Vegetarisch eten in Disneyland Paris

Als je als vegetariër naar Disneyland Paris gaat ben je natuurlijk ook benieuwd naar de eetmogelijkheden. We krijgen regelmatig de vraag of er veel vegetarische opties zijn in de restaurants en of je deze ook met de (gratis) Maaltijdopties kunt bestellen.

In tegenstelling tot veel andere pretparken houdt Disneyland Paris rekening met diverse eet- en dieetwensen. Ze doen er alles aan om iedereen een lekkere maaltijd te kunnen bieden. Al is de keus soms een beetje beperkt, met name als je een allergie hebt. Ook wat betreft vegan maaltijden weet ik niet of er veel keus is. Vegetarische maaltijden staan netjes op de menukaart aangegeven, andere wensen moet je vooraf kenbaar maken bij het restaurant. Ze kunnen je dan precies vertellen welke mogelijkheden er zijn.

Op de menukaart

Vegetarische suggesties, zoals Disneyland Paris het noemt, staan vermeldt op de menukaart. Je herkent ze aan het groene vinkje. (zie hieronder)

Vegetarische opties Blockbuster Café in het Walt Disney Studios Park

Het plaatje hierboven is van de menukaart van één van de counterservice restaurants in Disneyland Paris. Dit zijn restaurants waarbij je zelf het eten afhaalt bij de balie en vervolgens een tafeltje zoekt om deze op te eten. Zoals je ziet is de keus hier erg beperkt. Je kunt kiezen uit een grote en een kleine salade als vegetarische optie. Toch klopt dit niet helemaal, want ook de Mac&Cheese optie lijkt vegetarisch te zijn – niet vegan – en hier staat het groene vinkje niet bij. Het systeem met groene vinkjes is niet helemaal waterdicht, zo blijkt ook uit het volgende voorbeeld.

Bij Café Hyperion in het Disneyland Park zie je ontzettend veel groene vinkjes en dat kan voor best wat verwarring zorgen, kijk maar goed naar onderstaand plaatje met daarop een deel van de menukaart.

Heel veel groene vinkjes bij Café Hyperion, maar klopt dat wel?!

Als we linksboven beginnen bij de kindermenu’s zien we daar bovenin een groen vinkje. Dan verwacht je dat dat gerecht vegetarisch is, toch? Dan moet je nog eens goed lezen wat er staat…Een Kid’s Cheeseburger met Cherry Tomaatjes krijgt een groen vinkje. Dat is best gek toch? Nog een voorbeeld van de menukaart is onder A la Carte. Bijna alle burgers lijken vegetarisch te zijn, overal staan groene vinkjes bij. Maar, die vinkjes zijn er niet voor de burgers, maar voor de bijgerechten. De frietjes en de salades zijn vegetarisch, de burgers niet. Maar dan is er nog iets geks, want er staat wel degelijk een vegaburger tussen die geen groen vinkje heeft. Je merkt dat het volgen van de groene vinkjes geen waterdicht systeem is.

Bij de Table Service restaurants

De Table Service restaurants hebben allemaal bediening. Je bestelt de gerechten vanaf de menukaart en het wordt netjes naar je tafel gebracht. In deze restaurants kun je ook vegetarische gerechten krijgen als ik het hier ook behoorlijk zoeken!

Gelukkig niet in alle restaurants, want Captain Jack’s doet het namelijk best netjes. Dit is het restaurant dat zich bevindt ín de attractie Pirates of the Carribean.

Menukaart Captain Jack’s Disneyland Park

Aan het begin van de menukaart wordt aangegeven dat alle gerechten vers worden gemaakt en dat ze hun best doen om aan een ieders wensen te voldoen. De volgende pagina is een overzicht van de vegetarische gerechten. Staat er niks tussen wat je lekker vindt dan kan je ook de andere gerechten naar jouw wensen laten aanpassen. Zelf hebben we ook bij dit restaurant gegeten en het is echt heel lekker. Ook de sfeer en de ervaring om in een attractie te eten als een soort decorstuk is erg leuk.

Eten in Disney Village en de hotels

Naast de Parken kan je in Disneyland Paris ook eten in de hotels en in Disney Village. Als dat laatste je niet zoveel zegt, dat is een soort winkelstraat tussen de Disney Parken en Hotels waar je naast winkels ook diverse restaurants hebt.

De meeste restaurants hebben een vegetarische optie op het menu staan al is dit vaak beperkt. Bij Annette’s Diner staan er best veel groene vinkjes op de kaart.

Menukaart Annette’s Diner Disney Village

De meeste vinkjes staan bij de voorgerechten. Je kunt daar kiezen uit aardappels, coleslaw, soep en uienringen. Bij de hoofdgerechten staan er twee vega opties, een Veggie Burger en een Soja Burger. In ieder geval geen kale salade zoals bij de andere restaurants.

Ook bij Café Mickey, waar je kunt eten met Disney figuren, staat er een vegetarische optie op het menu. Kijk maar hieronder, voor €65 is er één vegetarische suggestie bij de voorgerechten. Bij de hoofdgerechten staat er zelfs geen groen vinkje.

We hebben al gezien dat als er geen groen vinkje staat dit niet hoeft te betekenen dat er geen vegetarische maaltijd op het menu staat. Bij Café Mickey staat er ook bij de hoofdgerechten een vegetarische optie.

Hoofdgerechten Café Mickey

De Pizza Quatro formaggio is een vegetarische keuze die niet aangeduid staat met een groen vinkje. Wil je liever een ander gerecht maak dit dan vooraf kenbaar. In het restaurant kunnen ze je meer vertellen over de mogelijkheden.

Wat je als vegetariër beter kunt overslaan is de Buffalo Bills Wild West Show. Dit is een dinershow waar je rondom een grote bak gevuld met zand zit. In die bak wordt een show opgevoerd met cowboys, indianen, paarden en wilde dieren. Tijdens de show krijg je texmex gerechten van de bbq geserveerd, waaronder chili con carne, worstjes en kip. Voor vegetariërs schrapen ze diverse groenten en aardappelen bij elkaar en dat is het. Wil je de show bekijken dan moet je er zeker heen gaan, maar zorg dat dan je vooraf al iets hebt gegeten.

In de Disney hotels

In vrijwel elk Disney Hotel is er een lopend buffet. Dat maakt het leven van een vegetariër een stuk makkelijker. Je kunt zelf pakken waar je trek in hebt, al blijft de keus natuurlijk beperkt tot groente, rijst, aardappelen, pizza’s en friet. Maak bij aankomst altijd kenbaar dat je vega eet. Ze kunnen je dan meer vertellen over de opties die je hebt en wellicht kunnen ze speciaal voor jou iets bereiden.

Slaap je in een Partner Hotel of andere accommodatie in de buurt dan kan het soms lastig zijn om een goede optie te vinden. Je kunt dan beter in de Disney Parken of Disney Village eten.

Vegetarisch eten met de Maaltijdopties (half- of volpension)

Bij Disneyland Paris kan je vooraf je maaltijden reserveren. Dit kan op basis van vol- of halfpension. Bij volpension krijg je ontbijt, lunch en diner. Bij Halfpension krijg je ontbijt en lunch of diner. Soms is er een aanbieding waarbij je dit gratis krijgt, geldt deze niet dan moet je dit zelf bij boeken.

Als je de Maaltijdopties – zoals Disneyland Paris het noemt – hebt gekregen of geboekt dan is het ook verstandig om te weten of er voldoende vegetarische opties zijn bij de restaurants. Er zijn 3 type vouchers, welke je krijgt is afhankelijk van het hotel waarin je slaapt. Meer hierover vind je hier.

Met de Standaard voucher kan je bij de Buffetrestaurants eten. Dat is makkelijk, omdat je dan kunt pakken wat je wilt. De Plus maaltijdopties naast de Buffetrestaurant ook in te wisselen voor een 3-gangenmenu bij een aantal Table Servicerestaurants. De Premium Maaltijdvoucher is bij alle restaurants in te wisselen.

Elke voucher heeft een waarde in euro’s waardoor je deze ook als betaalmiddel kunt gebruiken – bij elk restaurant! Is je maaltijd duurder dan betaal je gewoon het verschil bij. Dat is voor vegetariërs de meest handig optie, omdat je dan de meeste vrijheid hebt om te kiezen voor de maaltijden die je zelf wilt.

Tenslotte..

Hoewel Disneyland Paris enorm hun best doet om iedereen een maaltijd te bieden die bij hun dieet past, is de keuze vaak erg beperkt. Daarnaast is het systeem met de groene vinkjes niet waterdicht waardoor je toch constant moet zoeken naar een maaltijd die jij kunt eten. Geef bij elk restaurant vooraf aan dat je vegetarisch eet en bespreek de opties die zij hebben. Zo kan je een goede keus maken en durf ook gewoon weg te lopen als ze je proberen af te schepen met wat groente en frietjes.

Heb jij ervaring met vegetarisch eten in Disneyland Paris en heb je tips? Deel deze hieronder met onze lezers!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...