Duinrell Rodelbaan review: de engste attractie van het park?

De Duinrell Rodelbaan is met recht een van de leukste attracties van het park. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe hard je gaat en hoe scherp je dus de bochten neemt. Hiermee kun je de attractie dus zo eng maken als je zelf wilt.

Elke keer als wij Duinrell bezoeken staat de rodelbaan hoog op ons lijstje. Zo’n attractie zie je eigenlijk alleen in de bergen van Oostenrijk en dat maakt de rodelbaan nog bijzonderder.

Ga je binnenkort naar Duinrell en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Dan lees je hieronder onze review!

Duinrell Rodelbaan review

Voordat we beginnen aan de review, eerst wat specs van de Duinrell Rodelbaan:

  • Minimum lengte: 140cm
  • Maximum snelheid: 25km/h
  • Lengte van de baan: 350m
  • Hoogte: 40m

Als je dat leest dan denk je meteen: spannend! En dat klopt.

Toen wij bij de attractie aankwamen stond er best een lange rij. Duinrell werkt niet met wachttijdborden dus het is altijd een verrassing hoe lang je staat te wachten. Al met al stonden wij zo’n 25 minuten in de rij.

De Duinrell rodelbaan heeft 2 banen die naast elkaar naar beneden gaan, in de wachtrij kun je al kiezen welke baan je wilt doen. Leuk is natuurlijk om ze allebei te proberen, wij hebben dit niet gedaan vanwege tijdgebrek.

Je zit in je eentje in het karretje. Gelukkig maar, want ze zijn niet heel groot. Instappen is even onhandig. Kijk daarom als je in de rij staat alvast hoe je het beste in kan stappen. Dat scheelt jou niet alleen een hoop tijd, maar ook de mensen die achter je in de rij staan.

Tip!

Wist je dat Duinrell een eigen vakantiepark heeft? Vlakbij zee, onbeperkt toegang tot de attracties en elke dag naar het Tikibad. Plus heel betaalbaar! Leuk voor de schoolvakanties.

Bekijk prijzen en aanbiedingen

Naar boven & terug naar beneden

Het eerste deel van de attractie is rustig. Je wordt langzaam naar boven getakeld terwijl je rustig om je heen kunt kijken. Even van de mooie natuur in de duinen genieten.

Dit is het deel waar je zelf nog helemaal niks hoeft te doen. Eenmaal boven maak je een scherpe bocht en dan is het tijd om te glijden.

Met de hendel in je karretje kun je zelf “gas geven” en remmen. Er is voldoende afstand tussen jou en degene voor je om niet te botsen dus je kunt lekker volgas gaan als je dat durft. Sturen is niet nodig, dat gaat vanzelf.

Heb je iemand voor je die niet zo snel durft? Probeer dan even wat harder te remmen, maar maak wel genoeg vaart. Als je stil staat kom je niet zo makkelijk meer vooruit.

Na een kleine minuut glijden kom je weer beneden aan. Dan is het tijd om uit te stappen, wat niet altijd even charmant gaat.

Wat vonden wij van de Duinrell Rodelbaan?

De Duinrell Rodelbaan is zeker een attractie die de moeite waard is. Wij vonden het jammer van de lange wachtrij omdat we er graag nog een keer in waren gegaan.

Wij hadden namelijk mensen voor ons die stopten om foto’s te nemen. Letterlijk uitstappen om een foto van de groep te nemen. Dan merk je dat het er in Duinrell toch wat gemoedelijker aan toe gaat dan in andere pretparken. Had je dit in Disneyland Paris gedaan, dan was je meteen het pretpark uitgezet. In Duinrell, niemand die er iets van zegt.

En dat is jammer, want het heeft toch onze rit verpest. Wij moesten heel langzaam glijden om niet te botsen en daarna zelf ons karretje weer in beweging krijgen om het laatste deel naar beneden te glijden.

Heb je deze mensen niet voor je? Dan is het echt een spannende attractie, zeker omdat je zelf de controle hebt. Je bepaalt zelf hoe hard je gaat en je moet best wat lef hebben om toch niet even te remmen in de bochten. Onze tip: ga lekker volgas naar beneden, maar blijf wel goed uitkijken zodat je niet botst.

Meer over Duinrell

Laat een reactie achter

Scroll naar boven