Menu
Disneyland Paris / Praktisch

Drukte in Disneyland Paris in 2020

We weten dat in deze tijd het leven er anders uitziet dan normaal. Zo ook in Disneyland Paris. Was vroeger de zomer de drukste tijd van het jaar? Dit jaar stonden er wachtrijen van hooguit een uur. Dat lijkt nog steeds lang maar niet als je je bedenkt dat dit voorheen vaak het dubbele was.

Wel lijkt het drukker dan normaal. Dat komt door de coronamaatregelen. Wachtrijen lijken langer en langzamer te gaan. Terwijl er toch aanzienlijk minder mensen in staan

Lengte van de wachtrijen

Wellicht heb je foto’s gezien van de drukte in Disneyland Paris deze zomer. Dan lijken de rijen echt enorm lang. Soms stonden de mensen tot ver buiten de ingang van de attractie te wachten.

Toch was dit een wachtrij van hooguit 20 tot 30 minuten. Hoe kan dat?

In Disneyland Paris moet je verplicht 1 meter afstand houden. Op de grond zijn er stickers geplakt die deze afstand waarborgen. Of althans zouden moeten, want lang niet iedereen lijkt zich eraan te houden. De meesten wel overigens.

Doordat je verplicht afstand moet houden, passen er ook veel minder mensen in de wachtrijen. Hierdoor lijkt het, zelfs bij normale drukte, drukker te zijn dan voorheen. De rij staat immers tot aan buiten.

Rijen gaan veel sneller

Niet alleen zijn de wachtrijen korter, de rijen gaan ook sneller. Dat komt door 2 dingen.

De eerste is de verplichte afstand die je moet houden. Zodra de rij in beweging komt leg je gelijk een grotere afstand af dichter naar het einddoel, instappen in de attractie. Terwijl je normaal gesproken misschien een paar stappen zet kan je nu meestal 2 á 3 vakken vooruit wat al snel een meter of 5 is.

Daarbij zijn er momenteel ook geen Fastpassen. Dit is het systeem waarbij je op drukke dagen een plekje in de rij kunt reserveren. Je hebt dan een vaste tijd waarop je kunt terugkeren en eenmalig in de speciale Fastpass-rij mag. In deze rij sta je meestal maximaal 10 minuten te wachten voordat je instapt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de 60 minuten van de gewone standby-rij.

Doordat er door de verplichte afstand van 1 meter er minder ruimte is om alle bezoekers plaats te kunnen laten nemen in de wachtrij heeft Disney ervoor gekozen om delen van de Fastpass-rij bij de reguliere te trekken.

Ook zijn er aanzienlijk minder bezoekers in het park dan gebruikelijk rond deze tijd dus je hebt zo’n Fastpass ook eigenlijk niet nodig.

Gemiddelde wachttijden

Hoe lang sta je nu gemiddeld in de rij in Disneyland Paris. Nou laten we de Disneyland Paris app er even bijpakken. Heb je die nog niet op je telefoon staan en ga je binnenkort naar dit pretpark? Dan zeker doen, daar heb je veel profijt van, al is het alleen maar om de wachttijden te zien!

Dus hoe druk is het nu in Disneyland Paris – de zomervakanties zijn afgelopen:

 • Big Thunder Mountain: 5 minuten
 • Pirates of the Caribbean: 5 minuten
 • Ratatouille: 5 minuten
 • Peter Pan’s Flight: 10 minuten
 • HyperSpace Mountain: 15 minuten
 • Phantom Manor: 15 minuten
 • Crush’s Coaster: 35 minuten

Onvoorstelbaar dat het zo rustig kan zijn in Disneyland Paris. Dat hadden we ons vorig jaar nooit kunnen bedenken. Maar ja, dat geldt voor veel dingen.

De drukte – of het gebrek eraan – is deels te danken aan het eind van de zomervakantie en natuurlijk de verminderde capaciteit. Maar ook doordat het in veel landen momenteel wordt afgeraden om Disneyland Paris en de regio daaromheen te bezoeken. Hierdoor zullen er momenteel voornamelijk alleen Franse bezoekers zijn, wat een deel van de rust verklaart.

Mocht je naar Disneyland Paris willen, vind je het geen probleem om een mondkapje te dragen en om je aan de regels te houden? Dan zou ik zeggen ga ervoor, zo rustig als nu ga je het nooit meer meemaken!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
 • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  delingen
  X