Disneyland Partner Hotels - ligging, prijs en zijn ze echt goedkoper?

Schattig hotel hè hierboven op de foto? Wat als ik je vertel dat een kamer hier slechts vanaf €75 per nacht kost én naast Disneyland Paris ligt? Klinkt goed toch? Dat zijn precies de voordelen van de Disneyland Paris Partner Hotels, waar het B&B Hotel van de foto er één van is.

De Partner Hotels zijn niet van Disney zelf maar hebben hier wel een exclusieve overeenkomst mee. Daardoor worden ze aangeprezen als alternatief van de (duurdere) Disney Hotels. En heb je als gast van deze partner hotels een aantal voordelen.

Ligging van de Partner Hotels

De Partner Hotels liggen allemaal directs naast het Disneyland Paris Resort. De meesten liggen tegenover het Disney Hotel Santa Fe. Alleen L'Elysee Val d'Europe ligt aan de andere kant in het stadje Serris tegenover het Walt Disney Studios Park.

Je kunt lopen vanaf de Partner Hotels, maar waarom zou je? Er rijdt namelijk een gratis pendelbus de gehele dag door tussen de parken en de hotels. Op piektijden kan deze bus wat vol raken. Wandel daarom extra langzaam terug na het vuurwerk, of ga juist wat eerder weg. Zo loop je niet met de massa tegelijk terug naar de bus.

Datzelfde geldt voor 's ochtends. Veel mensen willen in de eerste bus naar de pretparken zitten. Deze vertrekt meestal tussen 7.30 en 8.00 uur. Neem je de volgende bus, die ongeveer 20 minuten later komt, dan staan er ineens stukken minder mensen te wachten. Ga je nog iets later, rond half 10 dan zit je vrijwel alleen in de bus.

Parkeren

Parkeren kan bij elk van de Partner Hotels op het parkeerterrein. Dit is gratis en zoals je ziet op de foto zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen. Je zal soms een stukje moeten lopen vanaf je auto naar de receptie. Wil je dit niet met koffers? Dan kan je deze eerst uitladen en vervolgens de auto wegbrengen. Voor de ingang is er een laad- en loszone hier speciaal voor ingericht.

Hotel L'Elysee Val d'Europe heeft geen eigen parkeerterrein, omdat deze in een stad ligt. Parkeren bij dit hotel doe je onder de grond in de garage. Hier mag je gratis parkeren gedurende je gehele verblijf.

Partner Hotels vs. Disney Hotels

Zie jij nu door de hotels bij Disneyland Paris de bomen niet meer? Geen zorgen, ik ga je helpen.

De Disney Hotels - zoals hotel Newport Bay Club hierboven op de foto - zijn van Disney zelf. Deze liggen op het resort. Dat betekent dat je kunt lopen vanaf je hotel naar de pretparken. Er rijden wel gratis pendelbussen maar die heb je niet perse nodig, kan wel natuurlijk.

Als gast van een Disney Hotel heb je behalve de loopafstand nog een voordeel: Extra Magic Time. Je mag elke dag één uur eerder de pretparken in. Dat betekent kortere wachttijden bij populaire attracties en ontmoetingen met Disney figuren. Wanneer je slaapt in een Partner Hotel heb je dit voordeel niet.

Nou dan is de keus snel gemaakt zou je denken... Toch is dat niet zo makkelijk.

Want de Disney Hotels zijn stukken duurder dan de Partner Hotels of hebben een lagere prijs-kwaliteitsverhouding. Hiermee bedoel ik dat je voor een 4-sterren Partner Hotel even veel betaalt als een 2-sterren Disney Hotel. Tja, lastig he?

Veelgestelde vragen Partner Hotels

Wat zijn de Disneyland Paris Partner Hotels?

Dit zijn hotels die rondom het Disneyland Paris Resort liggen maar niet van Disney zelf zijn.

Waar liggen de Partner Hotels?

Alle Partner Hotels liggen op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het Disney Resort.

Kan je ook lopen naar Disneyland Paris vanaf deze hotels?

Je kunt lopen vanaf de Partner Hotels naar Disneyland Paris maar bent dan zeker 45 minuten onderweg. Met de gratis pendelbus ben je er binnen 10 minuten.

Kan je parkeren bij de Partner Hotels?

Elk Partner Hotel heeft een eigen parkeerterrein of ondergrondse garage.

Zijn er voordelen voor gasten van de Partner Hotels?

Je kunt als gast van de Partner Hotels gebruik maken van de gratis pendelbus naar de parken. Maar je hebt helaas geen toegang tot Extra Magic Time.

Zijn deze hotels goedkoper?

Over het algemeen hebben deze hotels een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Dat betekent dat je een 4-sterren Partner Hotel hebt voor de prijs van een 2-sterren Disney Hotel.

Welke moet je kiezen?

Moet je nou kiezen voor een Disney of een Partner Hotel?

Een Partner Hotel is altijd het goedkoopst als je een Jaarpas hebt - dan heb je al betaald voor je entreekaartjes. Of als je graag in een 4-sterren hotel wilt slapen maar daar geen Disney prijzen voor wilt betalen.

Ben je van plan om maar één keer naar Disneyland Paris te gaan? Dan zou ik kiezen voor de Disney Hotels. Een overnachting inclusief entree in Hotel Santa Fe is niet veel duurder dan een overnachting in het B&B Hotel waarbij je de tickets nog los moet aanschaffen. En het scheelt je weer het gedoe met de pendelbus.

Ga je vaker naar Disneyland Paris en wil je graag wat luxe zonder daar extra voor te betalen? Of ga je zonder kinderen? Dan zou ik zeker de Partner Hotels overwegen. Je bespaart dan een hoop geld t.o.v. de Disney Hotels met evenveel sterren.

Welke Partner Hotels zijn er?

Er zijn in totaal 8 Partner Hotels:

  • B&B Hotel
  • Explorers Hotel
  • Magic Circus
  • Dream Castle
  • Campanile
  • Radisson Blu
  • Hotel L'Elysee
  • Aparthotel Adagio

Maar welke moet je nou kiezen?

Het B&B Hotel en Campanile zijn de goedkoopste. Explorers, Magic Circus en Dream Castle hebben elk themakamers en zijn daardoor erg geschikt voor gezinnen. Radisson Blu is wat zakelijker en ligt wat verder van Disneyland Paris vandaan. Hotel L'Elysee en het Aparthotel Adagio liggen in het dorpje Serris, naast een groot winkelcentrum met supermarkt, restaurants, een outlet met grote merken en de Primark.

Vergelijk sowieso voordat je boekt altijd de prijzen, ook met de Disney Hotels. En kijk daarbij ook verschillende boekingssites, onderling kunnen er soms ook grote verschillen zitten. Maar houdt één ding goed in gedachten: er zitten niet altijd entreetickets bij. Zeker bij de bekende hotelboekingssites niet. Je zult dus online of ter plekke nog tickets moeten aanschaffen.

Heb je deze al gelezen?

Disneyland Paris blijft gesloten, geen openingsdatum bekend!

Het hoge woord is eruit, Disneyland Paris blijft voorlopig dicht. Nou zagen we dat allemaal natuurlijk wel aankomen. Ook Frankrijk is enorm...

Finding Nemo attracties in Disney pretparken wereldwijd

Finding Nemo is een ontzettend populaire film. Iedereen kan zich inleven in de clownvis met het kleine vinnetje, de vergeetachtige Dory, coole...

Disneyland Paris vanaf maandag dicht, wat nu?

Het zat er al een beetje aan te komen maar gisteravond maakte de Walt Disney Company bekend dat zij hun Amerikaanse pretparken...
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste artikelen

Maleficent review en (gratis) online kijken!

Als ik je vraag om aan een Disney Schurk te denken, wie is dan de eerste die in je opkomt?

4 manieren om korting te krijgen op je Diergaarde Blijdorp tickets!

Een dagje attractie- of dierenpark is niet goedkoop. Tickets voor Diergaarde Blijdorp kosten normaal €24,50 voor volwassenen en €20 voor kinderen vanaf...

De beste attracties in Bobbejaanland en welke je beter kunt overslaan!

Bobbejaanland is één van de bekendste pretparken van België. Ook hier in Nederland kennen de meeste mensen dit park wel. Maar is...

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over Vers - Carol Denvers -...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt. Zeker toen we op de...