Je weg vinden op Orlando International Airport

Ga je naar Walt Disney World dan is de kans groot dat je op Orlando International Airport landt. Dit is een grote luchthaven op ongeveer een half uur van de Disney Parken. Als je op een vreemde luchthaven aankomt is het soms best een gedoe om je weg te vinden. Zeker als je voor het eerst buiten Europa vliegt.

De eerste keer dat ik naar Walt Disney World ging vond ik Orlando International Airport een bijzondere gewaarwording.

Landen op Orlando International Airport

Wanneer je na een lange vlucht bent geland maak je – zodra je het vliegtuig uitkomt – kennis met de warmte en de luchtvochtigheid. Zeker als je in de zomer gaat. Zorg dat je je in het vliegtuig hebt omgekleed naar iets luchtigers, anders wordt het behoorlijk zweten.

Daarna is het tijd voor de douane.

Door de douane

De eerste tussenstop is de douane. Hier beantwoordt je een aantal vragen, onder andere waar je verblijft in de VS en wat je gaat doen. Dit zijn van die strenge mensen die achter een balie zitten. Zelf krijg ik daar altijd de kriebels van.

In het vliegtuig heb je een formulier gekregen die je later ingevuld inlevert bij de douane. Na het tonen van je paspoort en het beantwoorden van de vragen krijg je stempels en mag je door naar de bagageband.

De eerste bagageband welteverstaan!

Je koffer ophalen op Orlando International Airport – de eerste keer!

Na de douane is het tijd om je koffer op te halen. Doordat de rij bij de douane vaak erg lang is, draait je koffer meestal al rondjes op de band wanneer je klaar bent.

Met je koffer loop je daarna langs de controle. Meestal kan je zo doorlopen maar soms pikken ze je eruit om je koffer open te maken. Heb je niks te verbergen dan is dit natuurlijk geen probleem.

Hierna is er iets geks….

Je kunt namelijk je koffer weer inleveren als je dat wilt.

Koffer weer inleveren?

Waarom zou je de koffer weer inleveren vraag je je misschien af. De reden daarvoor is dat je vanaf de gates en de daarbijhorende douane met de metro naar de aankomsthal moet. Vervolgens moet je nog best een stuk lopen voordat je uiteindelijk bij de taxi’s/Disney’s Magical Express etc. bent.

Als je op dit stuk niet je koffers mee wilt slepen kan je deze op de band leggen na de controle en daarna ophalen bij een andere band vlakbij de uitgang en de balies voor Disney’s Magical Express en de andere vervoersmiddelen.

Nou doe ik dit zelf eigenlijk nooit. Je koffer ligt namelijk niet gelijk bij deze tweede kofferband. Soms moet je er best lang op wachten. Na een lange vlucht wil ik zo snel mogelijk richting mijn eindbestemming. Als ik mijn koffer eenmaal bij mij heb sta ik deze dan ook liever niet meer af. Daarnaast kunnen ze je koffer zelfs nog kwijtraken. Dat zou ik dan dubbel zuur vinden. Daarom neem ik mijn koffer liever mee.

Met de metro naar de aankomsthal

Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Je volgt de borden richting de aankomsthal (Main Terminal) en komt dan vanzelf bij de metro uit. Deze rijdt maar 1 route, heen en terug. Dus je kunt niet in de verkeerde metro stappen.

Als je bij het eindpunt bent stap je uit en dan sta je in de grote hal (Main Terminal) op de 3e verdieping. Heb je koffers ingeleverd voordat je de metro in ging? Dan moet je deze op de tweede verdieping ophalen. Op de borden zie je welke Terminal en band je daarvoor moet hebben.

Van het vervoer of de autoverhuur heb je een locatie gekregen. Bijvoorbeeld de Magical Express balie van Disney World bevindt zich in Terminal B op de eerste verdieping. Je volgt dan eerst de borden naar Terminal B en neemt dan de roltrap of lift naar de eerste verdieping. Vervolgens volg je de borden Ground Transportation Area. Hier vind je ook diverse taxi en autoverhuurbedrijven.

Uber of Lyft ophaallocatie Orlando International Airport

Vervolg je je reis met een Uber of Lyft dan haalt deze je op op de 2e verdieping. Bij de bagageband loop je naar buiten en bestel je de Uber of Lyft. Je laat weten waar je ongeveer staat en je wordt vrij snel opgepikt. Dit vind ik zelf een handig alternatief voor een dure taxi als je niet in een Disney Resort slaapt.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...