Menu
Disneyland Paris

Dit is mijn favoriete Disneyland Paris hotel!

Als je vaker naar Disneyland Paris bent geweest dan heb je vast en zeker een favoriet hotel. Misschien ben je er nog niet aan toegekomen om er daadwerkelijk te slapen, maar spreekt het thema je zo enorm aan dat het er vast een keer van gaat komen. Het kan ook zijn dat je verliefd bent geworden op de locatie of juist de luxe van het hotel. Of dat je de prijskwaliteitsverhouding gewoon erg goed vindt van jouw favoriete Disneyland Paris Hotel.

Want een favoriet hotel hoeft natuurlijk niet de duurste te zijn. Het kan ook het goedkoopste hotel zijn dat je in staat stelt om ondanks een klein budget toch te kunnen genieten van de Disney magie. Of misschien is jouw favoriet wel een knusse B&B of ruime camping in de buurt. Het kan allemaal! Mijn favoriet is één van de Disney Hotels en dit is waarom!

Mijn op één na favoriete Disney Hotel

Als ik aan de Disney Hotels denk dan vind ik ze allemaal hun eigen charme hebben. Toen ik als kind naar Disneyland Paris ging verbleven wij in Hotel Cheyenne. Enerzijds een budgetkeuze, maar anderzijds sprak het cowboy-thema ook enorm aan. Zeker als je meiden in huis hebt die van paarden houden!

Toen ik zelf oud genoeg was om naar Disneyland Paris te gaan wilde ik een hotel zo dicht mogelijk bij de Parken. Omdat ik altijd buiten het hoogseizoen ging – en nog steeds ga – zijn deze in die periode altijd veel beter betaalbaar. Het Disneyland Hotel was iets te hoog gegrepen voor mijn bijbaantjesalaris, maar Hotel New York was prima te doen. Heerlijk om ‘s ochtends binnen een paar stappen in Disney Village te zijn. Ook een voordeel van dit hotel zijn de eetzalen die niet zo kolossaal zijn als in andere hotels. Van het thema zelf was ik niet zo gecharmeerd. Het hotel oogde koud en kil, zonder Disney magie, maar de locatie maakte een hoop goed. Zoals jullie misschien weten ondergaat Hotel New York momenteel een grondige renovatie. In 2020 zal deze weer opengaan als Marvel Hotel. Zelf heb ik niet zoveel met de Marvel films en figuren, maar ik ben heel benieuwd hoe het eruit ziet als het klaar is.

Hotel New York is vanwege de locatie altijd mijn op één na favoriete Disneyland Paris Hotel geweest en ik hoop dat het na de verbouwing nog steeds zo blijft.

Mijn budgetvriendelijke favoriet!

Wanneer ik tussendoor snel een paar dagen naar Disneyland Paris ga, zoek ik altijd een budgetvriendelijk hotel. Hoewel ik de Partner Hotels ook heel prettig vind, kies ik toch altijd voor een Disney Hotel. Op loopafstand van de Disney Parken slapen – en niet gebonden zijn aan de pendelbus – is voor mij een múst!

Daarom als ik een budgetvriendelijk Disney Hotel zoek kom ik altijd uit bij Disney’s Sequoia Lodge. Dit is niet het meest goedkope hotel, maar een betaalbare middenklasser. De kamers zijn ruim en comfortabel. Je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik en het is slechts 15 minuten lopen naar de Parken.

In de winter is dit mijn favoriete hotel om in te verblijven. Als je dan na een koude dag in de Parken het hotel binnenloopt ruik je het gegrilde eten en het warme haardvuur. De bar bij de open haard is de perfecte plek om even op te warmen met een lekker glas wijn en even bij te komen van alle Disney activiteiten. Zelf kies ik altijd voor een kamer in het hoofdgebouw. Dan ben je lekker dicht bij de restaurants, bar, receptie en winkel. Ook heb je dan de kortste wandeling naar de Parken.

Heb je iets meer te besteden dan kan je voor iets meer dan €500 per kamer, per nacht in de suite slapen in Sequoia lodge. Je kunt dan gebruik maken van alle faciliteiten van de Golden Forrest club en je krijgt de felbegeerde VIP Fastpass waarmee je het gehele verblijf onbeperkt toegang hebt tot alle Fastpass attracties. Bij Big Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight, Space Mountain en nog veel meer attracties hoef je dus nooit langer dan 10 minuten in de rij te staan!

Dit is mijn favoriete Disneyland Paris hotel

Hoewel ik met veel plezier in Hotel New York en Sequoia Lodge verblijf staan beiden toch niet op nr. 1. Mijn favoriete Disneyland Paris Hotel zal je wellicht verbazen, want het is niet het Disneyland Hotel. Qua luxe en ligging een top hotel, maar ik vind de prijs net iets te hoog. Voor dat geld koop ik liever extra souvenirs of ik gebruik het om tijdens mijn verblijf te eten en drinken. Als je iets te vieren hebt dan moet je zeker in het Disneyland Hotel verblijven, het zal je verblijf extra magisch maken.

Mijn favoriete Disneyland Paris hotel is Newport Bay Club. Voor mij is dit het symbool van een bezoek aan de Disney parken. Wanneer je aan komt rijden is dit het eerste hotel dat je ziet. Dat is het moment waarop mijn hart sneller gaat kloppen en ik weet dat ik er bijna ben. Daarnaast ben ik dol op het nautische thema. Dit is natuurlijk heel persoonlijk maar ik vind het iets luxe hebben, maar ook iets gezelligs. Het voelt alsof je op een groot Disney cruiseschip verblijft.

De kamers zijn na de renovatie een aantal jaar geleden enorm opgeknapt. Ze zijn opgefrist en hebben een Mickey in Steamboat Willie thema gekregen. Helaas niet zwart-wit zoals de originele film, maar blauw-wit zodat het past bij het nautische thema.

Als ik in dit hotel slaap ben ik ook regelmatig in het zwembad te vinden. Deze is lekker ruim en het aangemeerde schip dat in het water ligt past natuurlijk perfect bij het thema. Als het lekker weer is dan zit ik in het ruime buitenzwembad. Je hebt zelfs ligbedjes om ook in Disneyland Paris aan je kleurtje te werken.

Het enige nadeel van dit hotel vind ik de wandeling er naartoe. Hoewel het op dezelfde afstand als Sequoia Lodge ligt, loop je bijna de gehele tijd langs het water. In de zomer of op warmere dagen is dat niet zo erg, maar ga je in de winter dan is het enorm koud. Écht waterkoud! Maar behalve dat is dit mijn favoriete Disneyland Paris Hotel.

Wat is jouw favoriet? Deel het hieronder in de comments!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X