Home Efteling Drukste Efteling attracties in coronatijd

Drukste Efteling attracties in coronatijd

In de huidige tijd zijn er een hoop dingen anders dan we gewend zijn. Zo ook in de Efteling. Het enige wat niet veranderd is, is dat je er in de rij zult moeten staan. Bij sommige attracties langer dan anderen.

Ga je tijdens schoolvakanties, weekenden of andere dagen waarop scholen dicht zijn? Houd er dan rekening mee dat je overal wel lang in de rij zult moeten staan. Ongeacht of het park de maximale capaciteit wel of niet heeft bereikt.

Waar je in deze tijd rekening mee moet houden

De landelijke regels, waaronder de verplichte 1,5m afstand, gelden ook in de Efteling. Dit betekent dat er minder mensen in de wachtrij kunnen. Met rode en witte strepen wordt precies aangegeven waar je moet staan. Al lijken niet alle bezoekers dat te snappen.

De verplichte afstand heeft ook impact op het aantal mensen dat in een attractie kunnen. Zat je vroeger met vreemden in het karretje van Symbolica? Tegenwoordig is het maar 1 groep per wagentje, ook als je alleen bent.

Dat heeft natuurlijk een impact op de wachttijden.

Bij welke Efteling attracties is het druk in coronatijd?

Wat mij sowieso opviel was de populariteit van de thrillrides. Tijdens mijn bezoek was het de gehele dag druk bij de Baron 1898, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander. De Python was, gek genoeg, juist weer heel rustig.

Ook de nieuwe achtbaan, Max&Moritz, was heel rustig. Aan het begin van de dag stond hier nog een kleine rij maar in de loop van de dag kon je hier zo doorlopen. Misschien lag het aan de bezoekers die op dat moment in het park waren, maar de meesten lieten deze achtbaan links liggen.

Andere attracties waar de wachttijden behoorlijk meevielen waren Carnaval Festival, Vogel Rok, Fata Morgana, Droomvlucht, Villa Volta en de Pagode. Zelfs in het Sprookjesbos vond ik het niet heel druk. Terwijl toch vrijwel het gehele parkeerterrein vol stond.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Waar we het langst hebben moeten wachten

De attracties waar wij het langst in de rij hebben gestaan waren de Baron 1898 en de Vliegende Hollander. Beiden ruim een half uur.

Dit heeft twee redenen.

De eerste is dat dit natuurlijk twee enorm populaire attracties zijn. De tweede is dat er maar een paar mensen per karretje/bootje kunnen. Wij zaten in de Baron op de eerste rij met nog een stel. Zij zaten aan de ene kant van het karretje en het andere stel aan de andere kant. In het midden waren de stoelen vrij.

Bij de Vliegende Hollander zaten wij met z’n 4-en in een boot. Ja dan is het natuurlijk niet zo gek dat je er lang staat de wachten.

De lege stoelen willen ze nog weleens opvullen met de kinderen jonger dan 17 die een aparte rij hebben. Vond ik een vrij gekke gedachte dat die wel vlakbij je mogen komen, ik dacht dat ook zij het virus gewoon kunnen overbrengen, maar wellicht heb ik het mis.

Tips om zo kort mogelijk in de rij te staan

Bij binnenkomst gaan de meeste mensen in de eerste attractie die ze tegenkomen, vanuit hier gaan ze steeds verder naar achter totdat ze het hele park hebben gehad. Als je achterin begint ben je de gehele dag de drukte voor.

Alleen bij de hele populaire attracties blijft het druk. Die kan je het beste tot het eind van de dag bewaren, dan kan je zo doorlopen. Bij Joris en de Draak bijvoorbeeld hebben wij maar 2 treintjes hoeven wachten terwijl er de hele dag een rij van boven de 30 minuten stond.

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie