More

  Kerst in Disneyland Paris FAQ’s – Prijs, Drukte en Activiteiten

  De feestdagen staan weer voor de deur! Deze kan je natuurlijk thuis vieren met de hele familie en de traditionele gourmetset. Of misschien kies je er bewust voor om tijdens de feestdagen een huisje ergens te huren of met wintersport te gaan. Er zijn ook een hoop mensen die Kerst in Disneyland Paris vieren. Het is één van de meest populaire seizoenen in het Franse pretpark. We krijgen ook regelmatig vragen van lezers over de drukte, prijzen en wat er te doen is. In dit artikel zal ik deze vragen zoveel mogelijk proberen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan onderaan in de comments!

  Waarom tijdens de kerstperiode naar Disneyland Paris?

  In Disneyland Paris begint kerst al in november. Na Halloween stellen zij alles in z’n werk om het Resort klaar te maken voor de kerstperiode. Er worden lampjes opgehangen, grote kerstbomen neergezet in de hotels en Parken, er komt een kerstmarkt in Disney Village en overal hoor je kerstmuziek.

  Het klinkt best gek, kerst vieren in november, maar in Disneyland Paris is dat heel normaal. En zelfs als je 1,5 maand voor de echte kerstdagen een bezoek brengt aan de Parken kom je toch helemaal in de stemming. Zelfs als je niks hebt met de feestdagen!

  Dé reden om naar Disneyland Paris te gaan tijdens het kerstseizoen is de gezelligheid. Het is koud in de Parken, maar overal hoor je gezellige kerstmuziek. Ook de versieringen en de enorme kerstbomen maken het geheel helemaal af. Daarnaast zijn er speciale shows en parades, en hebben zelfs de Disney figuren een kerstoutfit aan. Dit zie je alleen tijdens de kerstperiode!

  Hoe druk is het in Disneyland Paris tijdens de kerst?

  De laatste week van het jaar is het altijd erg druk in de Parken. Alle schoolkinderen in Europa hebben dan vakantie en veel gezinnen trekken dan massaal naar Disneyland Paris. Wachttijden bij de attracties zijn dan lang en je kunt niet zonder de Fastpass.

  Houd je niet van drukte, maar wil je wel het kerstseizoen beleven? Dan kan je het beste van begin november tot half december gaan. Op doordeweekse dagen is het erg rustig in de Parken en ook de weekenden zijn aanzienlijk minder druk dan tijdens de laatste week van het jaar.

  Gaan jullie tijdens de drukkere dagen? Dan heb ik hieronder een aantal tips om toch het meeste uit je bezoek te halen:

  • Begin je dag vroeg 
   De bezoekers aan Disneyland Paris zijn onder te verdelen in hotelgasten en dagjesmensen. Als je verblijft in een Disney Hotel of andere accommodatie in de buurt dan loont het om zo vroeg mogelijk naar de Disney Parken te gaan. De dagjesmensen komen meestal rond 11.00 binnen druppelen en je merk dat het dan een stuk drukker wordt in de twee Disney Pretparken.
  • Maak gebruik van Extra Magic Time
   Als je in een Disney Hotel slaapt heb je een aantal voordelen. Je verblijft op loopafstand van de Parken en je mag gebruik maken van Extra Magic Time. Dit betekent dat de Disney Parken ‘s ochtends eerder open gaan voor Disney Hotelgasten of ‘s avonds langer openblijven. Je kunt dan zonder lang te wachten alvast in de populairste attracties. Gasten van andere hotels of bezoekers die voor één dag komen mogen hier geen gebruik van maken, dus het is nooit heel erg druk.
  • Overweeg een Super of Ultimate Fastpass
   Een fastpass is een kaartje waarmee je een plekje in de rij reserveert, zonder daadwerkelijk in de rij te hoeven staan. Je kunt deze halen bij de meeste populaire attracties, waaronder Big Thunder Mountain en Ratatouille. De normale Fastpass is gratis en werkt volgens het “wie het eerst” komt principe. Om meer mensen de kans te geven gebruik te maken van de Fastpass mag je pas een nieuwe halen als je de oude hebt gebruikt.

   Sinds 2018 biedt Disneyland Paris de mogelijkheid om een Fastpass te kopen. Voor het hoogseizoen liggen de kosten hiervoor tussen de €45 en €150 per persoon per dag. De goedkoopste Fastpass biedt je eenmalig snel toegang tot een 3-tal populaire attracties. Met de Fastpass van €90 krijg je eenmalig toegang tot alle Fastpass attracties, voor €150 krijg je onbeperkt toegang. Wil je zeker weten dat je niks mist op drukke dagen? Dan is het kopen van een Super of Ultimate Fastpass zeker het overwegen waard.

  Is het kerstseizoen duurder dan normaal?

  De prijzen van een verblijf in Disneyland Paris zijn afhankelijk van de periode waarin je gaat. Tijdens het hoogseizoen betaal je aanzienlijk meer dan op rustige dagen. In de kerstvakantie – wanneer alle schoolkinderen tegelijk vrij zijn – is het hoogseizoen en dat betekent dat je soms een paar honderd euro per persoon meer kwijt bent dan als je een paar weken erna zult gaan. Eigenlijk is dit niet zo gek, want elke vakantieaanbieder doet dit zo. 

  Wel is het verstandig om altijd een aanbieding te boeken! Deze zijn er het hele jaar door en het aanbod verschilt van gratis eten en drinken, tot een korting op je verblijf en gratis zakgeld wat je kunt besteden in de Parken. De aanbiedingen die nu geldig zijn vind je hier.

  Wat is er te doen tijdens kerst in Disneyland Paris?

  Kerst in Disneyland Paris wordt elk jaar groots gevierd. De twee Disney Parken, de Disney Hotels en Disney Village zijn versierd en overal staan kerstbomen. In de winkel vind je leuke kerstspulletjes en overal hoor je bekende kerstliedjes.

  De Disney figuren zijn tijdens het kerstseizoen aangekleed in speciale outfits. Ze zien er extra feestelijk uit! Daarnaast zijn er diverse shows met de bekende figuren in de hoofdrol. Ook de bekende parade heeft tijdens het kerstseizoen een feestelijk tintje gekregen en natuurlijk mag de kerstman niet ontbreken. In de avond is er een speciale show in het Walt Disney Studios Park. Scenes uit bekende films worden geprojecteerd op de attractie: Tower of Terror. En natuurlijk is er ook vuurwerk!

  Tenslotte is er in Disney Village een echte kerstmarkt met houten kraampjes die allerlei etenswaar en leuke souvenirs verkopen. In de hotels zijn er natuurlijk ook kerstversieringen en je kunt zelfs je kamer laten aankleden (tegen betaling) als je dat leuk vindt. Ben je tijdens de kerstdagen in Disneyland Paris dan zijn er speciale kerstmenu’s in de restaurants. Op oudjaarsdag is het Disneyland Park al om 20.00 gesloten wegens een speciaal feest. Je kunt hier vooraf kaartjes voor kopen als je daarbij aanwezig wilt zijn. Het Walt Disney Studios Park blijft de gehele avond geopend en is voor iedereen toegankelijk.

  Is Kerst in Disneyland Paris de moeite waard?

  Absoluut! Het is zonder twijfel de leukste tijd van het jaar om naar Disneyland Paris te gaan. Door de versieringen hebben de Parken iets magisch en zelfs als je in november gaat kom je toch helemaal in de kerststemming!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X