Mijn ervaring met het eten in Disneyland Paris

Als je in Disneyland Paris bent leef je in een soort bubbel. Je krijgt niet veel mee van de buitenwereld en de meesten van jullie zullen waarschijnlijk het Resort niet of nauwelijks verlaten. Dat is ook niet nodig, want alles bevindt zich binnen die bel. De hotels, restaurants en Disney Parken zijn (vrijwel) allemaal op loopafstand van elkaar. Dit heeft ook een nadeel, want je bent beperkt tot de restaurants in het Resort.

Net als in elk ander pretpark zit Disneyland Paris ook vol met restaurants. In de beiden Disney Parken zijn er diverse plekken waar je terecht kunt voor een snelle hap of een complete maaltijd. En ook daarbuiten is er genoeg te eten.

Toch vind ik het altijd lastig om iets te eten te vinden… Dat klinkt natuurlijk best gek. Er zijn in Disneyland Paris heel veel restaurants, ook met verschillende menukaarten en toch vind ik het lastig om iets lekkers te vinden. Dat heeft meerdere redenen.

Waarom ik het lastig vind om iets lekkers te vinden

De eerste reden waarom ik moeite heb om iets lekkers te eten vinden is de prijs. Eten in Disneyland Paris is behoorlijk duur. Een hamburgermenu met een frietje, drankje en ijsje kost ongeveer €17. Voor twee hotdogmenu’s bij Casey’s Corner – een fastfoodrestaurant in Main Street U.S.A. – waren wij na de Jaarpaskorting nog bijna 30 euro kwijt. Een hoop geld he?! Als ik dan bij een counterservice restaurant sta en ik bekijk de menukaart vind ik het eigenlijk zonde om zoveel geld uit te geven voor zo’n basismaaltijd. Zeker als lunch!

Nou hoor ik je denken, ze hebben meer dan alleen Fastfood. Dat klopt! Maar eigenlijk is het bij elk counterservice restaurant hetzelfde. Bij het Pinokkio restaurant in Fantasyland kosten de menu’s ook tussen de €14 en €17 per persoon. Dan krijg je bijvoorbeeld een halve kip met frietjes, drankje en bekertje yoghurt. Of een broodje curryworst met friet of salade en een drankje. Een simpel broodje kan je eigenlijk alleen krijgen bij de bakkerij (Market House Deli) in Main Street U.S.A. De prijs van de broodjes vallen reuze mee €7,50-€7,99 maar de keus is vrij beperkt.

Deze maaltijd + een Simba Softijsje en op de foto met Mickey en Rafiki kost €39

Ze hebben ook broodjes bij Earl of Sandwich in Disney Village. Deze zijn prima en goed betaalbaar. Maar niet gezond. Persoonlijk krijg ik het broodje niet op en haal ik vaak een deel van de vleeswaren eraf. Voor mij is 2 cm met op elkaar gestapelde plakjes kalkoenfilet echt te veel van het goede. Bovenstaande is eigenlijk ook gelijk de tweede reden waarom ik moeite heb om iets lekkers te vinden in Disneyland Paris. Het is altijd vet en veel. Dat is af en toe best lekker natuurlijk, maar als je 4 dagen in de Disney Parken bent moet je er niet aan denken om dat 2 keer per dag (lunch en diner) te moeten eten…

De drukte bij de counterservice restaurants

Nog een reden waarom – zeker tijdens de lunch – iets te eten vinden in Disneyland Paris lastig is komt door de drukte in de Parkrestaurants. Op een drukke dag heb ik 45 minuten in de rij moeten staan voor de lunch bij Au Chalet de Marionette (Pinokkio restaurant). En ook laatst bij Hyperion stonden wij zeker 20-30 minuten te wachten op een hamburgermenu. Als je niet te lang in de rij wilt staan voor het eten kan je het beste de piektijden vermijden. Ga gelijk om 11 uur als je dan al trek hebt. Of wacht tot een uur of 3 als de meeste lunchers weg zijn. Ga je net als ik om 12.30 dan mag je zeker 30 minuten uittrekken om eten te halen. Laat iemand in jouw groep alvast een tafeltje reserveren, zodat je in ieder geval een zitplaats hebt na het wachten.

Wachtrijen bij Au Chalet de Marionette tijdens de lunch. De mensen rechts op de foto staan ook nog in de rij

Daarnaast, wees voorzichtig als je naar de tafel loopt. Bij Au Chalet de Marionette had ik na 45 minuten eindelijk mijn eten. Daarna moet je jezelf door de wachtende massa wurmen om bij je tafel te komen. Eén van de wachters was zo druk aan het praten dat ze bijna het eten uit mijn handen sloeg! Disneyland Paris op een drukke dag is een behoorlijke beproeving! 🙂

Table Service- en Buffetrestaurants

In bovenstaande restaurants kan je best lekker eten. Bijvoorbeeld bij het Silver Spur Steakhouse hebben wij een heerlijke steak gegeten. Toch bezoeken wij deze restaurants maar weinig. De reden hiervoor is met name de prijs. Voor een etentje met z’n tweeën ben je al snel €80-€100 kwijt. Dat vind ik vaak toch te veel van het goede. Maar het eten is wel een stuk beter dan bij de Counterservice restaurants. Afgelopen juni heb ik heel lekker gegeten in restaurant Bistrot Chez Rémy. Hier kost een menu €49 exclusief drankjes.

Steak bij Chez Rémy – hoe schattig is dat kleine pannetje!

Het is niet alleen maar slecht!

Sorry voor de mopperblog vandaag :). Het is natuurlijk niet alleen maar slecht. Er zijn ook goede dingen aan het eten in Disneyland Paris. Ze doen hun best om per counterservice restaurant unieke gerechten te hebben. Dus niet overal hamburgers met friet. Daarnaast kan je bij de restaurants met tafelbediening echt lekker eten. Er is vaak genoeg keus en je kunt hier vaak gezonder eten.

Annette’s

Eén van mijn favoriete restaurant is Annette’s. Dit is een hamburgerrestaurant met tafelbediening. Niet heel gezond natuurlijk, maar wel heel goed betaalbaar en een leuke sfeer. Een andere favoriet is Captain Jack’s. Deze bevindt zich in de attractie Pirates of the Caribbean. Je ziet tijdens het eten de bootjes voorbij varen. Een laatste favoriet is het hier boven genoemde Silver Spur Steakhouse. Maar hier zou ik alleen eten als je een Maaltijdvoucher hebt. Dan schrik je minder van de prijzen.

Kortom, mijn ervaring met het eten in Disneyland Paris is dat het met name erg prijzig is. Hier kan je helaas weinig aan veranderen. Daarom kan je er beter rekening mee houden of de Maaltijdvouchers bij je arrangement boeken. Dat laatste maakt het makkelijker om geld uit te geven aan de dure maaltijden, omdat je het minder merkt. Daarnaast is het in de Disneyland Paris restaurants soms zoeken naar gezondere alternatieven. In Walt Disney World neem ik meestal het kindermenu, maar die keus is in Disneyland Paris nog te beperkt. Daarnaast zou ik heel graag Mobile Ordering willen. Dit is in Orlando heel normaal. Je zoekt een tafeltje in een Counterservice restaurant en bestelt je eten via de Park-app. Als je eten klaar is krijg je een melding en kan je het zonder in de rij te staan ophalen bij de balie. Ideaal! Dit kunnen ze in Disneyland Paris ook hard gebruiken!

Wat vind jij van het eten in Disneyland Paris? Deel jouw reactie hieronder!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Disneyland Paris in 2020 én vroegboekkorting!

Het jaar zit er alweer bijna op. Wat is het weer snel gegaan! Nog een paar weken...

Alpincenter Bottrop – Indoorskihal voordelen en waarom ik er niet meer terugkom

Met de koude temperaturen buiten kom ik helemaal in de wintersportstemming. Er gaat dan natuurlijk niks boven...

Hoe goed is de aanbieding van Disneyland Paris met gratis halfpension?

Het is weer zover - de Disneyland Paris winteraanbieding. Dit jaar krijg je tot 25% korting én...

Rulantica – tropisch indoorzwemparadijs in Duitsland!

Als de naam Rulantica je niet zoveel zegt dan kan dat kloppen. Dit nieuwe indoorwaterpark is sinds...

Apenheul – meer dan alleen aapjes kijken?

De meesten van jullie kennen de reclames of zijn er misschien al weleens geweest: Apenheul. Een dierenpark...

Activiteiten – voor als je even niet meer weet wat je kunt doen!

Ken je dat? Dat je er best op uit wilt trekken maar geen idee hebt wat je...