Bezienswaardigheden in München, dit kun je er zien en doen!

Zin in een vakantie vol gezelligheid en mooie bezienswaardigheden? Dan is de stad München de ideale vakantiebestemming voor jou. München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en ligt in het zuiden van Duitsland.

Er wordt in München dus Duits gesproken, maar met een goed woordje Engels kom je een heel eind. München is een afwisselende stad waar van alles te beleven valt en is hierdoor heel geschikt voor een stedentrip.

Van bijzondere musea tot een bezoek aan één van de grootste evenementen ter wereld, het Oktoberfest. Tijdens een vakantie München zul je je absoluut niet snel vervelen!

Reizen naar München

De stad München ligt in de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland en is goed bereikbaar. Je kunt er zowel met de auto, de trein, de bus of met het vliegtuig komen. Elk van deze vervoermiddelen heeft zijn eigen voordelen. Met de auto ben je zonder pauzes in ongeveer 8 uur in München.

Met de trein ben je er iets sneller. De snelle en moderne ICE trein rijdt je er in minder dan 7,5 uur naartoe. Er is geen rechtstreekse route naar München, waardoor je moet overstappen op station Frankfurt. De ICE rijdt meerdere malen per dag richting het zuiden van Duitsland.

Het vliegtuig is de snelste optie met een reistijd van 1 uur en 20 minuten. Toch moet je flink wat uren van tevoren op het vliegveld zijn en ligt de luchthaven in München bijna 45 minuten uit het centrum. Belangrijk dus om rekening te houden met deze extra reistijd.

Weer in München

Er is in München een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. Het weer in München wordt erg beïnvloed door de nabije berggebieden, de Alpen en de Donau.

Het weer is er wisselvallig en kan van het ene op het andere moment omslaan. In de winter is het er koud en ligt de temperatuur gemiddeld rond het vriespunt. In de zomer is het er een stuk warmer en aangenamer met temperaturen die oplopen tot 30 graden Celsius.

Er is het hele jaar kans op regen door de ligging bij de Alpen en de Donau. Daarnaast heb je in München ook het hele jaar kans op Föhnwinden die uit de Alpen komen. Deze Föhnwinden zorgen voor veel wind, minder regenval en een hoge temperatuur.

Oktoberfest

Als je in de maanden september en oktober in München bent, is het bezoeken van het Oktoberfest een absolute aanrader. Het Oktoberfest is een Beiers volksfeest dat één van de langste, grootste en oudste feesten ooit is. Dit grote evenement is inmiddels al 200 jaar oud.

Het Oktoberfest wordt gehouden op het terrein Theresienwiese, in de buurt van het stadscentrum. Het Oktoberfest München is van half september tot de eerste zondag van oktober. Nadat de burgemeester het eerste vat aanbreekt barst dit grote festijn los.

Daarna volgen er zestien dagen vol braadworst, veel bier, pretzels en genieten van de vele kermisattracties. Verwacht een gezellige sfeer waar Beierse liederen gezongen worden in traditionele klederdracht.

Het Oktoberfest is gratis en iedereen is er welkom. Dit bijzondere grote feest is absoluut de moeite waard dus!

De mooiste bezienswaardigheden

München barst van de mooie en bijzondere plekken die je niet wilt missen. Daardoor hebben we de mooiste en meest bijzondere voor je op een rijtje gezet. Deze vijf bezienswaardigheden wil je tijdens je vakantie in München absoluut gezien hebben.

Munich Residenz

Het Munich Residenz is een enorme woning die zeker een bezoekje waard is. In dit enorme huis hebben veel belangrijke personen gewoond als koningen, keizers en prinsen.

De woning is prachtig, met de enorme bogen en bijzondere architectuur. Daarnaast staat er ook nog een collectie aan kunst binnen. Munich Residenz staat vol bijzondere beelden en muurschilderen. Het is hierdoor aan te raden om deze bijzondere woning meerdere keren te bezoeken, omdat er zoveel te zien is.

Marienplatz

Het Marienplatz is het bekendste en meest populaire plein in München. Om het plein staan prachtige historische gebouwen. Dit bijzondere Marktplein bestaat al sinds het jaar 1200. Toeristen komen er erg graag om de mooie prachtige gebouwen te bekijken. Vooral het Neues Rathaus, het gemeentehuis, is een echte toeristentrekker. Dit Gotische bouwwerk moet je zeker bekeken hebben.

Frauenkirche

Vlakbij het Marienplatz is de Frauenkirche of Dom van München te vinden. De Frauenkirche is niet de mooiste kerk, maar wel een hele indrukwekkende. De enorme kerk is gebouwd in de 15e eeuw. Het opvallende aan de Frauenkirche zijn de twee grote torens.

Sprookjeskasteel Neuschwanstein

Het prachtige kasteel Neuschwanstein ligt in de bergen van Beieren. Dit kasteel wordt ook wel een sprookjeskasteel genoemd, omdat het de grote inspiratiebron was voor het kasteel uit het bekende sprookje Assepoester.

Het kasteel staat bovenop de bergen en is al van mijlenver te herkennen door het prachtige bouwwerk. Het kasteel is door de dood van koning Ludwig II nooit helemaal afgemaakt, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken. Dit sprookjeskasteel is er absoluut één om bij weg te dromen.

Olympia park

Het Olympia park is een groot en openbaar stadspark, waar in het jaar 1972 de Olympische Zomerspelen plaatsvond. Het park is de perfecte plek voor sportieve en culturele evenementen.

Meestal worden Olympische stadions na gebruik weer vergeten en niet meer gebruikt, maar dat is bij dit park zeker niet het geval. Het Olympia park is een echte trekpleister waar zelfs vandaag de dag nog sportevenementen en concerten worden gehouden.

Voor wie is München een leuke bestemming?

München is een hele grote en diverse stad, hierdoor heeft de stad voor ieder wel wat wils. München is een ideale vakantieplek voor gezinnen met kinderen, maar is daarnaast ook zeker geschikt voor jongeren of zelfs alleenstaande ouderen. Van een sprookjeskasteel tot bijzondere kerken, er zijn veel mooie bezienswaardigheden voor iedereen.

Het Oktoberfest is daarnaast ook heel geschikt voor jongeren, maar ook ouderen die houden van een feestje. Ben je een kunstliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in de vele verschillende kerken en musea. Doordat de stad zoveel verschillende bezienswaardigheden heeft, is het een populaire bestemming voor bijna iedereen.

De stad München is dus heel veelzijdig en er zijn genoeg leuke activiteiten en bezienswaardigheden. In München vind je boordevol mooie en historische kunst die je zeker gezien wilt hebben.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven