Home Walt Disney WorldOvernachten Disney WorldHotels op het resort Disney’s Animal Kingdom Lodge – Afrika in Walt Disney World

Disney’s Animal Kingdom Lodge – Afrika in Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging had ik niet genoeg geld om entreetickets voor mijn gehele verblijf te kunnen betalen. Op de dagen dat ik niet naar een Disney World Park kon wilde ik toch de Disney magie ervaren en ging ik hotels bezoeken. Gewoon een kijkje nemen in de lobby, het winkeltje, op het terrein en bij het zwembad. Even iets eten en dan weer door naar het volgende hotel. Eén van die hotels is mij toen zo bijgebleven dat ik voor het volgende bezoek genoeg geld heb gespaard om daar te kunnen verblijven. Dat hotel is de Animal Kingdom Lodge!

Als je aankomt zie je het enorme hoofdgebouw al vanuit de verte. Het is een grote lodge die midden in een groen landschap is gebouwd. Hoewel het naast het Animal Kingdom park ligt kan je dit hotel alleen met de auto, taxi of Disney bus bereiken. Maar eigenlijk wil je helemaal nergens naartoe als je hier slaapt, zo mooi is het hotel. De lobby is adembenemend met overal Afrikaanse details. Aan het eind van de lobby is er een groot raam dat uitkijkt over de savanne. Ja, dit hotel heeft een eigen savanne met wilde dieren! In de lobby en buiten langs de savanne zijn er allerlei zitplaatsen waar je kunt genieten van de beesten die voorbij lopen. Maar je kunt ook een kamer boeken met “savannah view”.

Kamers in Animal Kingdom Lodge

Er zijn in de Animal Kingdom Lodge verschillende soorten kamers:

  • Standaard kamer
  • Kamer met uitzicht over het zwembad
  • Kamer met uitzicht over de savanne
  • Club level kamer
  • Suite

De indeling is – behalve de suites – voor elke kamer hetzelfde. Je kunt een kamer nemen met twee losse bedden of met een los bed en een stapelbed. Naast de Animal Kingdom Lodge is er ook een DVC resort Kidani Village. Hier heb je geen normale hotelkamers maar mini appartementen.

In de Animal Kingdom Lodge zijn er normale hotelkamers elk met een tv, balkon, badkamer met bed en douche en gratis wifi. De bedden zijn comfortabel en een heerlijke plek om na een dagje Parken uit te rusten.

Dan is er natuurlijk het uitzicht. De standaard kamers kijken uit over het parkeerterrein. Niet heel spannend natuurlijk, maar prima als je niet veel tijd op je kamer door wilt brengen. De kamers met uitzicht over het zwembad klinkt leuker dan het parkeerterrein, maar houd er rekening mee dat het tot laat in de avond lawaaiierig kan zijn. Je kunt dan niet zelf rustig op je balkon zitten. Ook als je een kamer hebt met Savanne uitzicht zit ’s avonds op het balkon zitten er helaas niet in, want om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk na te bootsen gaan zodra het donker wordt de lampen uit. Je kunt dan nog steeds op je balkon zitten natuurlijk, maar het is hartstikke donker.

Als je een Savanne uitzicht hebt is de beste tijd om de beesten te bekijken ’s ochtends met een kopje koffie.

Eigen foto, uitzicht vanuit de Animal Kingdom Lodge kamer!

Is het het waard om extra te betalen voor een savanne uitzicht?

Ja, zonder twijfel. Je krijgt er echt spijt van als je een normale kamer boekt en dan de balkons ziet die over de savanne uitkijken. Het is zo bijzonder om vanuit je hotelkamer de giraffen en zebra’s voorbij te zien lopen. Zelf vond ik het heerlijk om beneden ontbijt te halen en dit dan rustig op het balkon op te eten met uitzicht over de beesten. Het heeft iets rustgevends en het blijft leuk om ze te zien eten, rondlopen of zelfs slapen.

Het is wel aanzienlijk duurder. Je betaalt ongeveer €100 per kamer meer per nacht. Dat is exclusief entreekaartjes. Maar geloof me, het is echt de moeite waard. Zeker als je niet naar Afrika bent geweest of niet van plan bent daar ooit naartoe te gaan dan zijn er maar weinig andere bestemmingen waar je zo’n uitzicht hebt!

Club level

Heb je nog een beetje rek in je budget? Dan zijn er ook nog Animal Kingdom Lodge Club Level kamers. Je slaapt dan in een kamer op de 4e verdieping van het hotel en hebt daardoor een mooi uitzicht over het Park. Ook heb je nog een ander voordeel, namelijk dat je gratis en onbeperkt gebruik kunt maken van de Kilimanjaro Club Lounge. Hier wordt ’s ochtends ontbijt geserveerd en gedurende de dag kan je er allerlei gratis snacks en drankjes halen. Voor het avondeten wordt er een lichte maaltijd geserveerd. Officieel is het geen diner maar hele grote snacks. Club Level kost een paar tientjes per dag meer (t.o.v. een Savanne zicht kamer) en dan zit ontbijt bij je verblijf inbegrepen.

Andere faciliteiten in Animal Kingdom Lodge

Als gast van de Animal Kingdom Lodge kan je daarnaast gebruik maken van allerlei gratis faciliteiten. Zo zit busvervoer van én naar de Parken/Disney Springs/Orlando Intl. Airport bij je verblijf inbegrepen. Je kunt ook de gehele dag gebruik maken van het zwembad en er zijn ligbedden en parasols beschikbaar. Ook zijn er diverse restaurants in het hotel, 2 waarbij je aan tafel bediend wordt en een counter service restaurant.

Eigen foto, uitzicht vanuit de Animal Kingdom Lodge kamer!

Ook als je geen Savanne kamer hebt zijn er genoeg plaatsen waar je rustig de dieren kunt bekijken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het naastgelegen hotel om nog meer dieren te bekijken. Ook hier zijn er diverse restaurants.

Parkeerplaatsen zijn er bij de Animal Kingdom Lodge genoeg maar je betaalt wel een fee per nacht dat de auto er staat. Je kunt dan wel gratis bij elk Disney Park parkeren. Maar als je in een Disney Resort verblijft heb je eigenlijk geen auto nodig. Vervoer naar de Parken en Disney Springs is gratis. Wil je buiten het resort, bijvoorbeeld naar Universal Studios, een winkelcentrum of outlet? Boek dan een Uber of Lyft. Dat gaat echt heel makkelijk en wij hebben hier een hele goede ervaring mee. Wil je verder weg naar Cape Canaveral? Reserveer dan een huurauto. Dat kan gewoon op het terrein van Disney World zelf. Je bent dan goedkoper uit dan elke avond voor parkeren te betalen.