November in Disneyland Paris – activiteiten, drukte en meer!

November in Disneyland Paris betekent maar 1 ding: kerst! Aan het begin van de maand wordt – heel bescheiden – het Engelse Bonfire feest gevierd. Maar vanaf het tweede weekend van november start het kerstseizoen.

In de dagen ervoor wordt alles al langzaam in de juiste sfeer gebracht. Disney hangt dan duizenden lampjes op. Versiert diverse bomen en zorgt dat er in elk hoekje wel iets van kerst te vinden is. Persoonlijk vind ik dit altijd het leukste seizoen van het jaar. Ook het koudste, maar wel het meest sfeervolle.

November in Disneyland Paris: kerst

Als je alles wilt weten over het kerstseizoen in Disneyland Paris wil ik je naar deze pagina verwijzen. Hier lees je een uitgebreid verslag van wat je kunt verwachten.

Wil je in het kort iets weten over dit seizoen dan zal ik je hier een beknopte samenvatting geven. Tijdens het kerstseizoen zijn de pretparken van Disneyland Paris versierd. Je hoort overal kerstmuziek en er zijn een aantal activiteiten exclusief voor deze tijd van het jaar.

Zo is er een speciale parade, een kerstshow en kan je op de foto met de kerstman. In Disney Village is er een kleine kerstmarkt en in het Walt Disney Studios Park doen ze iets dat l’Hiver Gourmande heet. Dit is een soort foodtruck/-kraam festival op z’n Disney’s. Wij hebben de zomervariant hiervan gedaan en dat was best leuk. Elk kraampje heeft ander eten en je krijgt kleine porties zodat je meerdere maaltijden kunt proberen.

Hoe druk is november?

Over het algemeen is november in Disneyland Paris erg goed te doen. Niet verder vertellen maar het is mijn favoriete maand om te gaan. Zeker op doordeweekse dagen kan het dan heel rustig zijn. Je bent niet alleen in de Parken maar je staat vrijwel nergens echt lang in de rij. Behalve….

…in de weekenden en op 11-11. Die laatste dag is een nationale feestdag en dat betekent dat iedereen massaal naar Disneyland Paris trekt. Zelf ben ik 1 keer op die dag geweest en toen vond ik er niet veel aan. Het was niet zo druk als op andere populaire dagen, maar het contrast met de rustige doordeweekse dagen was enorm groot.

Ook in de weekenden loopt er over het algemeen genoeg volk. Wachttijden voor de populairste attracties liggen dan boven een uur. Voor de rest sta je gemiddeld zo’n 30 minuten in de rij. Eigenlijk is dit voor Disneyland Paris tegenwoordig de norm.

Meer weten over de drukte in Disneyland Paris?

Gesloten attracties

Doordat het resort het gehele jaar door geopend is zullen er in november in Disneyland Paris een aantal attracties gesloten zijn. In 2019 vindt er daarnaast groot onderhoud plaats aan onder meer Indiana Jones, Rock ‘n Rollercoaster, Armageddon, de Stoomtrein en Autopia. Houd er daarnaast rekening mee dat een deel van het Walt Disney Studios Park is afgeschermd voor een grondige verbouwing.

Daarnaast is Hotel New York ook nog steeds gesloten. Deze is al wel te boeken, maar zal pas vanaf juni 2020 weer opengaan voor het publiek. Een goed alternatief voor dit hotel is Newport Bay Club.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...