Home Duitsland Eifel: bezienswaardigheden en wat kan je er doen?

Eifel: bezienswaardigheden en wat kan je er doen?

De Eifel is een gebied in Duitsland dat populair is onder Nederlandse vakantiegangers. Het is een gebied met een rijke historie waar er zoveel bezienswaardigheden zijn dat je vaak aan 1 vakantie niet genoeg hebt. Maar zelfs voor een luiervakantie zit je hier goed, want in het prachtige bergachtige landschap kan je heerlijk tot rust komen. En dat op slechts een paar uurtjes van Nederland.

Eén van de bezienswaardigheden hier is de oudste stad van Duitsland, Trier. Hier vind je veel gebouwen die stammen uit de Romeinse tijd. Maar ook andere steden in dit gebied zijn absoluut de moeite waard, zet zeker Bitburg, Kronenburg, Monschau en Gerolstein op je lijstje.

Waar de Eifel ook bekend om staat zijn de kastelen. Je vindt er hier een groot aantal, van compleet bewaard en in takt, tot ruïnes. Leuk om er een aantal te bezoeken tijdens je bezoekje aan dit gebied. Of om er langs te rijden tijdens een tochtje met de auto of fiets.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Bewegen kan je in dit gebied zeker. Er zijn kilometerslange wandel- en fietsroutes, langs historische steden en door een prachtig heuvelachtig gebied. Hier kan je echt de rust opzoeken. Plus op sommige plekken heb je een weids uitzicht over de vallei.

Kortom, wil je een actieve vakantie vol bezienswaardigheden of lekker tot rust komen in een heuvelachtige en groene omgeving? Dan zit je in de Eifel zeker goed.

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie