Rustige plekjes in het Disneyland Park

Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten. Er zijn niet veel plekken in het Disneyland Park waar dit kan. Zeker niet op drukke dagen. Toch zijn er een paar plekken in het Disneyland waar je even aan de hectiek kunt ontsnappen. Even rustig kunt zitten zelfs als het Park helemaal vol is. Drie ervan vindt je in Adventureland.

Rustige plekjes in Adventureland

Waarom het is, weet ik niet. Maar zelfs op hele drukke dagen kan je in Adventureland nog best rustig zitten. Het viel mij laatst op dat tijdens het openingsweekend van het Lion King & Jungle Festival – waarbij het Disneyland Park goed gevuld was. We op de meeste terrassen in Adventureland zo een plekje konden krijgen.

Het pad tussen Adventureland en Frontierland

De eerste rustige plek in Adventureland ligt verscholen tussen de ingang van de Aladdin Passage en de winkel La Girafe Curieuse. Hiertussen heb je een kleine doorgang die leidt naar een pad richting Frontierland. Dit gedeelte is overdekt dus een prima plek om te schuilen voor de regen. Er staan een aantal bankjes maar er zijn ook een hoop stenen waar je op kunt zitten. Een aantal mensen zit hier ook gewoon op de grond. Wat je zelf het prettigst vindt.

Tijdens mijn laatste bezoek was het zo ontzettend warm dat dit gedeelte een populaire plek was om even aan de zon te ontsnappen. Maar doordat het er niet waait kan het behoorlijk warm worden.

Café de la Brousse – Adventureland

Een andere rustige plek is bij Café de la Brousse in Adventureland. De makkelijkste manier om hier te komen is door vanaf de ingang van dit gedeelte (bij Aladdin) rechtdoor te lopen richting Restaurant Hakuna Matata. Maar in plaats van linksaf te slaan naar dit restaurant loop je rechtdoor richting het water. Hier hangt een bordje met Café de la Brousse. Dit is een kleine snacklocatie die niet altijd geopend is. Toen wij er de laatste keer waren was deze geopend maar zat er niemand te eten op het terras langs het water.

Je kunt hier echt rustig zitten en de meeste plaatsen zijn overdekt. Daarnaast kan je hier ook prima mensen kijken. Je hebt namelijk zicht op de brug die het voorste deel van Adventureland met het achterste deel verbindt.

Restaurant Hakuna Matata – Adventureland

Terras van Hakuna Matata

Normaal gesproken is Restaurant Hakuna Matata een populair Counterservice restaurant. Op die dagen is het buitenterras vaak goed gevuld. Maar…tijdens het Lion King & Jungle Festival is dit een restaurant waar je voor moet reserveren. Dus er kan maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Het buitenterras wordt daardoor niet gebruikt door etende bezoekers.

Dan is het een prima plek om even aan de Disney drukte te ontsnappen. Er staan tafeltjes en stoelen en vrijwel alle plekken zijn overdekt. Hoe verder je naar achter zit, des te rustiger. Hierachter is wel een populaire meet ‘n greet locatie. Zo heb je gelijk wat entertainment. Maar hierdoor kan ook de drukte toenemen.

Liberty/Discovery Arcade in Main Street U.S.A.

In Main Street U.S.A. vind je nog twee rustige plekken. Aan de buitenzijdes van Main Street U.S.A. lopen twee passages parallel aan de hoofdstraat. Deze zijn overdekt en lekker gekoeld. Hier staan een aantal bankjes waar je even op kunt uitrusten.

Aan het eind van de Liberty Arcade is er een klein gedeelte met tafels en stoelen. Deze horen bij Casey’s Corner. Maar als het niet zo druk is kan je hier ook prima zitten om je voeten even rust te geven. Houd wel rekening met de gasten die met een overvol dienblad een plekje zoeken. Zelf vind ik het dan niet zo netjes om een tafeltje bezet te houden.

Discoveryland – rondom HyperSpace Mountain

Rondom HyperSpace Mountain zijn er een aantal bankjes waar vaak niemand zit. Zeker bij de uitgang van deze attractie is het vrij rustig. Deze bevindt zich rechts van de hoofdingang voorbij de Nautilus. Eigenlijk het hele gedeelte tussen de uitgang van HyperSpace Mountain tot aan Star Tours is vaak behoorlijk leeg. Hier is meestal wel een rustig plekje te vinden.

Aan deze kant van HyperSpace Mountain is het vaak rustig

Achter de Fastpass locatie van HyperSpace Mountain staat ook een bankje waar je rustig kunt zitten. Dit is een ietwat populairdere plek en toch zit er vrijwel nooit iemand.

Frontierland – Boot Hill

Boot Hill

Het is misschien niet de meest gezellige locatie om te lunchen maar het is er vrijwel nooit druk. Boot Hill is de begraafplaats achter Phantom Manor. De grafstenen zijn overigens best grappig op elke steen staat een bijzondere (soms lollige) tekst.

Daarnaast heb je hier ook uitzicht over de geisers, Big Thunder Mountain en de rivierboot. Zelf vind ik dit een hele prettige plek om even bij te komen.

Fantasyland – achter de molen

Fantasyland is het gedeelte van het Disneyland Park dat geschikt is voor alle leeftijden. Daarom is het hier vaak heel druk. Er zijn eigenlijk maar twee plekken die enigszins rustig zijn. De eerste is achter de molen. Maar hier is ook een meet ‘n greet locatie. Als deze aan de gang is, is het vaak gedaan met de rust.

De andere is het pad tussen het kasteel en Adventureland. Het enige nadeel hier is dat er geen bankjes staan. Er zijn een paar stenen waarop je kunt zitten. Of je moet op de grond gaan zitten. Picknicken is niet toegestaan, maar als je een kleed meeneemt en iedereen gaat naast elkaar zitten is dat vaak geen probleem. Zorg wel dat je het pad niet blokkeert.

Wat écht niet mag

De rustigste plekken in het Disneyland Park zijn vanzelfsprekend de gedeeltes waar je als bezoeker niet mag komen. Je ziet het regelmatig dat mensen in de bloemenperken staan of op het grasveld gaan zitten. Disneyland Paris besteedt heel veel aandacht aan het bijhouden van alle perken. Het is daarom niet toegestaan om even in het gras te liggen of om hier te picknicken.

Bankjes net buiten het Disneyland Park

Heb je in het Disneyland Park geen rustig plekje gevonden? Dan is er nog een alternatief. Het gedeelte voor het Disneyland Hotel heeft diverse bankjes. Sommigen zelfs in een klein paviljoentje. Je moet hiervoor wel het Park verlaten en hooguit 2 minuten lopen. Maar dan zit je vaak wel een stuk rustiger!

Ben ik een rustig plekje vergeten? Of heb jij een gouden tip? Deel jouw reactie hieronder!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Disneyland Paris in 2020 én vroegboekkorting!

Het jaar zit er alweer bijna op. Wat is het weer snel gegaan! Nog een paar weken...

Alpincenter Bottrop – Indoorskihal voordelen en waarom ik er niet meer terugkom

Met de koude temperaturen buiten kom ik helemaal in de wintersportstemming. Er gaat dan natuurlijk niks boven...

Hoe goed is de aanbieding van Disneyland Paris met gratis halfpension?

Het is weer zover - de Disneyland Paris winteraanbieding. Dit jaar krijg je tot 25% korting én...

Rulantica – tropisch indoorzwemparadijs in Duitsland!

Als de naam Rulantica je niet zoveel zegt dan kan dat kloppen. Dit nieuwe indoorwaterpark is sinds...

Apenheul – meer dan alleen aapjes kijken?

De meesten van jullie kennen de reclames of zijn er misschien al weleens geweest: Apenheul. Een dierenpark...

Activiteiten – voor als je even niet meer weet wat je kunt doen!

Ken je dat? Dat je er best op uit wilt trekken maar geen idee hebt wat je...