Splash in Duinrell

De Splash in Duinrell is toch wel een iconische attractie. Wanneer denk je dat deze attractie werd geopend? (niet Googlen!) Zelf had ik het mis, ik dacht ergens eind jaren ’90/begin 2000, maar de Splash werd geopend in 1992. Dat is echt al lang geleden. In al die jaren zijn er bussen vol kletsnatte kinderen vertrokken aan het eind van de schoolreis. Want, je hoorde er pas echt bij als je voor de ruit stond.

Voor wie de attractie nog niet kent, hieronder eerst een korte uitleg.

Wat is de Splash in Duinrell?

De Splash is zoals de naam al een beetje weggeeft een waterattractie. Het is een vrij eenvoudige rit. Je neemt plaats in een bootje, wordt naar boven getakeld, maakt een bocht en zoeft dan naar beneden. Dat laatste zorgt voor een enorme waterhoos, de splash.

Het stuk naar beneden is best spannend en voel je wel in je buik. Voor de rest is het niet echt een thrillride.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wanneer je de wachtrij in gaat kan je kiezen tussen een open en een dichte boot. Maar ook in die laatste blijf je niet helemaal droog!

Hoe nat wordt je in deze attractie?

In de open bootjes wordt je kleddernat. Zeker als je niet onder het afdekzeil zit. Maar je gezicht is altijd onbeschermd en zal de volle laag krijgen. Heb je net uren aan je make-up of je haar besteed dan zeker niet voor de open bootjes kiezen. Ook de rest van je lijft wordt ook met het afdekzeil nog aardig nat. Dat komt doordat het water van de vorige groep er nog op ligt als je eronder gaat. En de stoeltjes waarop je zit zijn ook niet erg droog. Dit is trouwens wel dé manier om deze attractie goed te beleven, al zou ik het alleen op warme dagen doen zodat je snel opdroogt.

De dichte bootjes hebben een kap die je beschermt tegen het water. Je blijft hierin stukken droger dan in de andere boten. Maar het blijft een waterattractie dus ze zijn nooit helemaal droog. Er ligt altijd een plas water op de bodem. Op zich kan je hier prima in staan. Maar zodra het bootje naar beneden gaat komt al het water in de boot voorbij met natte voeten als gevolg. Zelf doe ik daarom altijd mijn voeten omhoog als we gaan splash-en. Dat voorkomt soppen in je schoenen. Daarnaast zijn de stoeltjes nooit 100% droog maar dat weet je nou eenmaal bij dit type attractie.

Kleddernat worden in de Splash

Ben je na de open bootjes nog niet nat genoeg? Dan is er 1 plek waar je kunt staan om echt zeiknat te worden. Er is namelijk een brug gebouwd op het punt waar het water van de Splash naar boven komt. Hier kan je op staan om naar de attractie te kijken. Maar alleen als je achter de ruit staat houdt je het droog. Sta je er naast of – wat je veel schoolkinderen ziet doen – er voor dat krijg je de volle laag. Dan ben je echt overal kleddernat.

Het is trouwens wel een aanrader om eens achter die ruit – het droge gedeelte – te staan en mee te maken dat die splash water op je af komt. Hoewel je weet dat het water je niet kunt raken voelt dat niet zo. Zeker een keer doen!

Wie van jullie heeft weleens voor deze ruit gestaan?

Meer over Duinrell

Laat een reactie achter

Scroll naar boven