Drukte in Duinrell: wat is de beste tijd om te gaan?

Als Haagse local heb ik een zwak voor Duinrell. Dat komt, denk ik, door de ligging in de duinen plus misschien ook wel een beetje de knulligheid, wat overigens niet slecht is. Wat mij tijdens het laatste bezoek opviel was de drukte in Duinrell, die viel me eigenlijk nog best mee voor een zomerse dag.

Ga jij binnenkort naar dit Haagse of eigenlijk Wassenaarse pretpark? Dan wil je vast weten hoe druk het is tijdens je bezoek. We zochten het voor je uit!

Drukte in Duinrell

De drukste dagen in Duinrell zijn de weekenden en schoolvakanties. Zeker in combinatie met mooi weer. Het is daarbij ook een populaire bestemming voor schoolreisjes, waardoor het vlak voor de zomervakantie en vlak erna ook druk kan worden.

Bij druk denk je nu wellicht aan de wachtrijen bij de Efteling of Disneyland Paris die op kunnen lopen tot een uur. Voor Duinrell betekent druk dat je maximaal zo’n 30 minuten staat te wachten. Wat ik zelf best onhandig vind is dat er nergens wachttijden worden gecommuniceerd. Je sluit gewoon aan en het duurt zolang het duurt. Dit geeft overigens ook een beetje rust, want heel eerlijk, ik laat mij vaak beïnvloeden door wachttijden waardoor ik attracties oversla.

De drukte in Duinrell wordt ook beinvloed door het aantal campinggasten. Duinrell heeft een vakantiepark en camping direct naast het attractiepark. De gasten hiervan mogen onbeperkt naar het attractiepark. Hoe voller het vakantiepark, hoe drukker is het bij de attracties.

Samenvattend, de drukste dagen in Duinrell zijn:

  • Schoolvakanties
  • Weekenden
  • Feestdagen
  • Zomerse dagen
  • Schoolreis-seizoen

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

De beste tijd om naar Duinrell te gaan zijn toch wel de dagen in het voorjaar. Wanneer het – behalve dit jaar – zo’n 20 graden is, zonnetje erbij, dan is het er heerlijk vertoeven. Zeker nu ze ook een buitenzwembad met glijbanen hebben.

Verder grenst er aan Duinrell een groot duingebied, hier kan je als bezoeker in wandelen. Of met de rodelbaan naar beneden gaan, dit is toch wel één van de leukste attracties in Duinrell, mits mensen niet halverwege stoppen voor een selfie…

Op regenachtige dagen is het hier wat minder prettig. De meeste attracties zijn in de open lucht, dus wanneer het regent zal een groot deel sluiten. Plekken om te schuilen zijn er nauwelijks dus neem een regenponcho of paraplu mee.

Als het regent is het natuurlijk ook het perfecte moment om naar het Tikibad te gaan. Een bezoek zit vaak inbegrepen bij je entreeticket. Let op, dat je waarschijnlijk niet de enige bent die hier schuilt voor de regen, hierdoor kan het best druk worden. Je staat dan meestal zo’n 15-20 minuten te wachten voor een glijbaan.

Op hele zomerse dagen is het ook heerlijk in Duinrell, omdat je dan ook verkoeling kunt zoeken tussen de bomen van het duingebied. Plus natuurlijk bij het buitenzwembad.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven