als waar Landal Warsberg is.

Landal Warsberg bij Saarburg

Bron: Landal.nl

Landal Warsberg is het vakantiepark bij Saarburg. Het is gebouwd op een van de heuvels bij de stad. Net als andere vakantieparken valt er hier ook genoeg te beleven. Er is een zwembad, kinderboerderij, minigolfbaan en diverse speeltuinen.

Even naar Saarburg? Dan neem je de rodelbaan naar beneden en de stoeltjeslift terug omhoog. Hoezo decadent?

De meeste accommodaties op het park zijn bungalows voor 4 tot 6 personen. De comfort bungalows zijn net wat luxer ingericht maar over het algemeen kun je in elk huisje prima overnachten. Wil je toch meer het kampeergevoel? Boek dan een overnachting in een safaritent (tip!) of een stacaravan.

Door de ligging van het vakantiepark kan je ook heel makkelijk uitstapjes maken. Naar Saarburg bijvoorbeeld, maar ook Luxemburg of de Romeinse stad Trier.

Meer weten over dit vakantiepark? Kijk dan hier!

Hotels in Saarburg

Zijn vakantieparken niks voor jou of wil je liever verblijven in de stad? Boek dan een van de hotels in Saarburg. Superchique zijn de hotels Hotel Villa Keller en het Saarburger Hof Hotel.

Iets minder chique maar nog steeds op een goede locatie zijn de hotels rond de markt midden in het oude centrum.

Hotels in Saarburg zijn ideaal als je ’s avonds een wandeling wilt maken door de mooi verlichte stad. Vergeet ook zeker niet bij de watervallen te kijken.

Ook is het ideaal als je een rondreis maakt en op meerdere plaatsen wilt stoppen.

Wil je er een vakantie van maken? Dan is het bovenstaande Landal vakantiepark een betere keus.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven