More

  Mijn ervaring met een Disneyland Paris Media Event – Nieuwe Lion King show, Katie Holmes en een Afrikaanse lunch

  Gisteren was ik geëindigd bij de ontmoeting met Natacha Rafalski en het begin van het avondprogramma van de tweede dag. Speciaal voor het Media Event werd het gedeelte van Frontierland (voorbij de Fastpassrij van Big Thunder Mountain) afgezet en omgetoverd tot een luxe feest. Er waren diverse eetkraampjes, kinderen konden zich laten schminken en er liepen artiesten en Disney figuren rond.

  Maar het hoogtepunt van de avond was de premiere van de nieuwe Lion King show. Het Frontierland theater werd compleet verbouwd om gasten de best mogelijke ervaring te geven. Toen we allen een plek hadden gevonden kwam Natacha Rafalski het podium op om de show aan te kondigen. Hierbij kreeg ze hulp van actrice Katie Holmes. Waarschijnlijk verraadt het feit dat ik haar vooral ken als Joey uit Dawson’s Creek hoe oud ik ben…Na deze korte introductie was het tijd voor de show!

  Lion King: Rhythm of the Pride Lands

  Wat een prachtige show

  Zo heet de nieuwe Lion King Show voluit. In een half uur vertellen diverse dansers, acrobaten en acteurs het verhaal van de film. Je ziet Simba opgroeien van welpje tot koning, maar helaas komt ook het einde van Mufasa voorbij. Een moment waarbij maar weinig mensen in de zaal het droog hielden. Zelf kreeg ik kippenvel bij Circle of Life en He lives in you. Na de show kregen de acteurs een staande ovatie, iedereen was ontzettend enthousiast. Hierna mochten we de zaal verlaten en begon het feest.

  Wat zijn ze leuk!

  Eén van de hoogtepunten voor mij die avond was de ontmoeting met de 3 hyena’s uit de Leeuwenkoning. Ze zijn in het echt nog veel leuker! Na de show hadden we 1,5 uur pauze tot ons volgende fotomoment. Ditmaal met Rafiki en Timon. Hierna was het officiële programma van die dag voorbij en mochten we doen waar we zelf zin in hadden.

  Ontmoeting met Timon en Rafiki

  Dag 3: Persconferentie en een Afrikaanse lunch

  De laatste dag stond in het teken van de persconferentie. Onder andere de hele cast van Lion King: Rhythms of the Pride Lands was hierbij aanwezig.

  Er werd meer verteld over het verhaal achter de Jungle Book Jive waar Disney zich heeft laten inspireren door Bollywood films, Indiase sieraden en het poederfeest. In totaal zijn er 400 verschillende kostuums in 46 verschillende ontwerpen gemaakt. Bij de Lion King show is het aantal kostuums gelijk maar zijn er slechts 26 ontwerpen. Andere opvallende zaken uit de persconferentie:

  • Tijdens de Lion King show wordt gebruik gemaakt van “chansigne” wat betekent dat er tijdens de show er een doventolk aanwezig is zodat ook gasten met een gehoorprobleem mee kunnen genieten
  • Veel leden van de cast werken al jaren in Disneyland Paris en hebben al in één of meerdere producties meegespeeld
  • Pumbaa zou eigenlijk een acrobaat zijn, maar dat leek de acteur niet zo’n goed plan
  • Rafiki wordt meestal gespeeld door een vrouw, toch hebben ze in deze show voor een mannelijke acteur gekozen

  Na de persconferentie mochten we met de cast op de foto. Daarna ben ik snel naar het Disneyland Park gegaan om daar nog wat attracties te kunnen doen. Uiteindelijk heb ik alleen tijd gehad om Big Thunder Mountain te bezoeken. Bij de overige attracties stond toen al een lange wachtrij. Daarnaast werden wij om 13.00 alweer verwacht voor ons laatste bezigheid van dit weekend: de Afrikaanse lunch in restaurant Hakuna Matata. Houd de site goed in de gaten voor een review van deze Roooarsome Experience.

  Mickey tijdens de Signature lunch

  Toen was het tijd om afscheid te nemen van mijn nieuwe Disney vrienden! En begon de (verdrietige) reis richting Nederland!

  Wat vond ik er van?

  Allereerst ben ik Disneyland Paris en het InsidEars team ontzettend dankbaar voor de uitnodiging. Het was een droom die uitkwam. Alles was verzorgd en geregeld en we hadden zo’n gezellige groep! Ik vond het heel bijzonder om deel uit te mogen maken van dit magische weekend en om als één van de eersten de nieuwe shows te mogen bekijken.

  Ik krijg geen genoeg van het kasteel

  Enige minpuntje was het weer. Het was zo ontzettend warm dat we vrijwel de gehele dag plakten van het zweet. Door het drukke schema waarin we vrij veel buiten waren was er weinig tijd voor rust. Helaas heb ik daardoor ook geen duik kunnen nemen in het heerlijke zwembad van Newport Bay Club. Het was hard werken maar absoluut de moeite waard. Ik had het zeker niet willen missen!

  Ohja en dan is er natuurlijk nog de goodie bag! Die laat ik in een volgend artikel zien.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X