Home Blog Doctor Strange film kijken en review

Doctor Strange film kijken en review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Doctor Strange is één van de superhelden in het Marvel Universum. Excentriek, arrogant, beetje vreemd….hij past perfect in het rijtje. En in 2016 kreeg ook hij zijn eigen film, verrassend genaamd: Doctor Strange.

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet alle Marvel films heb gezien. Toen het gekocht werd door Disney heb ik wel wat meer de moeite genomen om daar verandering in te brengen. Zeker met mijn Disney Plus abonnement.

Maar de Doctor Strange film was er nog eentje die op mijn lijstje stond. Tijd om deze eens te bekijken!

Waar gaat de Doctor Strange film over?

Doctor Strange is een briljante – en soms ook irritante of arrogante – kerel. Hij werkt als neurochirurg wanneer hij door een ongeluk de kracht in zijn handen verliest.

Voor iedereen zou dit natuurlijk een ramp zijn maar voor Stephen Strange vergaat zijn wereld. Via zijn therapeut komt hij bij een mogelijke oplossing uit. Hiervoor moet hij naar Kamar-Taj reizen waar hij de Ancient One ontmoet. Zij neemt hem mee in een wereld vol magie (flauw he :)) en vertelt hoe één van haar voormalige leerlingen duistere krachten heeft aangeroepen om de balans in de wereld te verstoren.

Het is aan hen om de wereld te redden van dit kwaad. Lukt het ze? Daarvoor zul je de film moeten bekijken!

Hoe leuk is deze film?

Nou moet ik bekennen dat ik geen enorme Marvel fan ben. De films zijn prima maar ik ben gewoon niet zo van dat overdreven en die soms vreemde werelden. Iron Man vond ik bijvoorbeeld wel heel leuk, voornamelijk vanwege de humor van Jarvis.

Deze film is ok, leuk om een keer gezien te hebben. Het verhaal is vrij standaard. Superheld krijgt krachten waar hij mee om moet leren gaan. En toevallige krijgt hij de kans, want het kwaad dreigt iets te vernietigen.

Met daarbij een arrogante en excentrieke held in de hoofdrol.

Waar ik wel altijd naar opzoek ga is de Stan Lee cameo. In Doctor Strange zit hij in de bus en leest hij een boek. Daar moet ik altijd van glimlachen.

Verder moet ik bij Benedict Cumberbatch toch altijd denken aan de grapjes over zijn naam. Maar dat neemt niet weg dat het een goede acteur is evenals Tilda Swinton die altijd iets elf-igs over zich heeft.

Voor Marvel fans: wist je dat ze in Disneyland Paris een nieuw Marvel Hotel hebben?

Waar kan je Doctor Strange kijken?

Om de Disney en Marvel films te kijken kan je grofweg deze stelregel onthouden. Ze staan altijd op Disney Plus, maar je kunt ze ook huren via Pathé Thuis of Prime Video.

De goedkoopste manier is om de film via Disney Plus te kijken. Doctor Strange is hier één van de vele Marvel titels die je kunt bekijken. Onbeperkt, dus ook pauzeren en later terugkijken. Dit kost je €6,99 per maand of €69,99 per jaar. Dat is inclusief alle Disney, Marvel en Star Wars films. Evenals documentaires, series en zelfs klassieke films als Home Alone.

Huren kan ook. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van de aanbieder. Bij Prime Video kost het €3,99 voor de UHD versie. Pathe Thuis vraagt €2,99 voor de lage kwaliteit versie. Het is goed om te weten dat je bij beiden maar een beperkte tijd hebt waarbinnen je de film kunt kijken. Deze gaat in wanneer je met afspelen begint.

Het voordeel van al deze apps is dat je ze op tv, op je smartphone, tablet, computer of laptop kunt kijken. Wat voor jou het handigst is. Voor je tv heb je een Smart TV of Chromecast nodig. Ook een Apple TV kan handig zijn maar is duurder dan een Chromecast.

Volgend artikel: Captain Marvel film, review en online kijken