More

  Wat is er niet toegestaan in Disneyland Paris

  Wanneer je de pretparken van Disneyland Paris of de Disney Hotels wilt bezoeken moet je met de bagage door een tassencontrole. Dit is bijna vergelijkbaar met hoe het er op de luchthavens aan toe gaat. Hartstikke streng maar wel nodig om de veiligheid van de gasten te garanderen. Om te zorgen dat jullie razendsnel door deze tassencontrole heen gaan zal ik je in dit artikel wat meer vertellen over wat er niet is toegestaan in Disneyland Paris!

  Lijst met wat er niet is toegestaan in Disneyland Paris

  Disneyland Paris heeft op de website een Park Verordening staan waarin precies is terug te lezen wat wel en niet mag in de Parken. Hoewel dit vrij duidelijk is, is er ook een vrije ruimte die ingevuld kan worden door de beveiligers. Zien zij iets waarvan zij denken dat het gevaarlijke situaties op kan leveren dan wordt dit ingenomen of word je de toegang tot de Parken ontzegd.

  Wapens en speelgoed dat daarop lijkt

  Het eerste item wat je niet mag meenemen is voor de meeste van ons best logisch. Je mag geen wapens meenemen naar Disneyland Paris of voorwerpen die bedoeld zijn om jezelf ermee te verdedigen. Dat geldt ook voor speelgoedwapens, waterpistolen en items met laser.

  Alcohol en gevaarlijke stoffen

  Je mag geen eigen alcohol meenemen de Disney parken in. Niet alleen zijn de glazen flessen gevaarlijk, omdat je hiermee andere bezoekers kunt verwonden. Ook wil Disneyland Paris hiermee het alcoholgebruik in de Parken reguleren. Waarschijnlijk kan jij heel goed tegen de drank, maar er zijn ook andere mensen die heel vervelend en agressief worden als ze een slok op hebben. Geen gevaarlijke stoffen spreekt eigenlijk ook voor zich, je mag niks meenemen waarmee je andere bezoekers kunt verwonden.

  Selfie sticks en drones

  We snappen dat je graag mooie foto’s van jezelf wilt maken in de Parken. Maar toch zijn selfie sticks verboden. Bezoekers waren in het verleden namelijk zo druk met zichzelf dat ze daarmee andere mensen verwonden of zelfs decorstukken in attracties sloopten. Het is vrijwel altijd druk in Disneyland Paris dus je hebt nauwelijks genoeg ruimte voor een gewone ruimte, laat staan om met een metalen stok om je heen te slaan. Daarnaast zorgen ook drones voor gevaarlijk situaties, zeker als men niet ervaren genoeg is om ermee te vliegen. Ook ziet Disneyland Paris er van bovenaf niet zo heel spectaculair uit, om de magie te bewaren zijn drones niet toegestaan.

  Herriemakers

  Alle items die zo’n irritant geluid produceren dat je er andere bezoekers mee stoort zijn niet toegestaan in de Parken. Denk bijvoorbeeld aan een vuvuzela, luidspreken of hoorn. Lekker thuislaten dus!

  Grote voorwerpen, zoals koffers, kinderwagens en karretjes

  Juist, omdat de ruimte zo beperkt is in Disneyland Paris is het verstandig om grote items zoveel mogelijk in je hotelkamer te laten. Heb je (nog) geen kamer dan kan je de koffers achterlaten bij de concierge in je hotel of bij de bagagekluizen in Disneyland Paris. Ook bolderkarren en kinderwagens groter dan 92 x 132 cm zijn niet toegestaan.

  Rolschaatsen, stepjes, fietsen, etc.

  Alles wat enigszins op een vervoermiddel lijkt is niet toegestaan in de Disney Parken. Denk aan rolschaatsen, skeelers, stepjes, fietsen, hooverboards, etc. Het is makkelijker om te onthouden dat als je het niet nodig hebt om jezelf mee te verplaatsen, dan mag het niet het Park in!

  Ongepaste kleding

  Hoe ongepast kleding is, is natuurlijk subjectief. Maar je dient je in Disneyland Paris gepaste boven- en onderkleding te dragen. Daarnaast mag je geen masker op en kunnen mensen met aanstootgevende tatoeages en make up de toegang worden geweigerd. Kostuums en kleding die over de grond sleept is ook niet toegestaan. Ook mag je niet op blote voeten lopen.

  Huisdieren

  Alle huisdieren zijn niet toegestaan in Disneyland Paris. Voor honden is er een speciaal kennel op het parkeerterrein. Enkel hulp- en geleidehonden zijn toegestaan in de Parken.

  Picknicken

  Het zal je verbazen wat mensen door de Disney Parken heen sjouwen. Je mag je eigen boterhammetje zeker meenemen en opeten, maar als je binnenkomt met een grote koelbox vol gerechten of een complete picknicktafel (het gebeurt!) zal je de toegang tot de Parken worden geweigerd.

  Het is goed om te weten dat je dus wel je eigen eten, drinken en snacks mee mag nemen. Dit was in het verleden niet zo maar deze regel is in de afgelopen jaren gewijzigd.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X