Dit is waarom ik Disney+ nog niet gebruikt heb

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds 12 september 2019 is Disney Plus of Disney+ beschikbaar in Nederland. Veel van jullie zullen na het horen van deze boodschap de app ook gelijk gedownload hebben. Net als ik, want binnen een paar minuten stond de app op mijn telefoon en had ik het abonnement afgesloten. De eerste twee maanden zijn gratis dus daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Toch heb ik er daarna vrijwel geen gebruik meer van gemaakt. Aan de content ligt het niet, of misschien wel….

Wat staat er op Disney+?

Wanneer je start met de app mag je eerst een avatar kiezen. Mijn keus was Pascal, de leguaan uit Tangled. Welke heb jij gekozen? Hierna krijg je het enorme aanbod met Disney films en series.

Voor kinderen staan er onder andere de favorieten van Disney Channel op:

 • Mickey Mouse Clubhuis
 • Phinaes en Ferb
 • Vampirina
 • Big Hero 6
 • En uit mijn tijd Kim Possible…

Het werkt eigenlijk heel makkelijk, je klikt op de serie of film die je wilt bekijken en selecteert de aflevering die je wilt zien. Of je start gewoon bij aflevering 1. Zonder reclame, wat heel fijn is.

Je kunt per serie of film de taal selecteren en of je ondertiteling erbij wilt. De talen waar je uit kunt kiezen zijn Engels, Spaans, Frans en natuurlijk Nederlands. Inclusief de daarbij behorende ondertiteling. Als je de taal op Engels zet is de ondertiteling ook in het Engels, goed om rekening mee te houden.

Disney Plus voor volwassenen

Is het alleen maar een app voor kinderen? Zeker niet. Er staan ook genoeg volwassen films op zoals:

 • De Avengers films
 • Tron
 • Black Panther
 • Alle Star Wars films die je maar kunt bedenken
 • Mary Poppins
 • Muppets

De films zijn een combinatie tussen klassiekers en wat recentere Disney (teken)films. Er staan bijvoorbeeld ook klassieke Marvel tekenfilms op. Leuk om die weereens terug te zien.

Tenslotte staan er ook veel documentaires en series op van National Geographic over de Natuur, maar ook de Titanic.

Met zoveel keus, hoe komt het dan dat ik er nog geen seconde naar gekeken heb?

Waarom ik nog geen gebruik heb gemaakt van Disney+…

…. is, omdat ik niet kan kiezen. Er staat zoveel op dat ik gewoon keuzestress heb. Dan zie ik weer een oude serie van Disney Channel langskomen en dan wil ik daar een aflevering van kijken. Maar dan staat er ook weer een nieuwe film op als Mary Poppins Returns en dan wil ik die eigenlijk nog liever zien. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik besluit dan maar niks te kijken…

Hebben jullie dat ook? Dat je niet kunt kiezen tussen het Disney Plus aanbod?

Voor mezelf heb ik nu een short list gemaakt van alles wat ik echt graag wil zien. Dit zijn films die ik nog nooit eerder heb gezien, maar altijd al wilde bekijken en nooit aan toegekomen ben.

 • The Rocketeer, het schijnt een hele slechte film te zijn maar het deuntje hoor je altijd terug in Discoveryland en Tomorrowland in de Disney Parken, dus vind ik dat ik het gezien moet hebben.
 • Solo, de Star Wars film die ik eigenlijk nog steeds moet zien.
 • The Muppets Christmas Carol, mijn favoriete kerstfilm die afgelopen jaar niet op tv was. Die moet ik gewoon weer zien.
 • Saving Mr Banks, lovende reviews over gelezen maar nooit aan toegekomen.
 • Incredibles 2, ooit aan begonnen maar nooit afgemaakt.

Trouwens ook best grappig maar de afleveringen over de in Amerika wonende Nederlandse vee-arts Dr Pol staan ook op Disney+.

Wat zou jij mij nog meer aanraden om te bekijken op Disney+? Van Vampirina tot Star Wars of Black Panther, het maakt niet uit!